Eu si Biblia

06-Jun-2014 12:07 - 5177 vizionari

bible_fraud

The Bible Fraud – bibliotecapleyades. The Book of Elxai – ATS.

Dupa postarea Avem nevoie de “Mantuirea de dupa cumplita ratacire” am simtit nevoia sa precizez pozitia mea fata de Biblie.

Nu pot afirma ca sunt cel ce sunt, pentru ca afirmatia este rezervata altei entitati.
Eu sunt produsul a catorva sute de mii de ani de reincarnari, am primit raspuns la una din intrebari si, desi ma indoiesc in continuare atat de stiinta cat si de religie, ma simt mult mai usurat si mai aproape de Dumnezeu decat inainte.

Forma simpla a ADN-ului meu uman fata de alte animale demonstreaza una din doua:
O evolutie rapida a speciei umane (foarte putin probabil ca omul sa fie buricul universului si pamantul sa fie situat in centrul univerului) datorita unui ADN simplu, imatur sau o evolutie dirijata de un Creator sau de o rasa de extraterestri (ADN optimizat = ADN mai scurt decat ne asteptam = ADN pe care s-a intervenit artificial, nu prin cai naturale ale evolutiei).

Universul este plin de viata si rase de humanoizi care au intrat in era exploarilor galactice (civilizatii post warp engine) au vizitat Pamantul si l-au insamantat sau ajutat sa evolueze.

In mod normal ADN-ul ar trebui sa fie mai complex si sa reflecte adaptarile prin mutatii la schimbarile de context ale vietii (climat, hrana, nivel de radiatii, concentratie de oxigen).
Poate este exagerat sa afirm ca omul are ADN de maimuta, mai bine sa afirm ca are ADN dintr-un stramos comun cu maimutele antropoide si acel ADN este ciudat de scurt si demonstreaza putina evolutie si inclina mai mult spre creatie.

Suntem trupuri create atificial menite sa gazduiasca spirit.
Numai trupul are treaba cu ADN-ul si inteligenta, spiritul are treaba cu intuitia, visarea, creativitatea, paranormalul, …
Un dezechilibru chimic in corp (indus de droguri, de medicamente sau de o deficienta ADN) determina un om inteligent sa devina leguma.
Inteligenta, viteza de reactie, prezenta de spirit nu sunt date de spirit ci de corp.

Spiritul poate da pofta de viata, pofta de adevar sau dorinta irezistibila de a face umbra pamantului degeaba si de a trai egoist si fara rost si in ignoranta, intr-o viata de placeri orientate catre sine (egoist, STS = service to self) sau orientate catre altii (altruist, STO = service to others).
Mai multe detalii se pot gasit in oameni cu suflet si fara suflet, partea I si partea II si partea III.

Cum ar fi sa renuntam la scoala si sa ne intoarcem in Evul Mediu?

Vechiul Testament

In copilarie, la 8-12 ani, citeam Biblia ca pe o carte de istorie povestita artistic.
Cine nu crede, sa inceapa sa citeasca in momentul acesta Biblia de la inceput, de la Geneza, sarind peste sectiunile plictisitoare (liste de nume, de triburi, de regiuni).

Am retinut cu mintea de copil toate intamplarile epice fara sa ma intreb de ce sau in ce scop.
Nu am realizat ca Dumnezeu este ursuz, suparacios, doritor de jertfe, iute la manie, gelos, mincinos, incurajator de folosire a foloaselor necuvenite.

Biblia este mare si avalansa de informatii si ineditul lor abat atentia de la profilul psihologic al lui Dumnezeu.
Si cata psihologie sa priceapa un copil?

Am observat ca Abraham minte pe Faraon si pe Abimelec.
Am observat ca Isac minte in aceeasi situatie tot pe Abimelec.
Am observat ca Esau este pacalit de doua ori.
Am observat ca Iacov este pacalit de Laban si am luat-o ca o compensatie pentru pacalirea lui Esau, cand i-a furat dreptul de intai nascut si binecuvantarea tatalui.
Am observat ca Laban este pacalit si am considerat compensatie pentru pacalirea lui Iacov cand i-a dat de sotie cele doua fete.
Am observat strategia din Cartea Esterei, dar nu am inteles de ce evreii aveau dusmani si de ce evreii s-au razbunat ulterior.

Sumarizand, am considerat ca Biblia este cuvantul Domnului si ca prezinta istoria din vremurile acelea si ca pe termen lung, mii de ani, totul este bine si frumos si oamenii evolueaza fericiti sub ocrotirea lui Dumnezeu.

Copil fiind, nu am inteles si am sarit peste campania de razboi, jaf, viol, inrobire si cucerire in perioada de dupa iesirea din Egipt sub conducerea lui Moise si lui Iosua.
Dar vine o vreme cand copilul se maturizeaza si incepe sa isi puna probleme etice.

Afland cate ceva despre istoria antica a evreilor am inteles ca Vechiul Testament s-a scris in timpul invaziei babiloniene, sursa fiind legende si traditii transmise oral pana atunci.

Influientat de spiritul Adevarului al Erei Varsatorului am realizat ca preotii si carturarii iudei au selectat si pastrat numai cartile care le-au intarit pozitia si au eliminat cartile nedorite, cum ar fi Cartea lui Enoh si Cartea Jubileelor.

Am aflat ca din cele 10 porunci evreii au scos o noua carte, Talmudul, o carte care are peste 4000 de pagini in ebraica si peste 10400 de pagini in engleza.
Talmudul este baza legii ebraice si vine ca o completare la Tora.
Tora reprezinta primele 5 carti ale Bibliei ebraice, legile si traditia orala.
Talmudul este o inregistrare a dezbaterilor rabinice (filozofie) privind legea, etica si traditia.
Talmudul este cel mai vital manuscris al Iudaismului, contine istoria, legile si credintele poporului evreu si este o carte care nu este accesibila neamurilor, ba chiar este interzisa neamurilor.

