Iisus si Crestinismul, partea 2/3

Categorii: Crestinism

04-Feb-2014 23:02 - 3913 vizionari

Robert Sarmast aduce dovezi ca Iisus a existat si ca misiunea Lui a fost dinainte pregatita, lanseaza o serie de filme in 2009 (How Jesus used Mythology to Win the World) si prin 2012 publica si cateva filme pe youtube.

Comentariile lui Robert Sarmast privind nasterea si misiunea Iisus:

- In vremea lui Iisus egiptenii venerau pe Isis si Osiris de cateva mii de ani, in Persia era venerat Mitra si Anahita, in Grecia si Roma era venerat Attis si Cibele, Tammuz si Istar sau Inanna in religiile Mesopotamiei (Inanna la Sumerieni si Istar la Akkadieni si este Regina Cerului), Dionisus (zeul vinului la Greci) sau Bahus (la Romani) …

- Cuplul zeu-zeita, zeul fertilitatii, zeul care moare si inviaza dupa trei zile si astfel asigura fertilitatea (renastearea naturii) este prezent in toate religiile amintite (egipteni, mesopotamieni, iranieni, greci si romani)

- Adaugarea mea: Iepurii si oualele (simbolurile fertilitatii) prezente in pastele crestin intaresc ideea ca Iisus este un zeu al fertilitatii, al renasterii naturii

- Adaugarea mea: Fecioara Maria este considerata Regina Cerului (ca Inanna sau Istar) – Google: virgin mary queen of heaven

- Ideea ca existenta pacatelor oamenilor aduce urgia divina manifestata prin boli ucigatoare si cataclisme naturale este prezenta in toate religiile amintite

- Succesiunea anotimpurilor este batalia dintre zeul bun (soarele si zeul fertilitatii) si zeul rau (din lumea subterana)
Adaugarea mea: Soarele umple pamantul de viata primavara, dar moare la inceputul iernii, nu este intamplatoare restignirea si invierea lui Iisus dupa echinoctiul de primavara si nasterea lui exact la 3 zile dupa solstitiul de iarna.

- In Mesopotamia Tammuz este prins, batut, i se scoate coroana si mantia regala, mainile si picioarele lui sunt legate, este omorat si inviaza si este numit mielul de sacrificiu

- Dumuzi (in sumeriana Dumu inseamna copil sau fiul lui si Zi inseamna cel cu adevarat credincios) este unul din regii Sumerieni si este supranumit Dumuzi Păstorul, in alta parte apare ca fiind supranumit ca Dumuzi Pescarul

- Sarbatorirea anului nou in Mesopotamia dura 10-12 zile in Babilon si in a 15-a zi se sacrifica o oaie taindui-se capul, corpul era aruncat in râu, capul era pastrat pentru ritual, iar preotii beau sangele considerand ca sangele purifica si curata pacatele …

Adaugarea mea: Evreii considera ca anul nou incepe aproximativ pe 21 martie (echinoctiul de primavara) si prima luna anului este numita Aviv (אביב – luna spicelor) si este amintita in Exodul 13:3-4 si Exodul 23:15 si mai tarziu (dupa invazia Babiloniana) au numit-o Nisan (נִיסָן) si este amintita in Neeemia 2:1 si Estera 1:1, Estera 3:7.
In a 14-a zi a primei luni a anului, in Leviticul 23:5, este sarbatoarea Pastelui si in a 15-a zi este sarbatoarea azimilor, un ritual foarte asemanator cu cel al Mesopotamienilor: sacrificiu de oaie sau miel in a 14-a zi a anului nou.

- La Egipteni anul nou este festivalul lui Set si sarbatoreste renasterea lui Osiris (aproximativ, nu pare a fi la fel ca la Mesopotamieni)

- La Greci Dionisus moare si inviaza si este reprezentat in desene la fel ca Tammuz si Osiris ca un mistreţ (porc salbatic)
Dionisus are puterea de a invia mortii, calatorind in lumea mortilor el este capabil sa readuca pe cineva de acolo (exemplu pe Semele, fiica lui Cadmus si Harmonia)
Carnea si sangele taurului de sacrificiu se transforma magic in carnea si sangele lui Dionisus si consumarea lor in ospete bogate in alcool aduce pe credinciosi mai aproape de divinitate

- Aproape totii zeii fertilitatii mor si inviaza aproximativ la echinoctiul de primavara si se nasc 9 luni mai tarziu la solstitiul de iarna, aproximativ pe 25 decembrie

