O mare pacaleala sau o eroare stiintifica?

Categorii: Stiinta si Tehnologie

13-Oct-2014 19:24 - 2465 vizionari

De la http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1034101/pg1 aflu un anunt interesant facut in
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2769156/Black-holes-NOT-exist-Big-Bang-Theory-wrong-claims-scientist-maths-prove-it.html

Se pare ca doamna cercetatoare profesor Laura Mersini-Houghton a dat un sens nou radiatiei Hawking.
Google: hawking radiation – Radiatia Hawking este emisia de particule care apare la marginea gaurilor negre datorita efectului cuantic de creatie din nimic a perechilor particula-antiparticula. In lipsa gaurii negre particulele se anuleaza reciproc tot atat de repede cum se creaza. (Energia vacuumului este foarte foarte mare si permite crearea si distrugerea particulelor.) In prezenta gaurii negre, o parte din particule sunt atrase de gaura neagra, o parte se anuleaza reciproc si restul scapa, generand Radiatia Hawking.

Stephen Hawking a intuit existenta Radiatiei Hawking in 1974, cu 40 de ani in urma, iar acum se pare ca cercetatorii au putut sa o creeze in laborator: http://www.technologyreview.com/view/420940/first-observation-of-hawking-radiation/

Apoi vine doamna cercetatoare profesor Laura Mersini-Houghton si redefineste Radiatia Hawking si desfiinteaza gaurile negre.
Radiatia Hawking nu prea seamana cu ce a zis Hawking si nu este produsa de gaura neagra (pentru ca nu se formeaza) - http://arxiv.org/abs/1409.1837
si
Nu se formeaza gauri negre - http://arxiv.org/abs/arXiv:1406.1525

Poate articolul este gresit sau autorul articolului a inteles gresit.
Din cate stiu eu si am scris despre asta teoria Big Bang este validata de ultimele descoperiri.
Articolul doamnei Laura Mersini-Houghton afirma ca nu exista gauri negre, dar asta invalideaza mai multe teorii, de exemplu: in centrul fiecarei galaxi este o gaura neagra.

Articolul anunta ca gaurile negre nu se produc din implozia stelelor, dar gaurile negre pot apare si in alt mod, nu numai din implozii stelare.

Laura presupune si dovedeste matematic ca atunci cand se emite Radiatia Hawking, steaua pierde energie (si masa) si se mentine in echilibru si nu se formeaza o gaura neagra. Probabil acesta este un caz particular in care nu se formeaza gauri negre, dar nu anuleaza posibilitatea existentei gaurilor negre.

Banuiesc ca gaurile negre se pot forma si in alt mod, nu numai din exploziile de stele:

Google: einstein bose condensate
Google: bose einstein condensate black hole
Google: how to create black hole

S-a creat in laborator echivalenta unei gauri negre la nivel sonic prin tehnica condensarii einstein-bose:
Google: einstein bose condensate sonic black hole

Este prea multa teorie sustinuta de prezenta gaurilor negre si nu putem renunta atat de usor la ele.

Cercetarile doamnei Laura Mersini-Houghton unesc doua teorii (teoria gravitatiei a lui Einstein si teoria mecanicii cuantice) si anuleaza o a treia teorie (existenta gaurilor negre).


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.