Avem nevoie de "Mantuirea de dupa cumplita ratacire"

Categorii: Religie, Paulism, Crestinism, Misticism, ocultism

06-Jun-2014 01:25 - 4158 vizionari

De cateva zile citesc cartea “Mantuirea de dupa cumplita ratacire” a Domnului Pavel Corutz.

In carte se vorbeste despre atrocitatile din Vechiul Testament, despre rautatile zeilor din VT, despre demascarea religiei Crestine, Fecioara cu 7 prunci, etc.

Este evident ca sunt mai multi zei in VT: Elohim, Adonai, Yahweh, El, El Shaddai, El Elyon, El Olam, Qanna, …

In VT sunt minciuni, inselaciuni, nedreptati, sacrificii umane, …
Am scris despre asta si subliniez: Promisiunile Domnului de jertfa umana trebuie tinute, vezi jertfa fetei lui Iefta din Judecatori 11:29-40.
Dupa o foamete de 3 ani, Regele David ofera 7 barbati sa fie sacrificati - 2 regi 21 – mai bine cerea ajutor de la Dumnezeu.
In Cartea Esterei poporul Evreu se razbuna pentru tentativa de genocid in doua zile consecutive (Adar 14 si 15) in Estera 9:2-22, adica nu a fost suficient o data in ziua stabilita a atacului si au cerut voie de la Artaxerxe inca o zi in Estera 9:13.

Oricat ar parea de socant Domnul Pavel Corut are multa dreptate in cartea sa.
Chiar daca nu toate referintele sunt potrivite, ideea generala a cartii "Mantuirea de dupa cumplita ratacire" trezeste orice crestin adormit.
Cartea contine, dupa parerea mea, cateva afirmatii nefondate, exagerate sau evident false, dar transmite un mesaj care nu trebuie neglijat si care m-a determinat sa trec la actiune.
Si eu am observat ca s-a cam exagerat ca religia prin scoli si ca avem statistici alarmante in Romania.

Urmatoarele atrocitati nu sunt rupte din context, nu sunt traduse gresit, nu sunt intelese prost de cititori si nu sunt parabole (sarade, ghicitori, beletristica, divertisment) si sunt sustinute de Vechiul Testament:

Dumnezeu s-a temut ca Adam s-ar putea sa guste din Pomul Vietii dupa ce a gustat din Pomul Conoasterii si l-a alungat din Rai.
Dumnezeu s-a temut ca Turnul Babel va ajunge la el si le-a amestecat limbile constructorilor.
Iacov se lupta cu Dumnezeu, iar Dumnezeu se roaga de Iacov sa-L lase sa plece ca urmeaza sa rasara soarele si ca nu vrea sa i se descopere fata – Geneza 32:26.
(Ideea ca Dumnezeu se teme de creatia sa sau ca este o entitate ce poate fi biruita fizic de creatia sa este o atrocitate, o blasfemie inimaginabila.)
Dumnezeu nu este omniprezent si trimite spioni inainte de cucerirea Tinutului Sfant si mai tarziu trimite 2 ingeri spioni in Sodoma.
Dumnezeu indeamna si sustine mincina, tradarea, proxenetismul, inselaciunea, obtinerea de foloase necuvenite, jaf, cucerire, prada de razboi, robi, crime, violuri, …
Numerii 15 - un om e ucis cu pietre ca a adunat lemne in ziua de sabat
Numerii 16 - sunt pedepsiti razvratitii din triburile Core, Datan, Aviron
Numerii 18 - stil negustoresc de stabilire daruri si zeciuieli
Numerii 21 – povestea magica cu sarpele de arama, evreii au ucis pe toti din cetatea Vasan
Iosua 6:21 - au pierit toti din Ierihon, numai curva Raav cu familia ei au scapat cu viata
Iosua 7 - Lapidarea lui Ahar
Judecatorii 9 - Avimeleh - cum ajunge imparat un ucigas care ucide 68 de frati
Judecatorii 19 – un ritual magic? Trupul e taiat in 12 bucati si trimis la cele 12 triburi, apoi incepe macel intre triburi.
1 regi 14:40-44 - sortii cad impotriva lui Ionatan si in favoarea lui Saul, dar Ionatan scapa de voia divina
Urim (daca e vina lui Saul sau Ionatan) si Tumim (daca vina este a poporului).
2 regi 11 - David pacatuieste cu nevasta lui Urie, Batseba
2 regi 12 - copilul lui David cu Batseba moare, dar urmatortul copil este Solomon si este facut tot cu Batseba
2 regi 13 - Amnon isi violeaza sora, Tamara, David nu ia masuri, iar Avesalom se razbuna
2 regi 21 - Dupa o foamete de 3 ani, Regele David ofera 7 barbati sa fie sacrificati.
2 regi 24 - poporul e pedepsit pt ca David face recesamantul si david trebuie sa eleaga din 3 pedepse
Si a dat Domnul ciuma si au murit 70.000 de oameni
3 regi 1 - Solomon ajunge rege prin viclesug, Adonia scapa la coarnele altarului, Adonia este fratele mai mare si trebuia ca el sa fie rege.

