De ce Iisus nu este Mesia Evreilor

Categorii: Paulism, Crestinism

07-Aug-2013 21:02 - 3268 vizionari

Mesia sau Iisus sau Cristos nu inseamna Mantuitor.
Iisus a fost un invatator ca Budha si ca Mahomed, ale carui invataturi au fost prost intelese si aplicate.

Mesia inseamna cel uns, iar unsi erau preotii si regii.
Iisus, numit si Iisus din Nazaret sau Yeshua ben Yosef (Iisus fiul lui Iosif) si este numele Marelui Invatator.
Yeshua sau Yoshua inseamna Yehova este salvarea (mantuirea), dar numele Yeshua sau Iosua apare de 236 de ori in Biblie.
Cristos sau Hristos este o traducere a cuvantului ebraic Mesia (cel uns cu untdelemn) in limba greaca si apare de doua ori in Daniel 9:26 si Psalmi 2:2.

Evreii au asteptat un Salvator, un Mantuitor care sa-i elibereze de sub dominatia straina prin interventie armata.
Prima invazie a Israelului a fost 740 BC (asirieni), a doua invazie in 603 BC (babilonieni), a treia este in anul 322 BC (macedonenii) - Enki si Enlil, Eloah, Elohim, istoria evreilor.
In anul 63 BC Ierusalimul este capturat de romani, de Generalul Pompei.

Templul Evreilor a fost daramat de 2 ori, odata in 586 BC si odata in anul 70 AD.

Asadar Iisus nu se incadreaza in profilul de Salvator sau Eliberator pentru Evrei.

Google: proof jesus is not the messiah

 

Profetii folosite pentru identificarea Mantuitorului, care nu s-au implinit:

Iisus este numit Emanuel (cu noi este Dumnezeu) in Isaia 7:14 si in Matei 1:23, apoi este numit Iisus (Dumnezeu este salvarea) in Matei 1:25, dar se se pare ca nimeni, nici parintii Lui nu L-au mai numit Emanuel dupa ce s-a nascut.

Mantuitorul trebuie sa fie din neamul lui David in 2 Samuel 7:12-13  si Isaia 9:7 (Mantuitorul trebuie sa fie un rege din neam de regi) si amintit in Romani 1:3 si Faptele Apostolilor 2:29-30, dar genealogia lui Iisus din Matei 1-17 si Luca 3:23-38 difera, probabil pentru ca Luca prezinta linia de sange a mamei (esti evreu daca mama este evreica).

In Isaia 7:14-16 este specificat ca fecioara va naste un fiu, numit Emanuel si inainte ca fiul sa ajunga la maturitate tinutul lui Israel va fi pustiit, lucru care nu prea s-a intamplat.

 

Profetii folosite pentru verificarea Mantuitorului, care nu s-au implinit:

Matei 21:4-5 si Ioan 12:14-15 sustin ca Iisus implineste profetia lui Zaharia 9:9-13, venind biruitor si calare pe un magar, distrugand sau eliminand razboiul si  domnind de la o mare la alta, de la Eufrat pana la marginea pamantului – lucru care nu prea s-a intamplat, evreii au fost dezamagiti dupa rastignirea si invierea lui Iisus, dupa razboul Evrei-Romani (66-135) in anul 70 Templul este daramat si imparatul Hadrian schimba numele provinciei Iudeea in Syria Palestina si redenumeste Ierusalim in Aelia Capitolina ca sa elimine orice legatura istorica a evreilor la acele locuri.

In Ioan 19:33 se spune ca este implinita profetia “Nici un os nu i se va rupe Mantuitorului”, facandu-se referinta la profetiile din Exodul 12:46, Numeri 9:12 si Psalm 34:20, dar primele doua referinte din Vechiul Testament sunt porunci, nu profetii, iar a treia referinta se refera la alt context, nu la Mantuitor.

Matei 2:13-15 sustine ca Iisus a stat in Egipt impreuna cu familia pana a murit Irod ca sa se implineasca profetia lui Osea, Osea 11:1, dar Osea se refera la intoarcerea Evreilor din Egipt, fapt sustinut in Osea 1:2 – cu cat ii chema Dumnezeu mai mult, ci atat ei fugeau mai mult si jertfeau baalilor si aduceau tamaieri chipurilor cioplite de idoli (statui de lemn).

Matei 2:5-6 afirma ca Iisus se naste in Betleem si implineste profetia lui Miheia 5:2, dar Miheia se refera nu la un oras, ci la Betleem Efrata, a doua nevasta a lui Caleb din 1 Cronici 2:18.

Geneza 49:10 promite ca din neamul lui Iuda se va naste Mantuitorul si va supune toate popoarele – iarasi se asteapta un Mantuitor razboinic care va elibera Israelul de jugul invadatorilor.

 

In Daniel 7:13 Mantuitorul vine pe norii cerului, iar in Zaharia 9:9 Mantuitorul vine calare pe un magar.
Desigur ca Daniel se refera la a doua venire a Mantuitorului, in vremea Apocalipsei.

Pe de alta parte exista o lista care, in parte, pare a fi adevarata:

http://christianity.about.com/od/biblefactsandlists/a/Prophecies-Jesus.htm

In Efeseni 3:4-6 Pavel din Tars afirma ca ideea de Iisus Mantuitor este noua, necunoscuta Evreilor si i-a fost revelata lui prin Duhul: neamurile sunt impreuna mostenitoare (cu iudeii) si partasi ai fagaduintei, in Hristos prin Evanghelie. Asadar Iisus nu este Mantuitorul Evreilor pentru ca nu elibereaza Israelul de ocupatia militara, dar devine, dupa ultima revelatie a lui Paul, Mantuitorul Lumii. Eu consider ca Paul a fost un oportunist care a pacalit niste oameni.

In Avacum 3:13 se spune ca Dumnezeu l-a salvat pe Mantuitor – nu prea pare ca este asa.

In Psalm 91:11-12 se spune ca ingerii il vor pazi pe Mantuitor si pe maini il vor inalta ca nu cumva sa se impiedice de pietre – nu prea a fost asa cand a venit Iisus.

 

Concluzia:
Iisus nu este Mantuitorul asteptat de Evrei pentru ca nu a inlaturat fortele care ocupau Israelul.
Iisus nu este Mantuitorul Lumii, pentru ca aceasta idee este lansata de Pavel din Tars, iar cuvantul lui Pavel se contrazice cu cuvantul lui Iisus, iar Pavel este eretic: partea I si partea II.
Misiunea lui Iisus a fost sa elibereze Evreii de demonul Yahweh, care este Tatal minciunii, iar ce religie cred crestinii ca urmeaza este Paulism, nu Crestinism.
Iisus Cristos este un avatar, un zeu incarnat (nu reincarnat) ca Siddhartha Gautama Budha.
Iisus a venit sa salveze lumea de dominatia lui Yahweh (Yehova).
Nu neg natura divina a lui Iisus.
Adevarul, adevarata invatatura, vine de la Avatari, incarnari ale Divinitatii pe pamant, iar Siddhartha Gautama Budha si Iisus Cristos au fost unii dintre ei.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.