Milarepa si talharul de pe cruce

Categorii: Misticism, ocultism

01-May-2014 19:00 - 3179 vizionari

Legatura dintre Milarepa si talharul de pe cruce (cel care L-a recunoscut pe Iisus ca fiind Mantuitorul, in Luca 23:39-43, si a ajuns in Rai) pare ciudata, dar nu nefireasca dupa parerea mea.

Milarepa

Milarepa, nascut in satul Kya Ngatsa in Tibet sub numele de Mila Thopaga (1052 – 1135 dupa Cristos), a avut o copilarie grea, orfan de tata la 15-16 ani si o viata in saracie si plina de tratament inuman din partea rudelor tatalui sau. La cererea mamei sale, Milarepa studiaza vrajitoria si se razbuna pe satul sau si pe rudele sale omorand 35 de oameni. Mai tarziu se pocaieste si atinge iluminarea, devenind cel mai faimos iluminat (yogin si poet) al Tibetului.

Milarepa este un sfant printre budisti si un exemplu de urmat pentru toata lumea.

Se spune ca sufletul are cateva invelisuri, unul fiind depozitul de karma din viata anterioara, altul fiind karma pe care si-o face omul in viata curenta.
In momentul mortii datoriile neonorate din timpul vietii se adauga la depozitul de karma pentru viata viitoare.
Foarte putini (cei care citesc si inteleg, cei care afla Adevarul si cei carora li se spune Adevarul si il inteleg sau sunt pregatiti pentru asta) aplica procedura de eliminare a karmei inca din timpul vietii, eliminand astfel necesitatea reincarnarii si obtinand astfel iluminarea sau mantuirea.

Milarepa, ca orice om, a avut datorii (karma) din viata anterioara si a trebuit sa sufere pentru asta (orfan, saracie, umilinta, nedreptate).

Dupa ce s-a razbunat pe satul sau, Milarepa a inteles ca nu aceasta este calea pe care trebuie sa mearga, s-a cait, s-a retras intr-o pestera, a meditat si a capatat iluminarea. Milarepa a eliminata karma complet (ca Buda si ca Mikao Usui) si nu a mai avut nevoie de reincarnare.

Povestea este mult mai complexa si mai frumoasa si merita sa cautati filmul milarepa 2006 si continuarea lui.

Talharul de pe cruce

Talharul si-a meritat soarta si a ajuns pe cruce datorita faptelor din vietile anterioare si din viata curenta.

Karma negativa (rea) este rezultatul nerespectarii legilor divine (dharma).

Prin pocainta, talharul si-a insusit lectiile divine, s-a purificat si a primit posibilitatea sa ajunga in Rai.

Acceptarea sortii (talharul e constient ca el merita sa moara pe cruce pentru ca este vinovat) si pocainta cu parere de rau (cu zdrobire de inima cum spune crestinul) privind faptele sale elimina karma si sufletul sau devine curat si pregatit pentru urmatorul nivel de existenta (probabil Raiul).

 

Milarepa si talharul sunt doar exemple observate de mine despre cum poate un om sa atinga iluminarea.

Invataturile Lui Iisus aduc mantuirea.
La fel o fac si invataturile lui Buda.
Buda si Iisus nu sunt in conflict.
Schimbarea de mentalitate si de atitudine determina schimbari profunde in sistemul energetic al omului si daca este facuta in directia potrivita duce la vindecare si la mantuire, vezi Budismul, Lazarev, Iubirea, Tehnica iertarii, Scoala Zeilor, …

Cine are urechi de auzit sa auda – Matei 11:15 si Matei 13:9.

Asa cum Milarepa si talharul s-au mantuit, tot asa putem face si noi, restul omenirii.

Dupa ce te insanatosesti (karma te face bolnav) sa nu mai pacatuiesti ca nu cumva sa ti se intample ceva rau: Ioan 5:15 si Ioan 8:11.

Sper ca blogul meu sa vindece, dar nu uita ce spune Buda: sa nu crezi invatatura, indiferent de unde ai citit-o sau cine o spune, daca nu este in armonie cu propria ta ratiune si bun simt.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.