Iisus si Crestinismul, partea 1/3

Categorii: Crestinism

04-Feb-2014 12:29 - 2826 vizionari

Oare a existat Iisus sau este un personaj inventat si compus din Mitra, Tammuz, Dionisos, Horus, Krishna, … ?

Din filmul lui Chris White (The Zeitgeist Challenge), Zeitgeist Exposed and Debunked, reiese ca zvonuri ca Iisus nu ar fi existat au aparut prin secolul 18.
Timp de 1700 de ani, de la nasterea lui Iisus, nimeni nu si-a pus problema daca Iisus exista.
Crestinismul a avut multi inamici, dar nici unul nu a spus Iisus nu ar fi existat.
S-a spus ca ar fi fost copil nelegitim sau ca ar fi fost un impostor sau un zeu fals, dar ideea ca nu ar fi existat ar fi fost mult mai potrivita pentru inamicii lui Iisus si, totusi, nimeni nu a folosit-o pana in secolul 18.

Iisus a existat si cine se indoieste de asta pacatuieste – Ioan 16:8-9.
Viata lui Iisus este atestata de martori si nu de basme mestesugite – 2 Petru 1:16.
Noul Testament este o carte compilata prin anul 400 (Vulgata finalizata in anul 382) si nu este o carte completa, lipsesc multe documente considerate dubioase, dar atat cat avem din Noul Testament ne sugereaza niste fapte uimitoare privind viata lui Iisus.

Robert Sarmast aduce dovezi ca Iisus a existat si ca misiunea Lui a fost dinainte pregatita, iar Toni Victor Moldovan sustine asta cu dovezi stiintifice in cartea sa, Programul Terra.

Robert Sarmast lanseaza o serie de filme in 2009 (How Jesus used Mythology to Win the World) si prin 2012 publica si cateva filme pe youtube.

O parte din argumentele lui Robert Sarmast le stiam din alte surse, restul urmeaza sa ma mai documentez, dar avalansa de dovezi aduse de Robert imi intareste convingerea ca are dreptate.

Anumite aspecte din Noul Testament sunt evident false sau exagerate si construite sa serveasca anumitor scopuri: Matei 1:23 sau Matei 27:52-53 sau Matei 16:19 sau Matei 18:18 sau Luca 2:22 (Maria erau necurata dupa nastere) sau Luca 14:26 si Luca 20:34 (se sugereaza ca celibatul este mai potrivit) sau 1 Corinteni 11:3 si 1 Corinteni 14:34 si Efeseni 5:22 (misoginism) si multe multe multe altele care trebuie ignorate cu dragoste si toleranta.

Istoria este scrisa de invingatori, probabil a spus-o Winston Churchill, iar persecutatii au devenit persecutori si au pastrat documentele care le-au convenit si le-au intarit puterea, dar exista si marturii uimitoare ca in Marcu 8:22-25 sau Isaia 40:22 sau Iov 26:7 care nu au fost intelese prin cunostintele stiintifice din vremea aceea si au ramas neatinse in procesul de copiere a scripturilor.

Marcu 8:22-25 este una din dovezile ca Iisus a existat.
Un orb din nastere (sau probabil de multa vreme, din copilarie) nu are creierul pregatit sa inteleaga ce forme vede cu ochii vindecati si are nevoie de timp sa se acomodeze.

Marcu 6:5 este alta dovada ca Iisus a existat cu adevarat si, pe langa multe multe exagerari, in Noul Testament uneori mai scapa si adevarul.

Evanghelia dupa Marcu este deosebita (cea mai scurta) si pare a exagera cel mai putin.

Sunt gasite urme de gnosticism in Noul Testament, in Evanghelia dupa Ioan (cuvant si lumina) si in epistolele lui Pavel.
Secta Valentinienilor considera Epistola catre Efeseni ca dovada pentru credinta lor (dupa susele lui Irineu) si epistolele lui Pavel nu trebuie interpretate literal ci alegoric.
Dupa parerea gnosticilor fiecare fiinta umana se naste cu o scanteie divina, Dumnezeu este conectat cu creatia sa, iar salvarea consta in abaterea atentiei de la lumea materiala (considerata iluzie) si concentrarea pe lumea spirituala, Imparatia lui Dumnezeu.

Divinitatea nu este de pe pamant, pentru ca divinitatea a creat pamantul si conditiile necesare vietii (Google: goldilocks planet) si nu poate fi de pe Terra ci extraterestra.

Iisus a fost gnostic si budist si de natura divina (extraterestra) si nimeni nu poate sustine ca nu a existat.

Stiu ca sunt sanse mari ca povestea eroului mitologic din religia misterelor greco-romanilor (Google: mystery religion) sa fie aplicata in cazul lui Iisus si literatura emisa in primii 400 de ani dupa vremea lui Iisus sa fie atent selectata ca sa intareasca religia misterelor, dar o idee din cartea lui Toni Victor Moldovan infirma toata povestea.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.