Efectul fotoelectric

Categorii: Stiinta si Tehnologie, Vindecare

29-May-2015 14:42 - 3707 vizionari

Efectul fotoelectric este un mister rezolvat de Einstein si intareste ipoteza ca lumina este formata din particule, numite fotoni.

Lumina are un comportament dual, de unda si de particula.
Reflexia lumini, refractia luminii si efectul foloelectric sustin teoria ca lumina este formata din particule (materie).
Interferenta, difractia si polarizarea luminii sustin teoria ca lumina este o unda.

Prin 1700 Newton a intuit ca lumina este formata din particule pentru ca se deplaseaza in linie dreapta.
In 1887 Heinrich Hertz descopera ca placile metalice iluminate cu radiatie ultravioleta emit scantei.
In 1900 Max Planck studia emisia de energie a corpurilor incalzite, emisie facuta in valori discrete formate din multiplii ale constantei lui Planck.
In 1905 Albert Einstein publica o lucrare despre efectul fotoelectric in care experimentele sugereaza ca lumina emite energie masurabila in pachete (cuante) - E = hv, h=constanta lui Planck, v=frecventa. Acesta a fost inceputul mecanicii cuantice.
In 1914 Robert Millikan confirma prin experimente formula lui Einstein, E = hv.
In 1921 Einstein primeste Premiul Nobel pentru fizica si in 1923 si Millikan primeste Premiul Nobel pentru fizica.

De ce efectul fotoelectric inca mai reprezinta un mister sau de ce lumina este un mister?
In urma unor experimente (am citit eu la www.awitness.org – efectul fotoelectric si momentul fotonului) s-au descoperit electroni care au viteze mai mari decat viteza luminii, probabil datorita unor scapari in teorie, si efectul fotoelectric trebuie reanalizat.

Conform fizicii clasice (explicatie de la chemwiki.ucdavis.edu) lumina care cade pe un corp material transfera o parte din energie corpului, creste energia cinetica a particulelor de materie si in final sunt eliberati electroni prin emisie termala. Aceasta reprezinta incercarea fizicii clasice de explicare a efectului fotoelectric. Fizica clasica sugereaza ca o crestere a intensitatii luminoase duce la o crestere a energiei transferate si, astfel, la o emisie mai mare de energie …

Dar in urma experimentelor s-a descoperit ca efectul fotoelectric depinde de frecventa luminii, nu de intensitatea acesteia.

Explicatia mecanicii cuantice si al lui Einstein: fiecare foton afecteaza cate un electron cu energia E = hv si, daca energia depaseste un anumit prag, electronul se desprinde de corpul material.

Desprinderea electronului (masurata ca un curent electric in vid intre placile pe care cade lumina) apare intr-un interval de timp foarte scurt (sub 10-9 secunde) si valoarea este mult mai mica decat se astepta fizica clasica sa fie.

Electronii sunt emisi numai daca frecventa este mai mare decat o anumita valoare, oricat de mare ar fi intensitatea luminoasa.

Energia depinde de frecventa, E = hv, nu de intensitatea luminoasa.

Efectul fotoelectric este dovada ca radiatia electromagnetica este formata din particule (fotoni) si intra in conflict cu ecuatiile lui Maxwell de reprezentare a campului electromagnetic.
Gogle: maxwell equations vs photoelectric effect

S-a reusit inregistrarea fotonilor cu o camera video de mare viteza, dovada clara ca lumina este formata din fotoni: Google: speed camera record photons

Surse:
http://physics.info/photoelectric/
http://chemistry.about.com/od/electronicstructure/a/photoelectric-effect.htm
http://www.physlink.com/Education/AskExperts/ae24.cfm
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/mod1.html

http://chemwiki.ucdavis.edu/Textbook_Maps/Physical_Chemistry_Textbook_Maps/Map%3A_McQuarrie_and_Simon_%22Physical_Chemistry%22/01%3A_The_Dawn_of_the_Quantum_Theory/1-3._Einstein_Explained_the_Photoelectric_Effect_with_a_Quantum_Hypothesis

Concluzia mea: legea atractiei si a rezonantei este adevarata si este demonstrata de efectul fotoelectric.

Ceea ce gandesti ti se intampla indiferent daca ti-o doresti sau nu.
Toata viata ti-o petreci in zona zona ta personala de confort energetic, adica destinul te poarta pe langa entitati cu energia asemanatoare cu a ta.
Fiinte cu energia prea joasa fata de a ta (de exemplu: demonii) nu te pot afecta decat daca rezonezi cu ei prin rautate, frica, inselaciune, razbunare, infractionalitate, …
Fiinte cu energia prea inalta fata de a ta (de exemplu: ingerii) nu te pot influienta decat daca tu vrei asta si cauti sa iti ridici nivelul vibrational prin sentimente pozitive, bucurie, iubire, devotament, rabdare, bunavointa, incredere, etc.

Cunoscand adevarul vom deveni liberi - Ioan 8:32.
Eu consider ca adevarul se obtine prin stiinta (cercetare, experiment, ratiune) si nu comentez si nu recomand alte metode.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.