Moise si mesajul lui Dumnezeu, partea II

Categorii: Religie, Povesti biblice, Demiurgi (Gnosticism)

05-Dec-2013 21:55 - 3059 vizionari

Partea I este aici.

Urmeaza numai speculatii (numai ideile mele) dar cineva trebuie sa o faca si pe asta:

Este evident ca Moise are o relatie speciala cu Dumnezeu si isi permite sa intinda coarda – Exodul 33:12-13.
Dumnezeu il prefera mai mult pe Moise (chiar daca este balbait sau fara talent oratoricesc) decat pe altii – Exodul 33:17.
Dumnezeu il cunoaste pe Moise mai mult decat pe toti.
Oare nu este Dumnezeu atotstiutor?
De ce Dumnezeu are nevoie de anumite unelte (anumiti oameni) ca sa se manifeste?

Exista oameni cu darul claviziunii si oameni cu darul clarauditiei sau ambele mai bine dezvoltate decat ale altora.
Moise a fost un om cu asemenea abilitati.
Se pare ca spiritul falsului demiurg care a pacalit Poporul Ales nu s-a putut manifesta direct in fata multimii si a avut nevoie de un receptor sensibil la lumea spiritelor.
Probabil ca falsul demiurg a capatat putere in timp datorita rugaciunilor catre el si a jertfelor, dar initial s-a relevat numai catorva.

Demiurgii sunt fiinte multidimensionale capabile sa faca minuni in spatiul 3D (lumea noastra) si sa pretinda ca sunt creatorii universului fizic.
Este usor sa controlezi si chiar sa creezi ceva in n dimensiuni, cand tu insuti esti o fiinta capabila de miscare in n+1 sau mai multe dimensiuni.
Noi, oamenii, suntem in 3D (probabil 4D dupa Einstein) si executam pe hartie opere de arta in 2D.
Nu ma refer la reprezentare in perspectiva a imaginilor 3D pe foaia de hartie 2D, ci ma refer la executia de obiecte (desene) cu 2 grade de libertate: pe axa X si pe axa Y.

Moise iar intinde coarda si vrea sa vada slava lui Dumnezeu – Exodul 33:19.
Bine inteles ca Dumnezeu nu isi arata fata, dar permite lui Moise sa-i vada spatele – Exodul 33:20-23.

Stiu foarte bine de ce falsul demiurg nu isi arata fata, am specificat in Natura zeului din Biblie.

Stiu foarte bine si de ce Dumnezeu nu isi divulga numele, am specificat in Numele adevarat si pactul cu Yaldabaoth.

In Exodul 34:1-4 Moise ciopleste alte doua table de piatra (pe primele le-a spart) ca Dumnezeu sa scrie iar cele 10 porunci.

Interesant este ca in Exodul 34:5-7 Dumnezeu il striga pe Iahve sau se adreseaza lui insusi, adica vorbeste el cu el.
Iarasi probabil este o greseala de traducere sau interpretare, asa cum existenta a mai multor nume ale lui Dumnezeu pune in dificultate pe orice om sanatos la minte.

In Exodul 34:12-14 este specificat ca Poporul Ales sa nu intre in contact cu paganii (ca sa nu cada in cursa sau in ispita), sa le strice jertfelnicele (intoleranta religioasa si discriminare), distrugere de bunuri sfinte adica sa taie dumbravile sfinte (druizii aveau copaci sfinti si erau considerati pagani) – toate acestea pentru ca Dumnezeu este un zeu gelos.

Cum este posibil ca un Atotputernic sa se teama de niste idoli falsi?
Este posibil numai daca demiurgul (slab initial) isi trage energia de la slujitorii (adoratorii) lui si ca sa castige si mai bine razboiul intre zei, indeamna pe credinciosii lui sa darame altarele de jertfa a zeilor concurenti.

Da, este adevarat, Zeii nu sunt atotputernici (au nevoie de credinciosi ca sa supravietuiasca), ne-au creat pentru hrana, au dus razboi intre ei si poporul lui Israel este o victima colaterala.
Demiurgul care a inselat Poporul lui Israel este descris de mine in Natura zeului din Biblie, dar se refera la Zeul Vechiului Testament.

In Exodul 34:17, iarasi se repeta sa nu se confectioneze dumnezei turnati (obiecte fizice), pentru ca Dumnezeu este Duh Viu.
Se pare ca transferul maxim de energie catre zeu se face cand credinciosul este constient ca se roaga la o entitate spirituala si isi imagineaza asta in minte.
Ce isi imagineaza omul este foarte puternic: puterea intentiei si dominatia mintii asupra materiei, comportamentul dual al luminii, incertitudinea Heisenberg din mecanica cuantica, etc.

Exodul 34:19-20 – intaiul nascut de parte barbateasca al omului, vacii si oaiei este inchinat Domnului.
Dar intaiul nascut al magaritei (asinei) sa fie rascumparat (inlocuit cu altceva) sau ucis – ciudata lege.

In continuarea exodului, capitolele 35-40 reiau descrierea lucrarilor de constructie a locasului sfant si procedura de desfasurare a ritualurilor.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.