Lista este lunga, mai multe se pot gasi la http://www.evilbible.com/ si la http://bibviz.com/

Desigur eu din comoditate fac referire la o singura entitate si o numesc Dumnezeu in afirmatiile de mai sus, dar in realitate sunt mai multe entitati in VT si numele lor tradus suna aproximativ asa: El, Eloah, Elohim, Adonai, Yahweh, El Shaddai, El Elyon, El Olam, Qanna, …
Pactul Evreilor nu a fost facut cu Dumnezeu Creatorul Universului ci cu altcineva si a fost facut de mai multe ori sau de mai multe feluri si probabil ca fiecare zeitate, cand i-a venit vremea sa domneasca, a incheiat alt pact.

Este adevarat ca istoria este scrisa de invingatori si ca Evreii s-au laudat cu realizarile lor in VT, dar asta nu inseama ca putem abuza de Divinitate fara sa suportam consecintele: invaziile asiriene in 740 BCE, babiloniene in 603 BCE, dominatia greaca in 174 BCE, cucerirea romana in 63 BCE, Holocaustul, …

Iisus a venit numai pentru evrei.
Oile pierdute ale lui Israel sunt Samarienii.
Samarienii erau considerati cetateni de mana a doua in Israel si de aceea pilda lui Iisus afirma ca un samarian a fost mai milos decat un preot sau decat un evreu.

Si eu sunt unul din falsii intelectuali la care face referinta Domnul Pavel Corut si ca sa dovedesc asta, Internetul si Google sa traiasca, clarific de ce Iisus a venit numai pentru evrei:
Regatul de Nord avea capitala in Samaria, iar Regatul de Sud avea capitala la Ierusalim.
Sunt peste 80 de referinte la Samaria in Biblie.
Intre 1080 si 930 BCE exista regatul unit al lui Israel.
Dupa moartea lui Solomon in 931 BCE, regatul se divide - Israel si Iuda, Istoria evreilor partea a-II-a.
In 740 BCE este invadat Regatul de Nord de catre imperul asirian pentru ca nu a platit tribut (2 Regi 17:4) si 10 din 12 triburi dispar definitiv contopindu-se cu invadatorii.
Asadar oile pierdute ale lui Israel sunt samarienii, iar pilda lui Iisus despre bunul samarian intentioneaza sa restabileasca locul cuvenit triburilor pierdute.

Iisus nu a venit pentru neamuri.
Ideea ca Iisus a venit pentru neamuri a aparut de la Saul din Tars, adica de la apostolul Pavel care nici nu este unul din cei 12 Apostoli.

Am scris despre Paul (Pavel) de mai multe ori:
Sfantul Apostol Pavel (Paul).
Pavel in contradictie cu Iisus: partea I si partea II.

Din relatarile VT reiese ca Dumnezeu este impotent, fricos de Adam si de Turnul Babel, capricios, gelos, ca a dat legi care nu erau bune, …

Vechiul Testament este violent, iar Noul Testament este cenzurat, plin de minciuni si contradictii

Sa speram ca intr-o zi vom descoperi Adevarul.
Pana atunci sa inchei intr-un ton pozitiv:

Exista scanteie divina in om si fiinta umana, daca este stimulata corect, are ocazia sa evolueze enorm.
Prin minciuna nu vom evolua si nu vom fi liberi.
Cunoscand adevarul vom deveni liberi - Ioan 8:32.

