Ce sarbatoresc Catolicii pe 17 Martie

Categorii: Crestinism

18-Mar-2014 20:42 - 3130 vizionari

Toata lumea stie ca pe 17 martie catolicii sarbatoresc pe Sfantul Patrick (385-461) sau Patrichie – Google: saint patrick's day.

Sfantul Patrick s-a nascut intr-o familie religioasa si bogata in Anglia si a devenit ateu la 16 ani.
La un moment dat satul lui Patrick este jefuit de pirati si el este vandut ca sclav in Irlanda.
Sclavia si saracia in Irlanda ii schimba viata si, din ateu, devine credinciosul care rosteste cel putin 100 de rugaciuni noaptea si cel putin tot atatea ziua.
Dupa 6 ani de sclavie reuseste sa scape si sa isi gaseasca drumul spre casa, isi vede parintii, dar se intoarce in Irlanda si devine episcop (nu se multumeste ca simplu preot).

Pe 17 martie Sfantul Patrick moare si pentru fapte de vitejie in Irlanda se alege acea data pentru comemorarea lui.

Oare ce fapte de vitejie a facut Sfantul Patrick in Irlanda?

Sfantul Patrick, considerat patronul sfintilor Irlandei, a ordonat distrugerea multor monumente de piatra si a cerut arderea multor carti druide, peste 800 de carti.

Sfantul Patrick a mai redenumit (botezat) toate fantanile sacre din Irlanda cu nume de sfinti, chiar daca au fost considerate sacre cu multa vreme inainte de venirea lui in Irlanda.

Sfantul Patrick a declarat ilegale traditiile druide spunand ca reprezinta diavolul.

Sfantul Patrick a avut inspirata idee de a lua simbolul frunzei de trifoi (shamrock), care avea un adanc inteles mistic pentru druizi (triskele, triskelion = tripla spirala), si sa o asocieze Trinitatii asteptandu-se ca irlandezii sa afirme cu naivitate ca da, noi stiam asta de multa vreme.

Dar se zice ca cea mai brava fapta a Sfantului Patrick a fost alungarea tuturor serpilor din Irlanda – google: snake in ireland.
Absenta serpilor in Irlanda a lansat legenda ca Sfantul Patrick este responsabil de asta si a devenit sfantul invocat cand cineva se lupta cu serpii.
Se pare ca in Irlanda nu au existat niciodata serpi, singurele reptile fiind soparle si boaste testoase de mare.

Parerea mea este ca Sfantul Patrick s-a intors in Irlanda ca sa se razbune pentru anii de sclavie.

Sfantul Patrick este cel mai iubit si cel mai cunoscut sfant al Irlandei.
Chiar nu sesizeaza nimeni cat de gresita este religia raspandita agresiv, invaziv si fara drept de contestare si cate minciuni se spun in numele ei?

Pentru distrugerea istoriei Irlandei, pentru distrugerea cartilor druidice si indobitocirea localnicilor cu minciuni se celebreaza astazi pe 17 martie moartea unui sfant.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.