Legea Talionului la Crestini

Categorii: Crestinism

06-Nov-2014 18:22 - 2933 vizionari

Legea Talionului la Crestini trebuie aplicata invers sau anticipat.

Google: talion law
Legea Talionului este un principiu aparut in vremea Asiro-Babiloniana si permite victimelor sa aplice criminalilor acelasi tratament, adica ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, suflet pentru suflet, etc.

In Leviticul 24:19-20, Exodul 21:24 si Deuteronomul 19:21 este amintita Legea Talionului.

La crestini, in teorie, legea este aplicata retroactiv sau proactiv:
Matei 7:12 - Ci toate cate voiti sa va faca voua oamenii, asemenea si voi faceti lor, ca aceasta este Legea si proorocii.
Luca 6:31 - Si precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea.

Crestinii trebuie sa arate mila, rabdare si dragoste fata de cei care nu sunt crestini.
Crestinii trebuie sa intoarca si celalat obraz (Luca 6:29) sau sa isi dea si haina si camasa si sa rabde (2 Corinteni 11:20) nedreptatile si stapanitorii asupritori, Romans 13:1-5, si sa asculte de stapanii lor (Efeseni 6:5) pentru ca dregatorii si stapanii (de sclavi) sunt pusi de Dumnezeu si isi au rostul lor.

In realitate lucrurile stau un pic altfel.
Se pare ca martirii crestini care s-au impotrivit stapanirii (Romani 13:2) si-au primit osanda, doar nu au fost prigoniti degeaba de Nero, Domitian, Traian, Adrian, …
Cand a venit vremea crestinilor sa isi arate coltii, au facut-o intr-un mod ingrozitor: Inchizitia si cruciadele.
Crestinismul a uitat de mila, rabdare si intoarcerea celuilalt obraz.
Mesajul si misiunea lui Iisus au ramas o poveste frumoasa, menite sa indoctrineze credulii: 1 Corinteni 15:14 subliniata obsesiv inca o data in 1 Corinteni 15:17.
Apoi Crestinismul a inceput activ sa remodeleze lumea dupa imaginea zeului din Vechiul Testament, urmand invataturile lui Pavel si ignorand invataturile lui Iisus.
Un Crestin nu trebuie sa foloseste violenta daca aplica invataturile lui Iisus: Matei 26:52 – cine scoate sabia, de sabie va pieri.

Lupta crestinilor nu este cu trupul (Efeseni 6:12) si pentru asta au preferat sa arda pe rug trupul ca sufletul sa se purifice si sa ajunga in rai.

Crestinarea s-a facut cu violenta, cu forta, insistand ca exista un singur adevar, adevarul Bisericii, si astfel au aparut mai multe culte crestine, fiecare cu adevarul lui.

Lupta crestinilor este cu adevarul si cu cunoasterea.
Au trebuit sa treca 200 de ani dupa perioada lui Galileo Galilei ca Biserica sa accepte ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Crestinii au inteles gresit multe din mesajele lui Iisus (Matei 26:52) si le-au aplicat in cel mai prost mod posibil, implinind avertismentul lui Iisus din Matei 10:34.

Crestinii s-au saturat sa mai fie victime si au umplut lumea de victime.

Afirmatia privind Legea si proorocii din Matei 7:12 nu prea are acoperire.
Aici este o lista (dintre milioanele gasite pe Internet) de atrocitati gasite in Vechiul Testament:
http://skepticsannotatedbible.com/cruelty/ot_list.html
Google cruelty in the bible gaseste in acest moment 6,230,000 rezultate in 0.27 secunde.

Cu 600 de ani inainte de Iisus intemeietorul Budismului afirma ca una din cauzele suferintei in lume este violenta, alaturi de dorinta de lucruri inutile si de ignoranta.

Intr-o religie in care este acceptata reincarnarea si karma, este usor sa raspunzi cu bunatate la violenta, stiind ca te vei reincarna dupa moarte intr-o viata mai buna.
Dar intr-o religie in care nu este acceptata reincarnarea apar tot felul de tensiuni si frustari (disonanta cognitiva) si explicatii puerile (sa se arate lucrarile lui Dumnezeu – Ioan 9:3) generatoare de schizme si minciuna devine evidenta sau mai putin evidenta.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.