Posibila evidenta a creatiei Pamantului

Categorii: Stiinta si Tehnologie

09-Sep-2013 10:48 - 2339 vizionari

Domnul Robert Gentry, un savant in fizica nucleara, afirma ca are dovezi privind creatia Pamantului.

In pagina de Internet de la ichthus.info sunt prezentate efectele radiatiei produse de descompunerea Poloniului in cristalele de granit.
In urma radiatiilor nucleare alfa (nuclee de heliu) cristalul de siliciu (de piatra) isi schimba culoarea.
Gentry a observat la microscop diverse pete colorate de forma sferica in timp ce studia rocile de granit.

Prin diferite calcule si aproximari, Gentry a tras concluzia ca, pe langa multe alte urme de radiatii, exista si urme de radiatii emise de elementul chimic numit Poloniu.
Poloniul 214 are timpul de injumatatire foarte mic, in comparatie cu Uraniul 238.
Uraniul 238 are timpul de injumatatire de 4.5 miliarde de ani, iar Poloniul 214 are timpul de injumatatire de 164 micro secunde.

De aceea urmele de radiatii de Poloniu demonstreaza ca Pamantul s-a format brusc, in cateva secunde, roca era topita la formare si s-a racit in 30 de minute.
Teoria Big Bang-ului spune ca pamantul s-a format din praful stelar, praful a fuzionat prin acretie, materialul s-a topit si s-a racit in cateva miliarde de ani, apoi s-au format oceanele, etc.

Exista si discutii impotriva teoriei lui Gentry, una din ele fiind la talkorigins.org.
Argumente impotriva teoriei lui Gentry:
- mostrele de pietre nu pot fi datate, nu se poate stabili cat de veche este piatra, datarea se face cu Carbon 14 din resturi organice, nu din pietre, asadar nu stim cat de vechi sunt mostrele testate de Gentry la microscop, e posibil sa fie bucati de piatra de cateva mii de ani iradiate de Poloniu, iar restul pamantului sa aiba 4.54 miliarde de ani.
- cercurile din cristalele de mica sunt gasite in roci granitice, si nu in alte feluri de roci cu incluziuni de mica
- cercurile formate de poloniu sunt gasite in cristale de myrmekite, un mineral format mult mai tarziu, nu la inceputul vietii pamantului
- marimea inelelor observate la microscop, combinata cu o extrapolare a distantei parcuse de radiatie in aer fata de piatra nu prea corespund ca valoare
- dovada principala este radiatia emisa de Poloniu (intr-un interval foarte scurt = 164 uS timp de injumatatire), dar marimea cercurilor a fost dedusa prin extrapolare si pot fi generate si de alte elemente radioactive, nu numai de poloniu

Probabil, in laborator, prin expunerea pietrei topite la diverse tipuri de radiatie se poate compara urma radiatiei in roca solidificata si se poate elucida misterul, dar este greu de simulat racirea brusca a masei de roca topita.

Ideea este interesanta si, daca este adevarata, demonstreaza existenta unui Creator.
Teoria pamantului creat intr-un interval scurt nu intra in contradictie cu convingerile mele ca traim intr-un univers simulat.
Iluzia realitatii in care traim (maya) este afirmata de hinduism de peste 5 mii de ani.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.