Nu stiti, oare, ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult cele lumesti? (1 Corinteni 6:3)
Asadar omul este mai presus de ingeri, omul poate sa evolueze, dar ingerii nu pentru ca sunt ca niste roboti cu liber arbitru.
In toate cartile Vechiului Testament singurul responsabil de atrocitati este Dumnezeu, iar Satana joaca un rol negativ numai in Cartea lui Iov si actioneaza numai cu voia lui Dumnezeu.
Cartea lui Iov este probabil cartea cea mai veche si, in toate cartile VT, Satan a omorat 10 oameni (reinviati in final de Dumnezeu), iar Dumnezeu a omorat peste 2 milioane.

Vreau sa subliniez ignoranta iudeo-crestinilor:
Satana este o inventie a Noului Testament asa cum impietrirea inimii faraonului de catre Dumnezeu este o inventie a evreilor ca isi justifice actiunile in istorie.
Dumnezeu este atotputernic si nu trebuie sa demonstreze asta printr-un comportament macho si printr-o porunca inutila, prima porunca din decalog.
O alta inventie este pacatul originar: cineva vrea sa controleze omenirea si o face prin frica.
Alta inventie este legatura dintre pacatul originar, cunoastere si raporturile sexuale, cunoasterea in sens biblic este sinonima cu sexul pentru ca in Ebraica termenul yada se traduce ca a cunoaste sau cunostinte (informatii) si relatii sexuale.
Fructul interzis nu este mărul, asta este alta inventie.
Mărul in limba latina este malum si inseamna si fructul măr si notiunea de rau, de malefic.
Termenul demon in greceste inseamna plin de cunoastere si grecii credeau ca exista demoni buni (eudemon) si demoni rai (cacodemon).
Termenul daimon in greceste inseamna putere divina sau soarta sau zeu, spirit-gardian, spirit-veghetor, …
Iuda, tradatorul lui Iisus, este alta inventie a Noului Testament – numele Iuda trebuie ne aminteasca de Iudei.
(Evreii reprezinta cele 12 triburi ale lui Israel, iar Iudeii reprezinta reuniunea celor 2 triburi ramase: Iuda si Beniamin. In anul 33 dupa Cristos distincti erau numai Iudeii. Tradatorul lui Iisus a fost inventat si i s-a dat numele Iuda ca vina tradarii si rastignirii lui Iisus sa cada pe Iudei si sa ramana asa in memoria crestinilor pe vecie, realizand astfel o magie neagra, o intretinere de forma gand, o creare de egregor, etc.)

Cine are urechi de auzit sa auda – Matei 11:15 si Matei 13:9.

Cand ma refer la Dumnezeu, ma refer la Creatorul Universului, nu la o entitate care isi ascunde fata si numele, care are emotii umane si caracter capricios, nu ma refer la Tatal Minciunii care trimite informatii mincinoase prin gura proorocilor in 1 Regi 22:19-23.

Creatorul Universului Fizic este dincolo de creatia sa (nu in creatia sa) si o urmareste cu dragoste si cu indelunga rabdare ca sa isi revina dupa cumplita ratacire.
Dumnezeu nu incalca liberul arbitru.
Exista niste legi divine (dragoste, cunoastere, ajutor, liber abitru, karma, dharma) pe care nici Dumnezeu nu le incalca, altfel s-ar minti si desfiinta El pe El.

Nu va bateti joc de Zeul Suprem asociind entitatile malefice din Vechiul Testament si dumnezeul violent, intolerant, exclusivist si ortodox al Crestinismului cu Adevaratul Dumnezeu Creatorul Universului.
Comentarii:

linus, 17-Mar-2017 05:39
Boala ta se numeste Corutianism sau, daca preferi, new age.
Ioan, 17-Mar-2017 21:02
Este o boala moderna aparuta ca o reactie la minciunile Crestinismului.

Unde sunt fructele Crestinismului la 1700 de ani de la recunosterea oficiala? Fructele sunt:
cruciade, inchizitii, geocentrism, sclavie. Pana in 1856 bisericile Romaniei aveau tigani sclavi.

Acum, in era moderna, Era Varsatorului, era internetului, nu mai putem ascunde adevarul si
nu mai putem sustine minciuna. Era Pestilor, era deceptiei, a trecut si, odata cu ea, si Crestinismul.

Daca New Age aduce lumina, atunci sa sustinem New Age.
Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.