Cartea lui Enoh

Categorii: Religie, Stiinta si Tehnologie

16-May-2014 12:04 - 5124 vizionari

In 1956, in timpul excavatiilor de la Marea Moarta s-a gasit un pergament in Aramaica care reprezinta un fragment din Cartea lui Enoh.

Alte fragmente din Cartea lui Enoh au fost gasite in Limba Ge'ez, in Latina si Greaca, dar nu s-au gasit fragmente in Ebraica.

Cartea lui Enoh este formata din cinci carti distincte, Cartea Supraveghetorilor (1-36), Cartea Parabolelor lui Enoh (37-71), Cartea Astronomica (72-82), Cartea viziunilor din vis (83-90) si Epistola lui Enoh (91-108).

Surse:
http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Enoch
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1012756/pg1
http://www.nairaland.com/1080843/book-enoch-jesus-quoted-it
http://christianity.stackexchange.com/questions/8576/why-is-the-book-of-enoch-not-regarded-as-canonical

Cartea lui Enoh este considerata canonica numai de Biserica Ethiopiana Orthodoxa si de Biserica Ortodoxa din Eritreia.

Cartea este scrisa ce Enoh inainte de potop.
Enoh, stramosul lui Noe pentru ca mai exista un Enoh si este fiul lui Cain, a fost primul om initiat de ingeri in arta scrierii, de aceea cartea lui Enoh nu este inclusa in Biblie.

Biblia este inspirata (daca nu dictata cuvant cu cuvant, hahaha!) de Dumnezeu si nu se permite sa contina pasaje dictate de ingeri (cum este Koranul).

Conform Cartii Jubileelor, alfabetul ebraic este Limbajul Cerului, si Ebraica a fost original vorbita de toate creaturile din Rai, animale si oameni.

Dupa distrugerea Turnului Babel oamenii au fost imprastiati pe intreg pamantul si Limba Ebraica a fost uitata, pana cand Abraham a invatat-o iar de la ingeri.

Cartea lui Enoh este considerata apocrifa sau pseudoepigrafa, adica de provenienta indoielnica, si nu este recunoscuta de autoritatile Iudaice si Crestine.

Cartea lui Enoh prezinta modul in care oamenii au primit cunoasterea, artele, mestesugurile de la ingerii cazuti din Cer.
In Cartea Jubileelor si in Cartea lui Enoh este descrisa povestea ingerilor cazuti care s-au impreunat cu femeile de pe pamant si au dat nastere unei rase de giganti, numita Nefilim, iar descendentii Nefilimilor numiti Elioud.

Cartea lui Enoh explica aparitia uriasilor si necesitatea potopului.
In Geneza 6:2, inainte de potop, Fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit.
In continuare Biblia sare brusc de la prezenta uriasilor, Geneza 6:4, la rautatea oamenilor si necesitatea unui potop, Geneza 6:5.

In Epopeea lui Ghilgames zeii produc potopul pentru ca oamenii devenisera prea enervanti si galagiosi.
Biblia sugereaza ca potopul este dat datorita rautatii oamenilor, dar Cartea lui Enoh precizeaza ca potopul este dat sa elimine uriasii.

O referire la Cartea lui Enoh este facuta in Iuda 1:14 si se refera la pasajul din Enoch 1:9 - Dar si Enoh, al saptelea de la Adam, a proorocit despre acestia, zicand: Iata, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinti ai Lui, …

Exista o lista lunga de contradictii in cartea lui Enoh la Why is the book of enoch not regarded as canonical, dar Iisus a folosit cateva citate din Cartea lui Enoh:

Matei 5:5 = Enoch 5:7 sau Enoch 6:9 - Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.

Ioan 5:22 = Enoch 69:27 sau Enoch 68:39 - Tatal nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului.

Matei 19:29 = Enoch 40:9 - Si oricine a lasat case sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau femeie, sau copii, sau tarine, pentru numele Meu, inmultit va lua inapoi si va mosteni viata vesnica.

Luca 6:24 = Enoch 94:8 sau Enoch 93:7 - Dar vai voua bogatilor, ca va luati pe pamant mangaierea voastra.

Matei 19:28 = Enoch 108:12 sau Enoch 105:26 – 12 tronri judecand 12 semintii ale lui Israel.

Matei 26:24 = Enoch 38:2 – Despre pacatorii care il resping pe Fiul lui Dumnezeu.

Luca 16:26 = Enoch 22:9-11 sau Enoch 22:10-12 - Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi.

Ioan 14:2 = Enoch 45:3 sau Enoch 45:3 - In casa Tatalui Meu multe locasuri sunt. Iar de nu, v-as fi spus. Ma duc sa va gatesc loc.

Ioan 12:36 = Enoch 108:11 sau Enoch 105:25 – Despre copiii luminii

Ioan 4:14 = Enoch 48:1 – Despre Apa Vietii Vesnice, despre insetatii care beau intelepciune si care locuiesc cu cei drepti, cu cei alesi si cu cei sfinti.

Cred ca este o dovada de intelepciune sa consideri Cartea lui Enoh ca autentica.
1 Tesalonicieni 5:21 – Incercati-le pe toate si pastrati ce este bun.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.