Despre Karma in Biblie

Categorii: Misticism, ocultism

07-Aug-2013 21:35 - 3044 vizionari

Sunt putine referinte in Biblie privind reincarnarea si legea karmei pentru ca Biblia respinge ideea de karma si de reincarnare.
Karma este legea cauzei si efectului: fapte rele duc la viata grea, fapte bune duca la viata usoara – rezultatul este ca sufletul invata niste lectii.

Deuteronom 5:9 - Eu Domnul Dumnezeul tau sunt Dumnezeu zelos, care pedepseste vina parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam pentru cei ce Ma urasc (karma)

Deuteronom 24:16 - Parintii sa nu fie pedepsiti cu moartea pentru vina copiilor si nici copiii sa nu fie pedepsiti cu moartea pentru vina parintilor

Iezechiel 18:20 - Sufletul care pacatuieste va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatalui, si tatal nu va purta nedreptatea fiului.

Urmasii sunt pedepsiti (karma) pentru pacatele parintilor, dar nu cu moartea. Moartea aduce o noua sansa de reincarnare, nu prea este o pedeapsa.
Moartea este numai pentru pacatos, urmasii sunt pedepsiti altfel.
Sufletul care pacatuieste moare, probabil ca moare fizic si se reincarneaza, pentru ca sufletul este nemuritor.
De murit murim toti fie ca suntem pacatosi sau sfinti, dar probabil ca pacatosii mor si se reincarneaza, iar sfintii nu mai au nevoie.

Credinta in existenta sufletelor si a vietii dupa moarte este sugerata de Deuteronom 18:10-11 si Leviticul 19:31 – existau chematori de duhuri si graitori cu mortii.
In Ieremia 4-5 Dumnezeu cunoaste sufletul inainte de reincarnare.
Se pare ca au fost mai multe referinte la reincarnare in Vechiul Testament si, cel putin, din cartea Ecleziastul s-au retras cateva capitole.

Legea Talionului (Lex Talionis), este o lege aparuta in Babilon si este regasita in Vechiul Testament si in Imperiul Roman si permite victimei sa aplice acelasi tratament criminalului.
In Leviticul 24:19-20, Exodul 21:24 si Deuteronomul 19:21 este amintita Legea Talionului.

Iov 4:8 - numai cei ce ara nelegiuirea si seamana rautatea au parte de asemenea roade, o confirmare a karmei.

 

In Noul Testament, Galateni 6:7-8, omul culege ce a semanat, adica primeste ce merita prin legea karmei.

Legea karmei este evidentiata clar in Matei 7:2 si Marcu 4:24: Cu ce masura masori, cu aceea ti se va masura sau ce judecata judeci, cu aceea vei fi judecat.

Luca 13:1-2 – ideea ca unii (galileieni) au fost mai pacatosi decat altii si Pilat le-a varsat sangele (i-a omorat) impreuna cu jertfele lor implica karma – soarta tragica aparuta datorita pacatelor. Cine nu se va pocai va pati la fel. Asadar pocairea usureaza karma.

Ioan 3:4 -  prezinta reincarnarea, iar in Ioan 3:3 si Ioan 3:5-6 Iisus subliniaza ideea ca in imparatia lui Dumnezeu intram numai cu duhul, nu cu trupul.
(Paradoxul crestinului: Toata lumea vrea sa ajunga in rai, dar nimeni nu vrea sa moara.)

In Ioan 9:2-3  karma nu exista, nici reincarnarea nu exista, toate se aranjeaza in asa fel ca sa se arate lucrarile lui Dumnezeu.
(Eu mai adaug: nu exista liber arbitru, crestinii sunt niste vite sau niste oi, iar Dumnezeu le pastoreste.)
Karma vine din pacatele din viata curenta, din vietile anterioare si din pacatele parintilor.
Afirmatia din Ioan 9:2-3 este pentru copii, o afirmatie puerila si cine o crede este un ignorant, si imi intareste banuiala ca Evanghelia dupa Ioan este falsa (nu are referinte la Cina cea de taina si la inviere).

Oare Dumnezeu chinuie un om pentru zeci de ani, ca apoi sa isi demonstreze puterea de vindecare prin Iisus?
Se presupune ca orbul din nastere nu are vieti anterioare si, prin urmare, nu are pacate din vietile anterioare.

Asta inseamna ca in zilele noastre si in toate timpurile orbii din nastere, ologii din nastere si alti invalizi din nastere sunt asa pentru ca Dumnezeu sa isi arate puterea, dar pentru ca Iisus inca nu a venit, ei inca mai sufera pentru ca asa vrea Dumnezeu.

Matei 16:27, Matei 25:31-34, 1 Corinteni 3:12-15, 2 Tesaloniceni 1:6-7 – karma (cauza si efect): fiecare este judecat dupa faptele sale, fiecare este responsabil de destinul sau.

Matei 7:16 si Luca 6:44 – pomul se cunoste dupa roade, o confirmare a legii karmei.

Matei 10:42 si Marcu 9:41 – faptele bune promit o soarta mai buna

Galateni 4:19 – Pavel sufera din nou (se reincarneaza?) durerile nasterii pentru enoriasii sai, pana cand enoriasii se ilumineaza.
Tot un fel de reincarnare reiese de aici.

Evrei 9:27 – omul moare o data si dupa aceea vine judecata – este o negare clara a reincarnarii, alta frana spirituala, pentru ca trebuie sa fi si barbat si femeie.
Cel putin de doua ori omul trebuie sa se reincarneze ca sa experimenteze viata din doua aspecte diferite.
Cand cresti un copil rolul de mama este diferit de rolul de tata, la fel este si experienta.
Logic asa este corect din partea lui Dumnezeu, ca omul sa se reincarneze de doua ori, iar Dumnezeu este corect (infinit de corect) si nu misogin, nu-i asa?

Conform teoriei (evident gresite) sau teologiei, Dumnezeu a dat legi drepte si egale pentru ambele sexe, adica  nu exista diferente de sex in Biblie, iar Crestinismul, Iudaismul si Islamismul fac voia lui Dumnezeu Unicul in toate invataturile lor. Dumnezeu este unul, dar complex, reprezentat de o Trinitate, dar daca sapam mai adanc, dam de taine pe care nu le putem intelege. Si o pot tine asa multe ore, discutand despre ce nu stim si despre ce credem ca stim, dar nu putem dovedi …

Ce au mai spus si altii despre religie si crestinism:

Thomas Jefferson: Crestinismul este cel mai pervertit sistem pe care l-a putut inventa omul. El este compatibil cu deismul si cu ateismul in egala masura.

James Madison: Unde sunt roadele Crestinismului dupa 15 secole de cand a intrat in legalitate?

Benjamin Franklin: Pana si farul din port este mai util decat o biserica.

John Adams: Cea mai buna lume dintre universurile paralele ar fi aceea in care nu exista religie.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.