Plangeti, ca tare greu este de ajuns la Rai

Categorii: Crestinism

20-Jan-2015 21:36 - 4943 vizionari

"Dacă voi nu plângeţi, plâng eu pentru voi, că tare este greu de ajuns la Rai"
http://adevarul2012.blogspot.ro/2014/04/daca-voi-nu-plangeti-plang-eu-pentru.html

Oare omul (Parintele Paisie Olaru) dupa ce moare, conform articolului de mai sus, merge pe un drum (spre Rai, evident) si plange ca realizeaza ca drumul este lung si anevoios si divinitatea ii permite sa apara intr-un vis unuia din ucenicii parintelui Paisie Olaru, avertizandu-l de situatia din lumea de dincolo?

Evident ca nu din cateva motive:
Propaganda ortodoxa este usor de recunoscut si de demontat.
Religia ortodoxa ne invata ca omul, dupa ce moare, doarme in asteptarea judecatii, nu se tine de bantuit vise.
Religia catolica ne spune ca dupa moarte sufletul este la prima judecata si se decide daca e destinat raiului sau iadului si cei pentru rai ajung in purgatoriu si stau acolo, purificandu-se, pana ajung in rai, unde mai sunt judecati o data inainte de a trece de poarta raiului (sufletul e judecat de Iisus de doua ori la catolici si doar o data la ortodoxi).

Intortocheate sunt caile Domnului si parerile sunt impartite:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr_mitrofan.html
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/05/18/viata-dupa-moarte-vamile-vazduhului/
http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/dogma/incercarile-vremea-mortii-69038.html
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2013/11/28/minuni-parintele-arsenie-boca-prislop-mormant-lumea-credintei-matei-schinteie/

Nu cumva in purgatoriu sufletul asteapta sa se reincarneze si dupa cateva mii de reincarnari ajunge in rai?
Nu, pentru ca tot ce este logic (si foarte probabil sa fie adevarat) nu trebuie sustinut, ca se pierde din puterea Bisericii.
Turma trebuie tampita in asa hal incat sa nu stie ce sa mai creada si sa creada orbeste tot ce i se spune prin intermediar (papa vicarius filii dei sau vicarius christi).

Un alt aspect care intra in conflict cu mortii care dorm in asteptarea judecatii este povestea lui Lazar si a bogatului nemilos: Luca 16:19-31. Povestea este spusa numai de Luca si Luca a fost un istoric, a scris din auzite si nu a fost unul din ucenicii lui Iisus, asadar nu a primit direct invatatura lui Iisus. Luca 16:25 invalideaza judecata mortilor (Lazar ajunge direct in rai si bogatul ajunge direct in iad, nici urma de judecata) si Luca 16:26 elimina posibilitatea ca mortii sa comunice mesaje viilor. Prapastia este mare intre morti si vii, dar Iisus a trecut-o, reusind performanta sa promita talharului (Luca 23:43) ca se vor vedea in rai in vinerea mare si sa se duca in iad (locuinta mortilor sau purgatoriu) doua zile si doua nopti (nu trei, ca nu ies la socoteala trei zile si trei nopti) in acelasi timp, incredibil, dar in crestinism totul este posibil (superpozitie cuantica).

Evident aici avem conflict si deceptie.
Ori spiritele sfintilor decedati sunt false (Google: sfinti care ajuta dincolo de moarte si vezi mesajele lui Arsenie Boca si Paisie Olaru), ori teologia crestina privind judecata mortilor este gresita, ori parabola lui Iisus spusa numai de Luca este falsa.

Intrebari provocatoare:
De ce crestinii trebuie sa planga si sa se intristeze in timpul vietii si chiar si dupa moarte?
De ce au nevoie mortii de pomeni si rugaciuni?
De ce are nevoie Dumnezeu de rugaciuni pentru vii si pentru morti, cand el cunoaste tot ce se intampla si scrie toate faptele (bune si rele) in Cartea Vietii?
Oare poate fi Dumnezeu pacalit de ruga credinciosilor sau de interventia Reginei Cerului?
De ce gardienii matrixului, sau demiurgii corupti, cer: umilinta, pomenirea cu zdrobire de inima a pacatelor noastre, pomenirea mortii si a Infricosatoarei Judecati, rucodelia (lucrul manual), apropiere cu frica de divinitate, rugaciune, adoratie, jertfe, sange, durere, ignoranta, nedreptate, minciuna si deceptie?
Google: zdrobire de inima
De ce pentru crestin zdrobirea inimii si lacrimile sunt hrana sufletului?

Este evident ca zeul iudaismului si al crestinismului nu doreste cunoastere (adam nu are voie sa guste din pomul cunoasterii) si cere adoratie geloasa si jertfe umane, …

De ce nu poate crestinul sa evolueze spiritual in mod liber si permanent i se pun bete in roate, adica Frane spirituale prin teologie si carti de teatru si indreptare de spovedanie?


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.