Puterea intentiei, apa si Emoto Masaru

Categorii: Misticism, ocultism

28-Sep-2013 18:58 - 2919 vizionari

Emoto Masaru este un om de afaceri japonez, care a publicat peste sase carti legate de apa, energie, puterea intentiei, vindecare, cine suntem, de unde venim si unde ne ducem.

Experimentele lui Emoto Masaru cu apa au produs multa uimire in toata lumea, demonstrand ca omul este un potential creator, iar intentia (gandul) conteaza si poate transforma realitatea (puterea mintii de a transforma materia).

In filozofia orientala este o vorba: energia se duce unde ne indreptam atentia si este folosita mai mult cand este vorba de pregatirea mintii pentru meditatie, dar este valabila si la directionarea voita a fluxului vital (Qi, Ki, Prana sau Mana) pentru autovindecarea corpului = Reiki grad I.
Intentia in directionarea energiei de vindecare mai poate fi utilizata si pentru vindecarea de la distanta = Reiki grad II.

Emoto Masaru a socat lumea afirmand ca simpla intentie (buna sau rea) aplicata apei lichide ii schimba forma cand este inghetata.
Apa tratata cu ganduri bune, placute, de multumire si apreciere sau cu etichete cu cuvinte pozitive, a produs cristale de gheata simetrice, bine conturate.
Apa tratata cu ganduri negative sau cu etichete cu scris cu tenta negativa, a produs cristale inegale, inestetice, etc.

Apa are memorie si, cand ingheata, starea de puritate a apei se vede in forma cristalului de gheata.
Ape reziduale (de la canal) tratate cu cuvinte de multumire sau cu o rugaciune, dupa ce au inghetat au format cristale mult mai frumoase decat apa netratata.

Un alt experiment al lui Emoto Masaru a fost cu apa+orez.
In trei vase s-a pus aceeasi cantitate de orez si acelasi fel de apa.
Pe primul vas s-a lipit o eticheta cu o vorba buna, pe al doilea o eticheta cu o vorba rea, iar pe al treilea nici o eticheta.
Dupa cateva zile (peste 40 de zile) s-a observat o diferenta clara intre cele trei vase.
Experimentul a fost repetat de diferiti cercetatori curiosi sa vada orez mucegait si publicat pe youtube.

Exista si sceptici care contesta rezultatul experimentelor lui Emoto Masaru.

Corpul uman are 50-70% apa, iar parerea nostra despre noi ne influienteaza sanatatea, dar acesta nu este un concept nou.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.