Lui Iisus nu i s-a zdrobit nici un os

Categorii: Povesti biblice, Misticism, ocultism

12-Nov-2013 14:17 - 3714 vizionari

Google: no bone broken jesus
Google: no bone broken in sacrifice

In Ioan 19:36 este specificat, referitor la sacrificiul lui Iisus, urmatoarele: Caci s-au facut acestea, ca sa se implineasca Scriptura: "Nu I se va zdrobi nici un os".

Referire in Vechiul Testament la interdictia de zdrobire a vreunui os este in Exodul 12:46 si Numeri 9:12 si se refera la mielul sacrificat de evrei in perioada de sarbatorire a iesirii din egipt, pastele evreilor.
Asadar Iisus este mielul lui Dumnezeu sacrificat in zi de paste.

In Isaia 53 este prezentat Isus ca mielul dus la injunghiere pentru pacatele noastre, mai precis in  Isaia 53:7-8.

In Psalmii 34:20 Dumnezeu pazeste toate oasele celor drepti (nu numai ale lui Iisus), nepermitand vreun os sa fie zdrobit.
Probabil specificatia de aici este pentru a intari veridicitatea invierii celor drepti, cand va veni timpul lor: cei drepti vor invia si nu vor avea oase rupte.

Toate acestea (mielul de paste, sarbatoarea de paste, os nezdrobit, profetiile lui Isaia, mielul lui Dumnezeu pentru pacatele omenirii) sunt dovezi subtiri, inconcludente si fortate.

Ce stiu eu sau de ce sunt sigur:
Manuscrisul lui Isaia este autentic, intact, complet si nealterat de greseli de copiere si se gaseste in muzeul din Ierusalim.
Isaia vorbeste despre Mantuitorul Evreilor, iar povestea lui Iisus se potriveste foarte bine cu profetia lui Isaia (intentionat asa a fost construita).
In sacrificiile aduse lui Dumnezeu in VT nu trebuiau zdrobite oasele animalelor, se cerea sa se aleaga animale sanatoase, nu bolnave, nici lovite (Iisus nu prea se incadreaza aici).

Ce am citit eu si nu mai stiu unde:
In trecut (sau din cele mai vechi timpuri) victimelor sacrificate li se zdrobeau oasele mai intai ca sa nu opuna rezistenta in timpul sacrificiului.
Daca victima sacrificata nu avea oasele zdrobite, insemna ca sacrificiul a fost facut de bunavoie (cu acordul victimei).

Lui Iisus nu i s-au zdrobit oasele pentru ca a murit inainte de asfintitul soarelui si nu mai era nevoie.

Concluzia:
Combinarea Exodul 12:46 si Numeri 9:12 cu Ioan 19:36, intarite de Isaia 53:7-8 este exagerata.
Iisus a fost extrem de obosit fizic si deshidratat dupa 3 zile de batai si torturi (miercuri, joi, vineri) si a murit repede.
Nu inteleg de ce Pilat s-a mirat ca a murit asa repede, in Marcu 15:44, dupa tot ce a suferit Iisus.
Daca Iisus a murit sau nu este relativ (inima nu i se oprise, pentru ca impuns cu sulita a curs sange amestecat cu apa, adica hemoragie) si probabil ca a lesinat dupa ce ce a fost anesteziat Matei 27:48, Marcu 15:36, Ioan 19:18, dar asta este alta poveste.
Referitor la Iisus si faptul ca nu i s-a rupt nici un os in timul sacrificiului sunt multe aspecte care nu se potrivesc si care par a fi fortate si plasate intentionat.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.