O reinterpretare a Genezei si Potopului

Categorii: Povesti biblice

30-Sep-2015 19:14 - 3277 vizionari

Pe forumul ATS am gasit o reinterpretare a Genezei si Potopului, ambele fiind doua povesti biblice copiate din mitologia Sumeriana.

Religia Sumeriana a influientat mitologia Mesopotamiei, afectand pe Hurieni, Akkadieni, Babilonieni, Assirieni, …

Conform legendelor Sumeriene (incepand din anii 3000 BC), Akkadiene, Asiriene, Babiloniene, Neo-Assiriene, Neo-babiloniene, Assiro-Babiloniene, etc … - Enki este zeul bun (Ea, Elohim, Prometeu, Iisus) si Enlil este zeul rau (Yahweh, Zeus, Saturn).
Enki este zeul bun, iar Enlil este zeul rau.
Enki este creatorul, iar Enlil este proprietarul pamantului si cel care a dat potopul ca sa piara oamenirea.
Enlil = Saturn = Satan = Posesorul lumii materiale si creatorul iluziei dualitatii, prin aceasta iluzie inrobeste omenirea.

Enki (la Sumerieni) este numit mai tarziu Ea (la Akkadieni si Babilonieni) si este zeul intelepciunii si al apelor.
Enlil este zeul vantului, al furtunii, vezi coloana de fum a lui Yahweh = o tornada in desert calauzea pe Evrei spre Tinutul Promis.

Google: who warned utnapishtim about the flood
Raspuns: Enki.

Eroul Potopului este: Ziudsura (o legenda sumeriana foarte veche, numai o copie exista), Atra-Hasis (dintr-o epopee Akkadiana din secolul 18 Inainte de Cristos), Utnapishtim (din Epopeea lui Ghilgames, din secolul 21-27 Inainte de Cristos, bazata pe o tableta din secolul 7 inainte de Cristos), Noe (din Biblie) si Deucalion (din legendele grecesti).

Deucalion este ajutat de tatal sau, Prometeu, sa se salveze de Potopul comandat de Zeus.

Conform legendelor Sumeriene (si forumul ATS), prima rasa de oameni s-a numit Anunna si zeii i-au facut barbati si femeie dupa chipul lor, echivalent cu Geneza 1:27.
Anunna au fost creati sa reconstruiasca infrastructura planetei, distrusa de un cataclism.
Pentru ca zeii nu doreau sa munceasca, au creat roboti (androizi), un fel de clone ale zeilor, dar care nu se puteau inmulti prin sex.
Anunna erau mineri, sapatori de canale, de santuri, un fel de minioni in sujba celui mai malefic.

La un moment dat Anunna s-au razvratit din diferite motive (munceau prea mult, ziua si noaptea, in schimburi sau chiar fara odihna, pentru ca reprezentau o mana de lucru ieftina, iar zeii ii tratau ca pe fiinte inferioare) si nu au mai vrut sa lucreze pentru Enlil = zeul rau.
Atunci Enlil cheama pe Enki sa rezolve problema, pentru ca Anunna era creatia lui Enki.
Daca Anunna erau clone ale zeilor, probabil se regenerau foarte repede si povestile sumeriene sugereaza ca nici nu aveau nevoie de somn ca sa se odihneasca.

Atunci Enki rezolva problema creand pe Adam si Eva (echivalent cu Geneza 2:7-23), oferindu-le fertilitate si, permitand creatiei sa se autoreproduca, astfel incat Enlil sa primeasca un numar nesfarsit de lucratori.
Dar Enlil (proprietarul si stapanitorul Pamantului) nu a fost incantat, pentru ca el nu doreste entitati galagioase (unul din motivele Potopului si este mentionat in Epopeea lui Ghilgames) si care sa se reproduca la infinit pe domeniul lui.
Astfel Enlil induce un potop, iar Enki salveaza omenirea prin Atra-Hasis sau Utnapishtim.

Se pare ca Pomul Vietii ofera fertilitate lui Adam.
Primul Adam (rasa Anunna) erau clone ale zeilor si fara dorinte sexuale.
Dar, dupa ce gusta din Pomul Vietii, Adam si Eva devin constienti de sexualitatea lor si este necesar ca trupurile lor (goale dintotdeauna) sa fie acoperite.

Initial am crezut ca cele doua povesti biblice ale Genezei sunt doua versiuni diferite ale aceleasi povesti, dar spuse in regate diferite (Samaria si Iudeea).
Dar in mitologia Sumeriana, zeii au creat omenirea de doua ori si apoi le-a dat un Potop, pe motiv ca erau enervanti si galagiosi.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.