Mitul Iisus

Categorii: Crestinism

24-Dec-2015 15:27 - 3212 vizionari

Mi-a venit in minte “mitul Iisus” si cautand pe Internet (Google: mitul iisus) am gasit un site intitulat asa, http://www.mitul-isus.ro/, urmat de http://gandirerationala.blogspot.ro/2009/02/mitul-lui-iisus.html

Observ ca tot mai multi afirma ca Iisus este un mit si asta si imi da curaj sa continui articolul.

Nu mai sunt sigur ca Iisus a existat!
Am niste certitudini, dar existenta lui Iisus Emanuel nu mai este printre ele.

Am scris despre Iisus si Crestinismul: partea I, partea II si partea III, dar cu cat studiez mai mult cu atat devin mai convins ca fenomenul Iisus a fost inventat: Imaginea mai putin stiuta a lui Iisus.

Sunt prea multe contradictii biblice in jurul lui Iisus, incat Iisus ramane un … fenomen, o idee, o plasmuire compilata din diverse surse.

Biblia nu a cazut de acord nici cand s-a nascut Iisus, nici cum s-a nascut Iisus, nici ce a facut in copilarie si adolescenta, nici cum a murit pe cruce si cand si ce vorbe a spus si daca se ruga sau recita psalmii de la Psalm 22 pana la Psalm 31:5 sau il striga pe Ilie.

Chiar si Ioan Botezatorul s-a indoit de misiunea Lui si si-a trimis ucenicii ca sa-L intrebe daca El este Alesul sau sa astepte pe altcineva …
Iisus si Ioan Botezatorul au fost rivali si adeptii lui Iisus (invingatorii, cei care au scris istoria si au selectat canonul biblic in 363) au sabotat misiunea lui Ioan, selectand numai cartile care le-au convenit.

Evangheliile nu detaliaza inaltarea lui Iisus, singura descriere consistenta este gasita in Faptele Apostolilor cap. 1.

Crestinismul este ridicol si plin de minciuni, iar zeul VT este Tatal Minciunii.

Cor1.15:17, adaptarea mea: Daca Iisus nu am inviat (ca sa satisfaca orgoliul Tatalui) zadarnica este credinta Crestina.

Evanghelistii nu au cazut de acord privind detaliile din jurul lui Iisus, ba Luca (care nu a fost apostol si a scris din auzite, ca istoric - Luca 1:1-4) a consemnat detalii imposibil de stiut: Luca 1:13, Luca 1:24 si Luca 1:41 si care nu sunt povestite de alti evenghelisti. 

Cand este vorba de Luca, citatul meu preferat este Luca 1:41 (Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant) alaturi de Luca 3:16 (A raspuns Ioan tuturor, zicand: Eu va botez cu apa, dar vine Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintelor. El va va boteza cu Duh Sfant si cu foc …) si Luca 7:20 (Si ajungand la El, barbatii au zis: Ioan Botezatorul ne-a trimis la Tine, zicand: Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul?)

Cum este posibil ca pruncul din Elisabeta (este vorba de Ioan Botezatorul) sa il recunoasca pe Iisus inca din pantecele mamei sale (Luca 1:41), apoi sa afirme in timpul misiunii ca el boteaza cu apa, dar Iisus va boteza cu foc (in Luca 3:16), ca apoi sa isi trimita ucenicii (cand se afla intemnitat de Irod) sa intrebe pe Iisus daca El este Acela sau sa astepte pe altul? (in Luca 7:20)

Daca spun ca Biblia este o varza, nu o spun degeaba si contest Veridicitatea celor patru Evanghelii.

Biblia sustine ideea ca Iisus este un mit prin contradictiile sale:
http://bibviz.com/
http://www.1001biblecontradictions.com/


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.