Expansiunea Big Bang a fost demonstrata stiintific

Categorii: General, Religie

18-Mar-2014 16:17 - 2670 vizionari

Ieri, pe 17 martie, astrofizicienii au facut un anunt important.
Se pare ca teoria Big Bang a fost confirmata de forma variatiilor emisiei energetice a cerului.
O echipa de savanti au montat la Polul Sud un radiotelescop si, dupa 9 ani de scanari, au observat o variatie specifica in energia emisa de cosmos.
Intregul articol este la: Major Discovery: 'Smoking Gun' for Universe's Incredible Big Bang Expansion Found.
Anuntul este atat de important, incat acelasi film este publicat ca Big Bang Gravitational Waves si iarasi, pe 18 martie, sub denumirea Cosmic Inflation & Gravitational Waves: Complete Coverage of Major Discovery.

Se stie ca gravitatia afecteaza (prin indoire) lumina, dupa cum a afirmat Einstein.
Astrofzicienii au observat variatii in polarizarea luminii cerului (radiatia de fond a cosmosului), asemanatoare valurilor de apa, datorita undelor gravitationale si asta dovedeste ca explozia Big Bang a existat.

Einstein si-a construit in 1917 un set de ecuatii in care Universul este stationar si static sau static infinit.
Ca sa compenseze forta de gravitatie, Einstein a introdus o constanta cosmologica in ecuatiile teoriei generala a relativitatii.
Fara constanta cosmologica Universul nu s-ar fi putut sustine si, datorita fortelor gravitationale, Universul ar fi colapsat sau s-ar fi extins la infinit.

Dar dupa ce Edwin Hubble si Vesto Slipher au gasit o legatura intre deplasarea spre rosu si distanta, Georges Lemaître a emis o teorie afirmand ca Universul nu este static, ci este in continua expansiune.

Datorita efectului Doppler lumina stelelor se deplaseaza spre rosu cand steaua se indeparteaza de observator.
Lumina se deplaseaza spre albastru cand steaua se apropie de observator.
Dar nu s-au gasit deplasari spre albastru in stelele studiate de Hubble si asta inseamma ca Universul este in continua expansiune si noi (Pamantul) suntem (aparent) in centrul Universului.
Deplasarea spre rosu translateaza spectrul de emisie al stelei catre rosu.
Astronomii, banuind ca steaua seamana cu soarele nostru (fuziune de Hidrogen si rezultat Heliu) considera emisia de radiatie identica cu emisia soarelui.
Masurand deviatia spectrului de emisie se determina viteza cu care se indeparteaza steaua de noi (de observator).

Asadar Universul este in continua expansiune si Einstein a recunoscut ca a gresit introducand constanta cosmologica, dar in rest Einstein are dreptate:
In continuare gravitatia indoaie lumina (demonstrata la eclipsa de soare) si in continuare deplasarea cu viteze foarte mari afecteaza curgerea timpului (experimentul cu ceasuri atomice plimbate cu avionul).

Anuntul de pe 17 martie confirma existenta unui Big Bang si existenta unui inceput al Universului.

Existenta Big Bang-ului confirma existenta lui Dumnezeu.
Nimeni din Univers nu are puterea sa creeze Universul, deci exista o forta mai mare decat Universul si se numeste (simplificat) Dumnezeu.
Dumnezeu este omniprezent, omniscient, omnipotent, adica isi cunoaste creatia si nu are nevoie de mesageri, de jertfe, de rugaciuni, de ritualuri, de laudatori, de adoratori, etc …


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.