Tora reprezinta instructiunile.
Talmudul reprezinta invatatura si este Tora explicata si aplicata.
Tora este o mica parte din istoria si mentalitatea evreilor si neamurile au avut acces la Tora datorita Septuagintei, traducerea independenta in greaca a 72 de carturari prin secolul 3 BCE.
Numarul de 72 de carturari a fost obtinut luand cate 6 carturari din fiecare din cele 12 triburi.
Carturarii au fost fortati sa traduca Tora si au facut-o independent (fara sa stie unul de altul) si traducerea a fost identica, deci a fost corect tradusa.

Astfel Tora, cele 5 carti numite pentateuh in greaca (Geneza, Exodul, Leviticul, Numerii si Deuteronomul) a ajuns sa fie cunoscuta de toata lumea.
Tora este identica cu Textele Masoretice, inca o dovada ca Tora este o carte sfanta si, probabil reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu.
Vechiul Testament este consistent si autentificat de mai multe surse (traduceri).
Cel putin primele 5 carti ale Vechiului Testament sunt transmise nealterat credinciosilor, asadar atrocitatile descrise in primele 5 carti ale Bibliei nu trebuie neglijate.

Adevarata invatatura ebraica vine din Talmud si din Kabala.
Kabala este cheia de descifrare a Torei.
Am vazut o carte Tora moderna in ebraica si am vazut spatii normale intre cuvinte si spati mari in mijlocul paginii intre capitole, dar scrisul este uniform si aliniat si la dreapta si la stanga.
Probabil, pastrand stilul, pe un pergament original Tora scrisa in ebraica ascunde niste coduri.

Nu ma tem de demonii Vechiului Testament pentru ca stiu ca steaua cu 6 colturi lui David este sigiliul lui Solomon (dupa traditia islamica) si este folosit la controlul demonilor (genii sau jini).

 

Noul Testament

Cat de credibile sunt documentele Noului Testament? – Partea I si Partea II si Partea III.
Parerile sunt impartite si mare lucru nu am gasit privind Documente crestine din primii 400 de ani de crestinism.

Iisus a fost un invator si un avatar ca Buda si Krisna.
Invataturile lui Iisus au fost pervertite de sfintii parinti.
Asa cum preotii si carturarii evrei au ales ce carti sa pastreze cand au consemnat in scris cartile Torei, tot asa la sinoadele ecumenice episcopii crestini si imparatii au ales ce sa pastreze in Noul Testament.

Sunt sigur ca Iisus a existat si cine se indoieste de asta pacatuieste (Ioan 16:8-9).
IIsus si Crestinismul - partea I, partea II si partea III.

Despre Apostolul Pavel am scris atat de multe, incat am adaugat o noua categorie de postari numita Paulism si aproape am renuntat cand am realizat ca insistam sa demasc o religie evident subreda si tolerata numai datorita ignorantei.
Crestinismul are o fundatie subreda: Pavel este eretic partea I si partea II.
Daca nu se iau masuri, Crestinismul risca sa dispara in 25 de ani.
Cartea Faptele Apostolilor descrie povesti de adormit copiii.
Ignoranta este fara leac doar aparent si putem sa gasim lumina prin cunoastere: Milarepa si talharul de pe cruce.

Crestinii se joaca cu lucruri pe care nu le cunosc, crezand ca Vechiul Testament reprezinta incontestabil Cuvantul lui Dumnezeu, dar se inseala amarnic.
Evreii se ghideaza dupa Talmud, dupa Kabala si Gematria, iar Tora o lasa neamurilor.

Biblia nu reprezinta cuvantul lui Dumnezeu.
Dumnezeul adevarat nu face lumea de doua ori, nu are doua nume (Elohim si Yahwe), nu se teme de oameni si de Turnul Babel, nu are nevoie de spioni in Sodoma si Gomora, nu discrimineaza, nu promite tinuturi deja ocupate, nu se lupta fizic cu oamenii (Iacov/Israel), nu isi paraseste Poporul Ales, nu greseste Legea si nu isi trimite Fiul mai tarziu sa indrepte/implineasca/plineasca Legea, desfiintand-o prin jertfa suprema.

Biblia este descrierea (simbolica, oculta, ascunsa, cifrata) a oamenilor despre modul lor de perceptie a divinitatii.
Geneza, Cartea lui Rut, si probabil toata Biblia, sunt pline de nume simbolice.

Biblia prezinta invataturi ascunse, iar cheia este in Talmud.
Biblia a plecat de la cateva jocuri de cuvinte si a ajuns la o mare babilonie, ca in jocul de copii numit Telefonul nebunilor.

Nu cred ca voi studia Talmudul ca sa aflu mai mult, pentru ca deja stiu cine este zeul Vechiului Testament si putin probabil sa imi schimb parerea.

18 decembrie 2016: Biblia nu este pentru femei sau Biblia este incompatibila cu femeile: http://www.biblicalnonsense.com/chapter10.html, un articol care demonstreaza cat de misogina este Religia Iudaica si Religia Crestina.
Comentarii:

Bour, 15-Apr-2019 09:53
"au selectat si pastrat numai cartile care le intareste pozitia "
Bour, 15-Apr-2019 10:04
"au selectat si pastrat numai cartile care le intareste pozitia "
"aproape am renuntat cand am realizat ca insit sa demasc"
Ioan, 17-Apr-2019 15:40
Multumesc!
Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.