Ca o reactie la articolul lui Gabriel, Intrebarea de o mie de puncte, m-am decis sa detaliez comentariile mele facute pe blogul MoonLight.
Nu putem sti cine este Dumnezeu asa cum pictura nu poate realiza cine este pictorul.
Actiunea pictorului de trimitere a fiului sau in pictura ca sa o mantuiasca, pentru ca pictura, desi era perfecta (Geneza 1:31), avea nevoie de interventii ulterioare (la 4 mii de ani dupa Geneza, la 5-7 milioane de ani dupa aparitia hominizilor, la 600 de milioane de ani dupa explozia de viata din Cambrian, la 4.54 miliarde de ani dupa facerea Pamantului, la 13.8 miliarde de ani dupa creatia universului) este o mare deceptie. Dumnezeu Creatorul nu are nevoie sa isi repare creatia, o poate oricand distruge si crea alta. Si o poate face fara sa piarda datele creatiei initiale: salveaza baza de date, reinstaleaza serverul cu aplicatiile potrivite si actualizarile necesare si, la final, importa baza de date initiala.
Deceptia apare de fiecare data cand se construieste si se adapteaza din mers o religie menita sa minta si sa inrobeasca omul, convingandu-l sa faca parte din turma.
Gautama Buddha spunea: sa nu crezi invatatura, indiferent de unde ai citit-o sau cine o spune, daca nu este in armonie cu propria ta ratiune si bun simt.
Una din religiile mincinoase este Crestinismul: Paul este apostolul Crestinismului, Iisus se naste pe 25 decembrie (nu se stie nici in ce luna si nici in ce an s-a nascut Iisus), reincarnarea nu este adevarata, iadul e vesnic, mortii dorm in asteptarea judecatii, …
Istoria, mitologia si cultura sustin afirmatiile mele (si nu sunt numai ale mele), intarind adevarul:
Din punct de vedere istoric Crestinismul a distrus cat a putut de mult arta, cultura si cunostintele care ii amenintau structura.
Din punct de vedere mitologic Crestinismul a imprumutat aspecte de la toate culturile vandalizate.
Din punct de vedere cultural Crestinismul esueaza in toate privintele si lupta cu disperare sa isi mentina integritatea cladita pe minciuni, dar, datorita Erei Varsatorului, accesul la informatie prin intermediul Internetului spulbera intunericul ignorantei.
Nu exista nici o indoiala ca exista Dumnezeu.
Nu exista nici o indoiala ca exista un Creator si ca acesta nu face parte din lumea aceasta (lumea fizica).
Dovada este data de complexitatea ADN-ului, complexitatea vietii, imensitatea pustiului din Univers fata de structura organizata de pe Terra, teoria Big Bang, …
Creatorul se manifesta prin mesageri sau avatari, iar mesagerii au transmis de-a lungul timpului multe invataturi.
Ignorand invataturile antice vechi de cateva mii de ani si imbratisand o religie veche de 2000 de ani (si care incearca sa indrepte alta religie veche de 3000 de ani) ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu, dam dovada de nesabuinta, ignoranta, nebunie si lipsa totala de respect fata de divinitate.
Adevaratul Dumnezeu nu isi alege un popor la 2000 de ani dupa creatie (legamantul lui Abraham 2081 BC), nu il indruma pe poporul ales aproape 1000 de ani (incepand cu Moise in 1446 BC pana in 586 BC, caderea Ierusalimului) si apoi il paraseste, urmand sa trimita pe fiul sau sa plineasca/implineasca legea 619 ani mai tarziu …
Pentru verificarea anilor biblici: http://biblehub.com/timeline/
Adevaratul Dumnezeu nu face discriminare, nu este misogin, nu este partinitor, …
Google: how old is indian culture – peste 11000 de ani
Google: how old is chinese culture – 7000 – 8000 de ani
Google: how old is hinduism – peste 6000 de ani
Google: how old is iranian culture – peste 4000 de ani
Google: how old is judaism – peste 3000 de ani
Google: how old is taoism religion – peste 2000 de ani (Tai Chi Chuan, Qigong, …)
Google: how old is christianity – aproape 2000 de ani
Google: how old is islam – peste 1400 de ani
Google: how old is sufism – 1340 de ani incepand cu anul 675
Dumnezeu nu tace, el se manifesta prin avatari.
Dumnezeu ne ofera un numar infinit de vieti (reincarnare) si un context potrivit de evolutie (liber arbitru, karma, dharma) prin care sa experimentam diferite aspecte existentiale si sa ne platim greselile efectuate pe drumul spre mantuire.
O greseala grava este sa nesocotesti intelepciunea antica.
Alta greseala grava este sa nu iti cauti mantuirea sau sa amani procesul de cautare sub diferite pretexte: sunt prea tanar sa ma gandesc la asta, nu am timp, sunt deja mantuit (si botezat) si nu trebuie sa fac nimic, nu cred si nu am dovezi si astept ca prin minune sa imi cada dovezile in cap, etc.
Alta greseala grava este sa renunti la ratiune printr-o credinta oarba si sa te comporti ca facand parte dintr-o turma.
(Fiinta umana este caracterizata prin ratiune, sentiment si vointa, dar numai ratiunea o diferentiaza de animale. Renuntand la ratiune nu ne mai deosebim de animale.)
Este gresit sa crezi ca mantuirea se face in grup si/sau prin ritualuri.
Privind tacerea lui Dumnezeu s-au scris carti si s-au regizat filme, de exemplu The God Who Wasn't There 2005, dar asta dovedeste ca mesajele avatarilor au fost interpretate prost sau au fost ignorate.
Esenta Budismului este cuprinsa in patru principii: Adevarul despre suferinta (dukkha), Adevarata cauza a suferintei (samudaya), Adevarul despre sfarsitul suferintei (nirhodha), Adevarul despre calea care ne elibereaza de suferinta(magga).
Mai concret: Viata este suferinta, dar este si ceva temporar si care depinde de multi factori.
Suferinta (nefericirea) omului apare datorita atasamentului, aversiunii si ignorantei.
Eliberandu-ne de aspectele inutile (ganduri, temeri, invataturi) lasam loc progresului.
Adevarul duce la incetarea suferintei.
Mantuirea (iluminarea) apare cand nu mai avem nevoie de reincarnare pentru a evolua.
Iisus a adus cateva lamuriri in plus privind calea pe care trebuie sa o urmam ca sa fim iluminati, reusind sa nu intre in conflict cu Budismul.
Asadar Dumnezeu numai aparent tace si ne lasa mesaje prin invataturi transmise de divinitatile incarnate in planul fizic.
De fiecare individ in parte depinde ce crede din acele invataturi si cum le foloseste ca sa progreseze spiritual.
Dar daca in sistemul in care crede apare o problema (disonanta cognitiva) pe care nu o poate explica sau elimina, atunci persistenta in acel sistem il transforma in ipocrit si credinciosul se minte singur ca merge pe un drum potrivit cu aspiratiile lui.
Comentarii:
Gabi, 26-Apr-2015 22:17 Ioan, 27-Apr-2015 19:07 Gabi, 30-Apr-2015 13:48 Ioan, 30-Apr-2015 17:09 Gabi, 04-May-2015 12:45 Ioan, 04-May-2015 19:00 Gheorghe, 06-May-2015 16:43 Ioan, 06-May-2015 18:13 Gheorghe, 06-May-2015 21:20