Vindecare prin meditatie sau prin medicamente

Categorii: Vindecare, Misticism, ocultism

20-Jan-2015 19:54 - 3964 vizionari

Sunt sigur ca la teorie stau mult mai bine decat la practica.
Imi vine greu sa meditez si sa ma relaxez si sa visez cu ochii deschisi, vizualizand o lume mai buna.
Cu toate acestea, meditatia si atitudinea pozitiva nu trebuie neglijate.

Meditatia poate reduce stresul si poate prelungi viata, ducand chiar si la reintinerire.

Gandirea pozitiva, vindecarea cuantica, efectul placebo, etc … - toate acestea sunt confirmate de seria de prezentari ale lui Deepak Chopra si Bruce Lipton: Google - youtube bruce lipton.

In filmele sale, la un moment dat, Bruce Lipton afirma ca mintea umana prin activitatea sa, creaza un mediu benefic sau nociv dezvoltarii celulelor corpului. Intr-un mediu stresat, plin de frica si de indoiala, celulele incep sa degenereze si sa de divizeze cu defecte, ducand la aparitia cancerului. Astfel se explica de ce stresul slabeste sistemul imunitar.

Intr-un mediu de liniste, pace, echilibru si dragoste, mintea si trupul se unesc mergand in aceeasi directie: spre sanatate, prin sinergie. Tehnica iertarii si legea atractiei confirma asta.

Intr-un mediu de frica (de iad si de divinitate) si de deceptie (ai o singura viata si umilinta si frica de dumnezeu sunt cultivate si preferate ca virtuti) organismul este slabit datorita disonantei cognitive: trupul vrea sa se vindece, dar spiritul vrea sa-l faca sa sufere, pentru ca asa cere dogma, sa sufere. Spiritul stie ca nu este bine, dar nu admite ca invatatura (teologia si dogma) este gresita si ca divinitatea nu se manifesta in mod evident (Google: the god who wasn't there) pentru ca omul are liberul arbitru (un drept fundamental-galactic al fiintei umane) si ca are un numar infinit de vieti (reincarnare) si ca este responsabil de actiunile sale (karma).

Ignorarea bunului simt, compromisurile de orice fel si credinta oarba duc la ranirea spiritului.
Cand vrei sa faci voia domnului (dharma) si nu voia ta, dar recunosti ca nu esti sigur (agnostic) ca stii care este voia domnului si totusi te incapatanezi sa o faci (fanatism, habotnicie), ducand o lupta (disonanta cognitiva) cu sufletul tau si cu intuitia ta, atunci renunti la ratiune si la bunul simt si spiritul sufera.

Practicand cu regularitate o respiratie bioenergetica la nivel celular (termen folosit in radiestezie) putem vindeca organismul.

Intr-un interviu al lui Richard Dawkins, Deepak Chopra explica vindecarea cuantica (Google: quantum healing deepak chopra) in felul urmator: la nivel cuantic (subatomic) materia (si energia, vezi E=mc2) este prezenta in toate starile si pozitiile posibile (superpozitie cuantica) si corpul uman alege in mod constient (adesea intuitiv) pozitia care duce la vindecare. Mintea stresata alege fara sa vrea (din ignoranta) pozitia care duce la boala si la moarte.

Organismul uman stie (intuitiv) ce hrana poate sa-l vindece si nu are nevoie de medicamente. Medicamentele induc o perturbatie electrochimica in organism. Un organism drogat (cu alcool, cu droguri, cu anestezice, cu somnifere, cu analgezice) nu se comporta natural, iar sufletul nu poate controla bine trupul, ducand la traume spirituale.

Durerea indica o problema in organism si atrage atentia asupra zonei bolnave.
Nu este bine sa iei medicamente care elimina efectul sau care reduc durerea si apoi sa continui activitatea de distrugere a organismului.

Foarte rar constientizez si eu bioenergia si exersez deplasarea ei. (Cand ma doare stomacul, maselele, capul, etc.)
Sunt mai mult preocupat de detectia energiei (ki, qi, reiki, prana, mana) decat de generarea, stocarea si manipularea ei.

Aceasta este dovada ca sunt un necredincios.
Simt energia, o detectez si o manipulez, dar vreau o dovada palpabila (dovedita stiintific, inregistrata electronic) ca bioenergia exista cu adevarat si ca nu este doar o inchipuire a mintii mele sau efectul placebo sau autosugestie.

In adolescenta am practicat (fara sa stiu ce fac) meditatia tummo, o tehnica tibetana de respiratie prin care focul intern este trezit si este folosit la incalzirea si vindecarea corpului. Desigur experienta din vietile anterioare este de mare ajutor, dar oricine poate exersa asta.

Meditatia, linistirea mintii, vizualizarea energiei, inchipuirea energiei, duce cu timpul la rezultate palpabile, masurabile: ritmul cardiac, presiunea arteriala, temperatura corpului, undele cerebrale, etc.

Ca sa te autovindeci prin bioenergie nu ai nevoie de initiere si cine nu crede asta poate face cateva cursuri reiki, dar eu nu incurajez reiki, nici yoga.
Cine citeste articole despre bioenergie, cine este preocupat de lumea spirituala, cine intuieste iluzia realitatii materiale, este deja initiat din vietile anterioare si in viata curenta trebuie doar sa isi ceara dreptul la cunoastere si prin exercitiu va obtine rezultate.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.