- Dar Mitra intotdeauna a fost sarbatorit fix pe 25 decembrie, considerat nascut din virgina, de obicei desenat ca un copil care iese dintr-o stanca, păstorii sunt martorii nasterii lui, adesea este reprezentat cu o sabie (pentru ca este un zeu al soldatilor) intr-o mana si o torta in cealalta.
Mitra este un zeu razboinic trimis din Ceruri sa distruga zeul rau, Ahriman.
Dupa ce Mitra distruge pe Ahriman primeste o cununa (coroana de rege) din raze de soare si isi castiga nemurirea, fiind considerat campionul Zeului Soare, Mitra devine mijlocitor intre omenire si zei, la fel ca Osiris si alti zei ai fertilitatii si, desigur, ca Iisus.
Mitra a savarsit miracole deja cunoscute acum: a inviat morti, a vindecat bolnavi, orbi, schiopi si a exorcizat demoni.
Mitra a tinut o ultima masa cu ucenicii sai (o Cina cea de Taina) inainte de a se intoarce in Ceruri.

- Acelasi lucru cu Attis si Cibele (Gaia, Rhea), Attis este zeul păstor, zeul vegetatiei, zeul soare, zeul fertilitatii, moare si inviaza dupa 3 zile, mormantul este gasit gol, promisiunea reinvierii este lasata ucenicilor, etc.

- In vremurile in care Iisus urma sa se nasca aproximativ jumatate din imperiul Roman erau sclavi, iar majoritatea oamenilor liberi din imperiu faceau excese de mancare si bautura, orgii si comportament degradant. Sclavii au adus diferite religii in imperiu cu promisiuni de salvare si incet-incet se nastea ideea ca se doreste o solutie care sa salveze omul de sclavia pacatului. Astfel se naste ideea ca omul este slab si este nevoie de o interventie divina, eventual o jertfa divina, care sa salveze lumea.

- Nu se stie exact in ce an s-a nascut Iisus, dar in mod sigur s-a nascut inainte de moartea lui Irod (in 4 BC), aproximativ intre 8 BC si 4 BC.
Johannes Kepler a calculat ca in anul 7 BC a avut loc o conjunctie Jupiter-Saturn, dar calculele ulterioare (cu echipamente moderne) au aratat ca cele doua planete nu s-au suprapus perfect si efectul nu a fost prea vizibil.
In anul 12 BC a fost vizibila cometa Halley, iar in anul 5 BC a fost observata si notata in cronicile chinezesti o alta cometa sau supernova.
Uranus aproape ca s-a suprapus cu Saturn in 9 BC si in anul 6 BC s-a mai suprapus Uranus cu Venus, dar Uranus se deplaseaza foarte incet si nu prea e vizibila cu ochiul liber.
Important este faptul ca o conjuctie Jupiter-Saturn in constelatia Pestilor a atras atentia Magilor (astrologilor) care au venit sa-l vada pe pruncul Iisus.

O conjuctie in Casa Pestilor simbolizeaza sfarsitul erei anterioare, Era Berbecului dupa precesia astronomica, si inceputul unei noi ere, a Pestilor, desigur.
Exista o legatura intre pesti si Israel, dar o vede numai Robert Sarmast, eu inca nu o vad, si conjunctia in Pesti mai inseamna ca s-a nascut un Rege printre Evrei.

Astfel Iisus a ales momentul potrivit pentru nastere.
Ingerii au pregatit terenul anuntand pe Maria ca va naste pe Iisus (Yehoshua – הושע = salvarea este in Dumnezeu) si nu mai amintesc nimic de Emanuel si de Isaia, pentru ca aici este vorba de ceva foarte serios: nasterea si misiunea lui Iisus au fost atent planificate si sustinute (regizate) de un grup de fiinte extraterestre care au dorit (si inca mai doresc) binele omenirii.

- In plus numele mamei lui Iisus a fost ales sa fie Maria (Mari) si sa se potriveasca exact cu numele zeitei-mama din toate religiile antice: Afrodita Mari, Isis Mari, Stella Maris, Mari-Anath, …

- Mesia trebuie sa se nasca in Bethlehem, orasul lui David, si sa se nasca sub o stanca, precum Mitra, astfel se explica de ce s-a nascut intr-un grajd amenajat dintr-o pestera sapata in piatra.

- Asemanare cu zeii fertilitatii Adonis, Tammuz, Dionisus, Osiris, Attis: nascuti miraculos intr-o pestera de piatra, nasterea este anuntata de lumini stralucitoare pe cer (OZN) si martori sunt magii (inteleptii sau astrologii).

- Asa cum Adonis este nascut din virgina Myrrha, tot asa Iisus se naste din Maria.
Păstorii sunt martori la nasterea lui Mitra, la fel si la la Iisus.

