Adevar, bun simt, erezii si minciuni plauzibile

Categorii: Crestinism, Demiurgi (Gnosticism)

18-Jan-2016 21:16 - 2705 vizionari

Am citit pe undeva ca Gnosticii se intitulau Crestini, iar numele de Gnostici le-a fost dat de grupul minoritar care s-a intrunit in 325 AD la Niceea.

Legendele spun ca in anul 325 AD, Imparatul Constantin cel Mare a invitat 1800 de episcopi, dintre care au venit peste 250 (dupa scrierile lui Eusebiu de Cezareea) sau 318 (dupa numaratoarea lui Atanasius de Alexandria) sau 270 (dupa Eustahius de Antioh) sau 300 (dupa Socrates Scolasticus) sau 318 (dupa scrierile altora).

Evenimentul din 325 AD a fost atat de important (s-a stabilit Crezul versiunea 1.0) incat nici cati participanti au fost nu se stie sigur, ce sa mai zic de veridicitatea Evangheliilor? Se pare ca tot ce tine de Crestinismul actual sunt legende sau povesti de adormit copiii, vezi Faptele Apostolilor. (Simple speculatii, pentru ca reprezinta gandurile mele, dar nu iese fum fara foc – Google: how many bishops on first ecumenical synod.)

Pentru ca, din 1800 de posibili participanti, au venit in medie 300, rezulta ca o minoritate de 16.66% au decis sa redefineasca religia Crestina (intr-un proces care a durat peste 1000 de ani) si sa declare eretici pe adevaratii Crestini (Gnosticii) si pe oricine se opunea doctrinei lor.

Doctrina Crestina stabilita in 325 (primul sinod) nu a fost definitiva si in al doilea Sinod Ecumenic (381, Constantinopol, 150 de episcopi) este inventata Trinitatea si este revizuit Crezul (versiunea 1.1)  … mai multe in – Sinoadele Ecumenice.

Gnosticii sunt adevaratii Crestini. Google: gnostics called themselves christians

 

Principalele diferente dintre Gnosticism si Crestinism:

Gnosticism

Crestinism

Cunosterea de sine este cunosterea de Dumnezeu. Dumnezeu este separat de omenire.
Zeul VT este un demon care a pacalit omenirea - Numele adevarat si pactul cu Yaldabaoth. Zeul VT este Tatal lui Iisus, iar Crestinismul este o religie la mana a doua, dupa Iudaism.
Evanghelia dupa Toma:
Mantuirea este o iluzie, nu exista pacat, Iisus este un invatator.
Omenirea este sub Pacatul Adamic si este blestemata datorita neascultarii lui Adam.
Legea data Poporului Ales este prea grea, dar Jertfa Fiului a satisfacut Orgoliul Tatalui (vezi Ridicolul Crestinismului) si, astfel, mantuirea este posibila si puturosilor spirituali.
Evanghelia dupa Toma:
In momentul in care Toma intelege cine este Iisus, Iisus il defineste pe Toma ca fiind din aceeasi sursa din care este Iisus.
Iisus este o entitate distincta. Tatal este o entitate distincta. Restul omenirii este de alta natura, diferita de Tatal sau de Fiul. (Crestinismul este un fel de Arianism, dar nu vrea sa recunoasca.)
Omul are natura duala, umana si divina (este zeu pacalit de archoni sa se reincarneze) si se poate mantui (ilumina sau salva) prin cunoastere (gnoza). Un concept regasit si in Budism. Omul este slab si neputincios si are nevoie de Dumezeu sa-l salveze/mantuiasca.
Yehoshua inseamna salvarea este in Dumnezeu Yehova.
Omul este o oaie si are nevoie de un pastor sa-l indrume - Ps.23:1, Ioan 10:16

Exista mai multe paralele intre Crestinism si Gnosticism, Google: comparison of gnosticism and christianity, dar nu le mai amintesc.

Iata cateva pasaje din Noul Testament care intaresc convingerile Gnosticilor si contrazic invatatura Crestina:

- Ioan 8:44 aminteste de Zeul VT si il numeste Tatal Minciunii, acela este zeul venerat de carturari si farisei.

- Imparatia lui Dumnezeu nu este vizibila si este in noi (in interiorul nostru, in trup si in suflet), Luca 17:20-21, nu prin nori sau pe vreo nava spatiala.

- Cand vom cunoste adevarul, adevarul ne va face liberi - Ioan 8:32 / In contrast: Crestinismul minte si inrobeste oamenii (Domnul este pastorul meu - Ps.23:1, Iisus este pastor – Ioan 10:16, Iisus ofera un jug de robie: Mat.11:29-30).

- Iisus este de aceeasi natura cu Tatal (Ioan 10:30) / In contrast cu Marcu 14:35-36 si Luca 22:41-42 (Iisus se ruga la Tatal in Gradina Getsemani) si Ioan 14:28 (Tatal este mai mare decat Iisus).
Cine are dreptate aici? Arianismul (Iisus este distinct de Tatal si este subordonat Tatalui) sau Ev. dupa Ioan sau Ev. Dupa Marcu si Luca?
Acum observ Ioan vs Ioan, sau Ioan 10:30 vs Ioan 14:28.

Conform Ioan 14:28, Arianismul nu este erezie, iar Sinodul Ecumenic de la Niceea greseste.

Sinodul Ecumenic de la Niceea greseste pentru ca a invalidat pe nedrept Arianismul, a definit un Crez incomplet (completat la urmatorul Sinod Ecumenic) si nu s-a discutat despre Trinitate – Google: no trinity in nicene creed.

Trinitatea Crestinismului (un concept furat din Hinduism) este un aspect atat de important al Crestinismului, incat a trebuit sa fie inventat la 56 de ani dupa primul Sinod Ecumenic. De aceea afirm ca monoteismul este fals si ca Trinitatea invalideaza monoteismul.

Google: first mention of trinity concept in christianity
Google: Bible Verses Prove Trinity False

Duhul Sfant al Crestinismului a lipsit cand Apostolii au tras la sorti inlocuirea lui Iuda (Faptele 1:26), la Primul Sinod Ecumenic, la al doilea Sinod Ecumenic si in multe alte momente cruciale (si rusinoase) din istoria Crestinismului.

Hotul striga hotii, iar adevaratii eretici sunt cei care vor sa subjuge fiinta umana si sa o castreze spiritual, ingradind acesul la informatie, dar Era Varsatorului, prin Internet, este aici.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.