Emanuel

Categorii: Religie

04-Dec-2014 19:52 - 2828 vizionari

Emanuel este un nume, numele Unsului (masiach in ebraica – מָשִׁ֫יחַ) asteptat de evrei si profetit de Isaia.

Isaia 7:14 – Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel.
Matei 1:23 – Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu".

Evanghelistul Matei a fortat profetia si este evanghelistul care se aventureaza cel mai mult in lumea povestilor, vezi Matei 27:52 - Mormintele s-au deschis si multe altele. Ceilalti evanghelisti au fabulat mai putin.

In Isaia 9:6 sunt specificate mai multe denumiri ale Unsului, dar nici unul nu este nume propriu: Prunc, Fiu, Inger de mare sfat, Sfetnic minunat (yaats - יָעַץ), Dumnezeu tare, biruitor, Domn al pacii, Parinte al veacului ce va sa fie.

Iisus putea sa se numeasca: Abiel (EL este tatal meu) sau Abiyyah (Yah este tatal meu) sau Pele (minunat) sau Pelel sau Pelayah (probabil inseamna Dumnezeu este minunat) sau Penuel (fata lui Dumnezeu El) sau Sar (stapanitor, capitan, print). Dar profetul Isaia a spus clar: se va numi Emanuel.

De ce nimeni nu-L apeleaza pe Iisus cu numele Emanuel?
Google: why jesus is not called emmanuel
Emanuel este un nume frumos si imi aminteste de Emmanuelle.

Inteleg versetul Luca 1:31, dar nu si Matei 1:23, pentru ca Matei, doua versete mai jos, il numeste pe Unul-Nascut ca fiind Iisus – Matei 1:25.

Nume ale lui Iisus:
Yehoshua = salvarea este in Dumnezeu Yehova.
Yeshua = forma prescurtata de la Yehoshua.
Sau Yeshua in Aramaica.
Iesous in Greceste.

Yasha inseamna salvare si shua inseamna bogatie, opulenta.
Asadar Iisus trebuia sa se numeasca Yahyasha, nu Yehosua, etc.

Interesant este ca nimeni nu-L numeste pe Iisus: Elosua sau Eloshua sau Eloyasha (Eloisa?) ca in traducere sa insemne Salvarea este in Dumnezeu El.

Evanghelistul Matei a copiat din Isaia fara sa gandeasca, dovada ca Evangheliile sunt atent concepute (sunt false) ca sa implineasca profetiile.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.