Rudolf Steiner: A cincea evanghelie

Categorii: Misticism, ocultism

02-Feb-2015 22:10 - 3853 vizionari

Dupa o lupta indelungata ca sa ajunga la adevar, Rudolf Steiner (parintele antropozofiei si pionerul scolilor Waldorf, construite dupa metodele pedagogice ale lui Steiner) publica aspecte mai putin mediatizate din viata lui Iisus Cristos, luate direct din Arhiva Akasha si prin puterea clarviziunii.

Cele cinci lecturi tinute in 1913 in Oslo, Norvegia, prezinta relatia lui Iisus cu secta Esenienilor si cu Ioan Botezatorul, ca membru al Esenienilor si pot fi gasite la rsarchive.org.

Marturiile lui Rudolf Steiner nu intra in conflict cu convingerile mele, ba chiar imi intaresc banuielile privind bani, icoane, mandale si arta religioasa.

A cincea evanghelie revelata de Rudolf Steiner nu este scrisa pe pergamente antice, nu este gnostica, nu este apocrifa, este interpretarea lui Rudolf Steiner a filmului vietii lui Iisus vazut prin clarviziune.

Rudolf Steiner, a 5-a evanghelie, lectura 1:
Copernicus a fost interzis de Biserica Catolica.
Giordano Bruno, desi a fost un dominican, a fost ars pe rug.
Toate acestea demonstreaza ca Biserica Catolica nu a recunoscut fructele Crestinismului.

Rudolf Steiner, a 5-a evanghelie, lectura 4:
Spiritul lui Zarathustra a intrat in Iisus si i-a oferit puterea de clarviziune, care s-a dezvoltat intr-un mod natural, fata de altii care obtineau foarte greu aceasta putere prin meditatii indelungate si asceza drastica (probabil Steiner se refera la Esenienii si calugarii din zilele noastre).
Ordinul Esenienilor cuprindea 4-5 mii de membri in vremea lui Iisus. (Esenienii au existat intre secolul 2 BC si secolul 1 AD, practicau asceza si celibatul si faceau baie rituala zilnic, adica purificare cu apa sau botez – mikveh מִקְוֶה / מקווה .)
Datorita clarviziunii, Iisus a vazut (cand avea 20-24 de ani) cum apar entitati demonice la altarul unde se savarseau ritualuri pagane.
(Se pare ca Iisus a calatorit mult in adolescenta, dar cele patru evanghelii nu trateaza acest aspect.)
Aceleasi entitati demonice (Lucifer si Ahriman) le-a vazut Iisus cum fugeau din directia comunitatii Esenienilor, iar Iisus se minuna zicand: daca demonii fug (se tem) de Esenieni, oare unde se duc si pe cine chinuie si inseala? (Pe restul lumii, bine inteles.)
Iisus s-a umplut de tristete, vazand cum paganismul a decazut atat de mult, incat au inceput sa considere demonii niste zei si sa le aduca jertfe.
(Probabil Rudolf Steiner se refera si la Iudaism, nu numai la paganism; sau e greseala de traducere a editurii sau Steiner nu indrazneste sa atace Iudaismul, dar eu stiu cine este zeul vechiului testament si nu ma tem sa-l arat: Numele adevarat si pactul cu Yaldabaoth. Pactul se face cu demoni, evreii au mai multe lagaminte si Iisus ne-a avertizat ca exista si Tatal minciunii. Astfel imi explic furia lui Iisus la Templu: Matei 21:12, Marcu 11:15Ioan 2:14-15 si Ioan 8:44)
Iisus a mai vazut cum Lucifer si Ahriman apareau de o parte si de alta a portilor pictate, la intrarea in cetati si atunci Iisus a inteles aversiunea Esenienilor fata de portile pictate si imaginile desenate.
Esenienii nu purtau cu ei monezi, nu treceau pe langa porti pictate si nu se apropiau de imagini desenate. Daca intalneau o poarta pictata, se intorceau imediat pe acelasi drum pe care au venit.
Pentru ca Esenienii erau multi si isi plateau taxele (erau corecti si pasnici), autoritatile au creat porti speciale nepicatate la intrarea in cetati.
(Eu observ: Icoanele si imaginile pictate atrag demonii. Anumite civilizatii (geto-dacii) interzic sau limiteaza scrisul si semnele gravate, transmitand invataturile numai oral.)
Buda apare intr-o viziune lui Iisus si ii spune: daca invataturile lui (ale lui Buda) ar fi fost urmate in totalitate, atunci toti oamenii de pe pamant ar fi trebui sa fie ca Esenienii, dar nu este asa, si Buda recunoste ca este o eroare in invataturile lui. Esenienii progreseaza spiritual numai daca sunt izolati de lume si este necesar sa existe non esenieni ca Esenienii sa progreseze, iar asta nu este complet realizabil si este o situatie utopica …
(Eu adaug: Viziunea lui Buda l-a determinat pe Iisus sa ofere omenirii o alta cale de mantuire, usor diferita de a lui Buda, subliniind ca omul este un dumnezeu si ca omul poate face minuni mai mari decat a facut Iisus.)
Iisus l-a intalnit pe Ioan Botezatorul in cadrul comunitatii Esenienilor.
Intr-una din discutiile lui Iisus cu Ioan Botezatorul, Iisus a avut o viziune in care Ioan a disparut si in locul sau a aparut Ilie.
Ioan Botezatorul a fost un membru al Esenienilor, dar Iisus nu.
Prin imbracamintea sa, din par de camila si cu cingatoare de piele, si prin nutritia sa (lacuste si miere), Ioan Botezatorul traia dupa traditia Esenienilor – Matei 3:4 si Marcu 1:6.

