Inchisoarea BS

Categorii: Religie

03-Jan-2016 18:09 - 2376 vizionari

BS = Biserica Scientologica

In ajun de Anul Nou, am vazut un film documentar, Going Clear Scientology and the Prison of Belief (2015) - IMDB.

Lafayette Ronald Hubbard (1911 – 1986) este fondatorul BS.
Prin anii 1930, Hubbard a devenit un cunoscut scriitor de romane SF si, pentru ca era platit cu un cent pentru fiecare cuvant publicat, a trebuit sa fie si prolific.
In 1953 Hubbard infiinteaza BS, sistemul bazandu-se pe practicile scrise in cartea Dianetica, publicata de Hubbard in 1950.

Am incercat cu cativa ani in urma sa citesc Dianetica, dar nu am reusit, considerand-o prea plictisitoare.
Acum, dupa ce am vizionat filmul, am inteles filozofia Dianeticii si BS si m-am convins ca iluminarea nu poate sa vina de la BS.

Sub pretextul ca ofera o lume mai buna prin curatirea individului de paraziti mentali (prezenti in gandire, lipiti de suflet, etc.) fiecare membru al BS este audiat periodic, iar procedura nu este gratis.

Sesiunea de audiere in BS consta intr-o serie de intrebari, iar raspunsul este analizat cu un fel de detector de minciuni (electropsihometru), un aparat electric de masura inventat de Hubbard.

In urma sesiunilor de audiere se descopera tot mai multe probleme, care vor deveni subiecte de discutie in urmatoarele sesiuni. Sesiunile sunt private, formate din audiat si auditor, dar mai mult ca sigur ca sunt inregistrate, analizate si catalogate. Datorita detectorului de minciuni, nu se poate ascunde nimeni si intotdeauna se gaseste un motiv de participare la alte sesiuni, pentru mai multi bani si mai multe informatii de catalogat.

Dupa 7-8 ani de activitate in BS si cateva sute de mii de dolari cheltuiti, promovezi la nivelul OT III  (Operating Thetan 3) si afli povestea lui Xenu, Stapanitorul Galactic.

Xenu, acum 75 milioane de ani, a transportat cateva miliarde de entitati pe planeta noastra, pe motive de tendinte violente, le-a aruncat in vulcani si le-a omorat cu bombe cu hidrogen. Scriptura BS spune ca entitatile ucise de Xenu (Thetanii) sunt fiinte nemuritoare care se lipesc de sufletul uman, cauzand neplaceri. Thetanii sunt indepartati prin sesiuni sucesive de audiere. Dar tot BS afirma ca sufletul uman este un Thetan si ca un Thetan cantareste fix 45 de grame, adica valoarea, determinata experimental, cu care scade corpul uman dupa moarte. Thetanii renasc printr-un fel de reincarnare, …

Povestea lui Xenu si a Thetanilor este incredibila si ce stim din ea este ce s-a scurs din BS prin surse neoficiale.
Hubbard a fost un scriitor SF, ba, mai mult, exista cateva documente in care Hubbard, in ultima parte a vietii, a devenit paranoic si a cerut ajutor psihiatric.
Asadar sansele ca intreaga poveste a lui Xenu sa fie BS (Bullshit) sunt destul de ridicate.

Multe alte detalii picante despre BS se gasesc la http://www.skeptictank.org/hs/htruebt.htm
(Thetani adusi pe Pamani, apoi ucisi cu bombe atomice, capturati electronic si indoctrinati cu imagini false ale lui Dumnezeu si Iisus ca sa devina mai buni si apoi inghetati in alcool si glicol.)
Sau Google: scientology soul and thetans

Cine dorea sa paraseasca BS era santajat cu informatiile obtinute prin sesiuni de audiere.
Daca ai fi aflat povestea lui Xenu de la inceput, in mod sigur nu intrai in BS.

Tactica BS a fost foarte eficienta si a adus foarte mult profit financiar, dar tot mai multi au reusit sa iasa din BS si sa furnizeze suficiente informatii ca in 2013 sa apara o carte si in 2015 sa se realizeze un film documentar.
Supravietuitorii, fosti membri BS, au recunoscut ca auditile i-au adus intr-o stare psihica mai proasta decat erau inainte de BS.

Documentarul arata o fata extrem de malefica a BS si vine cu dovezi credibile.
Privind filmul mi-am amintit de tratamentul violent din Templul Popoarelor (Jim Jones) si de "White Night" (am citit cartea in copilarie si m-a impresionat), mi-am amintit de tratamentul inuman al celor care se impotriveau dogmei si Bisericii in Evul Mediu, de abuzurile regimurilor totalitariste (nazisti, comunisti), de politia gandirii, de fimul si cartea 1984, etc.

BS nu incalca liberul arbitru. Cine intra in BS, intra de buna voie. Odata intrat, iti vine greu sa iesi datorita informatiilor dezvaluite.
Prin liberul arbitru, fiinta umana trebuie sa afle singura (nu in grup) adevarul si sa isi pastreze independenta, meditand la intrebarile existentiale.
Incepand cu 2012 ne putem materializa liber intentiile (in noua ordine vibrationala, dar necesita antrenament) si ne putem crea propria religie, evoluand individual.

S-a dus vremea maestrilor si a indivizilor guru!
Nu avem nevoie de initieri, suntem initiati deja din vietile anterioare, trebuie doar sa constientizam asta.
Recunoscand un maestru sau un guru, ne recunoastem neputinta noastra si nu putem progresa spiritual.
Imparatia lui Dumnezeu este in fiecare dintre noi, Luca 17:21, nu numai intr-un guru sau maestru.
In Era Varsatorului adevarul si minciuna curg liber prin intermediul Internetului, dar prezenta lor este suficienta ca sa ne amintim cine suntem.
Folosind ratiunea, bunul simt si cunostintele de cultura generala, putem gasi iluminarea.

Iluminarea (eliberarea, mantuirea)  nu poate sa vina de la sarlatani si profitori care prezinta minciuni plauzibile si care taxeaza material pentru serviciile oferite.

Nu cunosc alte religii, dar BS si Crestinismul prezinta minciuni si taxeaza credinciosii pentru ele.
Pot generaliza afirmand ca orice forma de religie organizata (ierarhica si profitabila material) nu ofera mantuire, ci numai deceptie.

Inca o dovada ca, in Era Varsatorului, Adevarul iese la iveala si ca minciuna nu se mai poate ascunde.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.