Rasuflarea vietii

Categorii: Vindecare

03-Feb-2016 19:24 - 3183 vizionari

Dumnezeu i-a suflat viata lui Adam (Geneza 2:7), iar Yoga insista foarte mult pe respiratia abdominala si pe controlul respiratiei (pranayama), tehnica preluata si de Budism si Taoism.

Aproape toate tehnicile de meditatie incep cu controlul respiratiei.

Legend of the seeker breath of life

Respirand controlat in timpul meditatiei, energia (chi sau prana) incepe sa se acumuleze si sa fie constientizata de practicant.

Respiratia taoista: http://www.energyarts.com/taoist-breathing

Yoga in Taoism: http://holisticonline.com/yoga/hol_yoga_breathing-Taoist.htm

Traditia taoista a meditatiei: http://breathmeditation.org/the-taoist-tradition-of-breath-meditation

Arta autovindecarii prin meditatie si respiratie controlata incepe in India acum 5-10 mii de ani. Inceputul Taoismul este atribuit in mod traditional lui Laozi (secolele 6-4 BC), dar Taoismul este mult mai vechi si este asociat cu shamanismul.

Asadar stiinta vindecarii prin respiratie si energie dirijata (controlata) sau prin puterea intentiei este foarte veche si foarte bine documentata, iar cine doreste sanatate, trebuie sa studieze.

In timpul meditatiei devii constient de prezenta energiei vitale (chi) si, daca ai canalele sanatoase (si fara blocaje energetice), poti plimba cu puterea intentiei, energia prin tot corpul … Din cate am inteles au pana acum, meditatia tao de foc participa activ (forteaza) la eliminarea blocajelor energetice, iar meditatia tao de apa lucreaza in timp, prin eroziune, la eliminarea blocajelor energetice. Un organ prin care energia vitala circula foarte incet sau foarte greu se imbolnaveste si afecteaza sanatatea intregului corp. Daca energia este blocata complet, organul moare (se ofileste) si omul moare in scurt timp. Asa a murit Bruce Lee, ucis de Triada Chineza (Google: bruce lee vibrating palm). Palma care vibreaza sau atingerea mortii sau Dim Mak este o tehnica secreta care ataca punctele de acupunctura si meridianele energetice.

Ori de cate ori va aduceti aminte de respiratie, sa o faceti controlat si abdominal cat mai mult timp posibil, pentru ca de asta depinde sanatatea voastra.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.