Hillel sau Hillel cel Batran (Hillel HaGadol sau Hillel HaZaken sau Hillel HaBavl), nascut in Babilon in anul 110 Inainte de Christos si decedat in anul 10 dupa Christos, a fost un vestit conducator religios la evrei, una dintre cele mai importante figuri din istoria evreilor. Dezvoltarea Talmudului si cartii Mishnah (traditia orala sau Tora Orala) sunt atribuite lui Hilel.

Rudolf Steiner, a 5-a evanghelie, lectura 5:
Al treilea aspect important din viziunea cu Buda: Nu toti oamenii pot fi Esenieni. Hillel a avut dreptate cand a spus sa nu te separi de societate, ci sa traiesti si sa lucrezi in cadrul ei. Esenienii au gresit cand au nesocotit invatatura lui Hillel, determinand restul omenirii sa ajunga intr-o stare si mai jalnica datorita lipsei de invatatura (ignorantei).
Atunci Iisus a inteles de ce Lucifer si Ahriman fug de Esenieni, datorita modului simplu si curat de viata al Esenienilor. Datorita contrastului dintre esenian si omul de rand, demonii se duc unde pot face mai usor victime.
Esenienii au hartuit pe demoni (exorcizare, control magic, etc.) si i-au pus pe fuga, determinandu-i sa atace pe restul lumii.
(In alta carte a lui Rudolf Steiner, acesta afirma ca demonii sunt entitati de nivelul 7-9, care au sarit niste etape in evolutia lor si au nevoie sa isi satisfaca anumite nevoi fizice, posedand trupurile umane. Oamenii sunt fiinte de nivelul 3-4, iar anumite nevoi fizice (pasiune sexuala, lacomie, violenta, durere, frica, adrenalina) le poate simti numai un trup fizic si este imposibil pentru un spirit sa le simta fara un trup fizic.)
Iisus a mai intalnit pe Lucifer si Ahriman cand medita 40 de zile in desert. Atunci demonii au venit sa-l ispiteasca.
Lucifer folosea mandria si bogatia lumii materiale, iar Ahriman folosea frica si controlul fricii, tentand pe Iisus sa se arunce de pe Templu sau de pe un munte inalt (Matei 4:5-6, Luca 4:9).
Apoi Ahriman a alungat pe Lucifer, afirmand ca nu ii este de folos si a tentat pe Iisus sa transforme pietrele in paine.
Iisus a raspuns ca omul nu traieste numai cu paine ci si cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Ahriman a recunoscut ca asa este, dar a mai adaugat ca in lumea reala sunt multi oameni care au o nevoie disperata de paine.
Ahriman determina oamenii sa transforme pietrele, mineralele, metalul (banii) in paine si astfel poate sa-i controleze. (Banul e ochiul demonului si Esenienii nu transporta bani.)
Ahriman afirma ca Iisus poate transforma piatra in paine cu puterea spiritului.
Ahriman mai afirma Iisus este din lumea spiritelor si se poate hrani cu Cuvantul lui Dumnezeu, dar oamenii nu pot.
In urma acestei intalniri din desert, Iisus a ramas impresionat si a vizitat orasele, pe vamesi si pe pacatosi si a observat ca Ahriman avea dreptate: banul controleaza oamenii si ii impiedica sa evolueze.
In final, Iisus adapteaza o rugaciune pagana si o prezinta usor inversata, asigurand painea spirituala necesara hranirii omului aflat sub stapanirea ahrimanica: Rugaciunea Tatal Nostru.

Concluzia mea:
Demonii exista si sunt atrasi de imagini pictate, pereti colorati, icoane, ritualuri, jertfe, etc.
(Porunca a II-a: Sa nu isi faci chip cioplit sau icoane, desene, … – Exodul 20:4, Deuteronomul 5:8.)
Demonii sunt forme-gand care se hranesc cu sentimente negative (frica, groaza, durere, rusine, umilinta).
Iisus (ca si Dumnezeu in Osea 6:6) doreste mila, nu jertfa – Matei 9:13, Matei 12:7. Numai demonii cer jertfe.
Demonii conduc lumea in care ne aflam prin bani si bogatie.
(Mai degraba trece camila prin urechile acului, decat bogatul sa ajunga in imparatia cerurilor – Matei 19:24, Marcu 10:25, Luca 18:25.)
Iisus a existat, a studiat in diferite locuri pe pamant si a lasat omenirii o cale de progres spiritual: calea pe care a mers El – Ioan 14:6.
Comentarii:

Viorica, 15-Sep-2018 22:56
In legatura cu existenta si natura demonilor, sper ca sunteti la curent cu sesiunile lui Calogero
Grifasi, traduse in romana, precum si a echipei sale; asa este, se confirma prin informatie
in stare de hipnoza, caracterul si natura entitatilor nevazute!
Ioan, 16-Sep-2018 10:03
Nu am auzit de Calogero Grifasi, dar am sa caut pe Internet, multumesc pentru informatie.

Conform invataturilor Maestrului Li Hongzhi, fondatorul miscarii spirituale Falun Dafa, demonii
sunt entitati din universul anterior care au supravietuit epurarii.
Demonii se ghideaza dupa legile universului vechi, avand un comportament in contradictie cu
legile universului nou.
Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.