Toate aspectele legate de nasterea si misiunea lui Iisus au ceva in comun cu miturile eroului salvator din paganism.
Toate dovezile (dupa Robert Sarmast) duc la o singura concluzie: fenomenul Iisus a fost regizat.

Iisus a imprumutat cateva calitati de la zeii fertilitatii, dar a venit si cu elemente unice: a murit si inviat o singura data (nu in fiecare an ca Tammuz), nu a fost un salvator material cum se asteptau evreii, a venit ca un salvator spiritual cu Imparatia in Ceruri, nu a promovat betie in cadrul ceremoniei de comemorare (ca Dionisus) si nici sacrificii de tauri (ca Osiris) si nici nu a avut interesul sa cucereasca lumea prin sabie si forta (ca Mitra).

Iisus s-a folosit de simbolismul existent ca sa trimita un mesaj salvator pentru omenire, un mesaj care trebuia sa elimine religia zeilor rai – idee sugerata de Toni Victor Moldovan si la care am sa revin in partea a treia.

Dupa botezul lui Iisus (Matei 3:14, Luca 3:21, Ioan 1:29-33) Acesta isi alege 12 apostoli, intocmai ca Mitra.

Iisus isi alege titlul de Bunul Păstor, ca Tammuz.

Dionisus era cunoscut ca fiind vinul, dar Iisus se intituleaza ca fiind adevaratul vin (Ioan 15:1), iar oamenii in vremea aceea intelegeau exact la ce se refera Iisus.

Cu mii de ani inainte de Iisus adoratorii lui Osiris spuneau ca omul care moare este ca samanta care este aruncata in pamant si dupa o vreme incepe sa creasca. Egiptenii plantau samanta in gest ritualic primavara. Iisus a spus pilda samantei si semanatorului: numai samanata care ajunge in pamant aduce rod, numai prin moarte se ajunge in imparatia lui Dumnezeu: Luca 8:5-8, Marcu 4:3-9,   Marcu 4:26-27, Matei 13:36-42, 1 Petru 1:23Ioan 3:3-8.

Am ajuns la paradoxul meu favorit: Desi toata lumea vrea sa ajunga in rai, nimeni nu este dispus sa moara. Paradox sustinut de  Ioan 3:3-8.

Asa cum Osiris este considerat lumina lumii, tot asa si Iisus afirma ca El este Calea, Adevarul si Viata – Ioan 14:6.

Iisus este una cu Tatal – Ioan 10:30, asa cum este si Mitra.

Iisus numeste pe satana parintele minciunilor, Ioan 8:44, asa cum este numit Ahriman in Zoroastrism.

Expresia satana a cazut din cer ca fulgerul (Luca 10:18) este folosita de Persani cand se refera la caderea lui Ahriman.

La fel ca Dionisus, Iisus a fost zeul persecutat, zeul care a suferit si a murit, iar ucenicii sai au avut aceeasi soarta.
In anul 186 BC senatul Roman a emis un decret prin care sarbatorile in cinstea lui Bahus sau Dionisus (bacanale, bacanalia) erau drastic restrictionate si multi oameni au murit atunci sau au fost aruncati in inchisoare – foarte ciudat, pentru ca romanii au fost foarte toleranti cu religiile in imperiu.
Dionisus este persecutat de cei care nu ii recunosc divinitatea.
La fel Iisus este persecutat de cei care nu fac voia Lui: Matei 25:40 si Matei 25:45.
Iisus in mod repetat le-a spus ucenicilor ce soarta va avea El si ce soarta vor primi si ei daca il vor urma – Matei 20:23, Marcu 10:38, Matei 20:22.

Cand Iisus calmeaza furtuna, devine zeul furtunii ca zeul Mesopotamian, Enlil – Marcu 4:35-41, Matei 8:23-27 si Luca 8:22-25.

Matei 26:38-39 si Marcu 14:34 – Iisus a stiut ce urmeaza sa i se intample si i s-a declansat Hematidroza, o boala rara in care sangele ajunge in transpiratie: Luca 22:44.
Hematidrozei descrisa in Luca atesta nivelul de stress pe care L-a atins Iisus in dimineata de miercuri, inainte sa fie prins de soldati.
Hematidroza este amintita de Leonardo Da Vinci cand descria starea unui soldat inainte de batalie.

Marcu 6:5 este alta dovada ca Iisus a existat cu adevarat si, pe langa multe multe exagerari, in Noul Testament uneori mai scapa si adevarul.

Desi, aparent, toate dovezile lui Robert Sarmast mai mult adancesc misterul decat sa lumineze, explicatiile stiintifice oferite de Toni Victor Moldovan aduc dovada clara a existentei lui Iisus.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.