Uriciunea pustiirii

Categorii: General

14-Apr-2015 19:17 - 3326 vizionari

O profetie biblica a lui Daniel care s-a adeverit: Daniel 11:31 si Daniel 12:11.

Daniel a trait in perioada robiei Assiro-Babiloniene si tot atunci s-a consemnat in scris si Vechiul Testament: Tora, Nevim (Profetii) si Ketuvim (scrieri).

Daniel in capitolul 11 se refera la perioada de dupa invazia celor doua regate ale lui Israel si probabil ca respecta istoria Palestinei …

Daniel 11:31 – ostile invadatoriloir vor pangari locasul sfant si jertfa zilnica (jertfa necurmata - Exodul 29:38, Exodul 45:23, Daniel 8:13) va inceta, iar in locul jertfei vor pune Uriciunea pustiirii.

Daniel 12:11 - din vremea cand va inceta jertfa zilnica si va incepe uriciunea pustiirii vor fi o mie doua sute nouazeci de zile.

Ce inseamna asta:

Jertfa zilnica, jertfa necurmata, se aducea de doua ori pe zi la Templu.
Distrugerea Templului impiedica jertfa zilnica.

Invazia Assiro-Babilonienilor, urmata de daramarea Templului s-a facut in trei etape de deportari in Babilon: 597 BC, 587 BC si 582 BC.
(Assiro-Babilonienii aveau nevoie de sclavi pentru agricultura si pentru constructii si au mutat pe evrei din tara lor in Babilon.)

Asadar Primul Templu este distrus aproximativ in anul 585 BC – Google: destruction of first temple.

Ignorand constructia celui de-Al Doilea Templu (inceput in 538 BC si terminat pe 12 martie 515 BC) si adunand 1290 de ani la anul in care este daramat Primul Templu, obtinem anul 705 dupa Christos, identificand ce este Uriciunea pustiirii: Moscheea Al Aqsa.

Moscheea Al Aqsa este ridicata in 705 CE si este situata exact peste locatia Primului Templu si este prilej de vrajba intre evrei si arabi, alaturi de Nedreptatea lui Abraham.
Google: al aqsa mosque.

Uriciunea pustiirii este amintita in Daniel 11:31, Daniel 12:11, Matei 24:15-16 si 2 tes 2:4.

In Daniel 8:13-14 este amintit alt numar: 2300 de seri si dimineti (evita sa spuna zile) probabil intre dararea Primului Templu, urmat de constructia Uriciunii pustiirii (pacat al pustiirii) si un eveniment anume, cand templul isi va avea din nou rostul lui

Cand va fi acel eveniment anume, calculam 585BC + 2300 ani = 1715 AD.

Dupa 1715 templul isi va avea din nou rostul lui si nu stiu ce inseamna asta.

Cautand cu Google ancient palestine major events am gasit ceva interesant la 1700 AD: Iuda cel Pios (Judah he-Hasid Segal ha-Levi) impreuna cu 1000 de emigranti evrei (Ashkenazi) ajung in Israel si intemeiaza o colonie.

Grupul ajunge in Ierusalim pe 14 octombrie, anul 1700 si mai mult ca sigur ca ridica un altar si incepe sa aduca jertfe zilnice.
Grupul lui Iuda ce Pios se imprumuta de la arabi si construieste o sinagoga.
In 1720 grupul de arabi care au creditat pe evrei patrund in sinagoga si o incendiaza, ocupand abuziv zona.
Autoritatile islamice dau vina pe evreii Ashkenazi pentru conflictul creat, refuzand sa recunoasca drepturile iudeilor asupra noului Ierusalim si alunga pe evreii din zona.

Deci pana la urma profetia lui Daniel s-a implinit pe jumatate sau totul a fost o intamplare.

Se pare ca musulmanii sunt niste mielusei nevinovati, la fel de nevinovati cum au fost evreii cand au ocupat Tinutul Promis sub conducerea lui Iosua.
Desigur, istoria se repeta!


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.