Saul, prada de razboi si razboiul zeilor

Categorii: Religie, Povesti biblice

19-Jul-2013 20:34 - 2627 vizionari

In 1 Samuel 15:2-3 este scris:

Asa zice Domnul Savaot: Adusu-Mi-am aminte de cele ce a facut Amalec lui Israel, cum i s-a impotrivit in cale, cand venea din Egipt.

Mergi acum si bate pe Amalec si pe Ierim si nimiceste toate ale lui. Sa nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimiceste si da blestemului toate cate are. Sa nu-i cruti, ci sa dai mortii de la barbat pana la femeie, de la tanar pana la pruncul de san, de la bou pana la oaie, de la camila pana la asin".

Asadar Saul primeste porunca explicita de la Domnul sa nu crute pe nimeni (in contradictie cu porunca a 6-a, sa nu ucizi), nici macar pe animale, care se stie ca sunt nevinovate si ca nu cunosc binele si raul,  nu au discernamant si cand pacatuiesc o fac fara sa stie.

In 1 Samuel 15:8 Saul si armata lui, formata din 200 de mii de infanteristi Israeliti si 10 mii din semintia lui Iuda, au crutat pe poporul lui Amalec din tinutul Agag si pe cele mai bune oi si vite din prada de razboi.

Atunci Domnul in 1 Samuel 15:10 a spus ca ii pare rau ca a pus rege pe Saul,

iar concluzia lamuritoare este in 1 Samuel 15:22:

A raspuns Samuel: "Au doara arderile de tot si jertfele sunt tot asa de placute Domnului, ca si ascultarea glasului Domnului? Ascultarea este mai buna decat jertfa si supunerea mai buna decat grasimea berbecilor.

Caci nesupunerea este un pacat la fel cu vrajitoria si impotrivirea este la fel cu inchinarea la idoli. Pentru ca ai lepadat cuvantul Domnului, si El te-a lepadat, ca sa nu mai fii rege peste Israel".

 

Daca iti este scris sa ajungi rege, cu voia lui Dumnezeu ajungi rege.
Daca iti este scris sa nu te placa Domnul, nu te va place.
Domnul le stie pe toate, stie viitorul si intentiile oamenilor, iar liberul arbitru este o iluzie.
Dar oare asa este?

In Vechiul Testament Enlil a comunicat direct cu poporul ales sau prin profeti, dar s-a retras la un moment dat in istorie pentru ca fratele lui, Enki, a preluat puterea si a promovat pe fiul sau, Marduk, Marutuk, Amarutu, Meridug (taurul solar si zeul soare Utu), zeu si rege in imperiul asiro-bailonian. De aceea Regatul de Nord al lui Israel este invadat si inrobit.

Amalec a fost fost fiul lui Esau (Isav) si este amintit in Geneza 36:12 si 1 Cronici 1:36 si a fost seful tribului Edomitilor - Geneza 36:16.
Doi istorici musulmani, Ibn Khaldun si Ali ibn al-Athir, afirma ca numele de Amaleciti este dat Amoritilor si Canaanitilor (locuiesc in aceeasi zona - Numerii 14:25 si Numerii 14:43)
In limba araba imlak inseamna urias.
Amalecitii au fost inamicii lui Israel care au rezistat cel mai mult - http://rationalwiki.org/wiki/Amalekites
Ei sunt amintiti in Geneza 14:7, Geneza 17:8-11, Numerii 14:25, Numerii 14:43, Judecatori 3:13, 1 Samuel 15:18, 1 Samuel 27:8, . . . cautare Amaleci in ebible.ro.
In tinutul promis evreii au intalnit si pe Amaleciti si s-au razboit cu ei si cu altii – Exodul 34:11-16.
Dupa ce au iesit din Egipt, evreii s-au dus in tinutul promis dupa ce au stat 42 de ani in desert.
Evreii au gresit construind viteul de aur, iar in Exodul 33:1-4 Dumnezeu, ca pedeapsa, ofera pamantul fagaduintei urmasilor, nu generatiei curente.
Probabil Enlil nu era pregatit de invazie si a asteptat 42 de ani sa isi pregateasca (indoctrineze) trupele, pentru ca prin credinta se fac toate – fara credinta zeii nu ne pot intarata sau controla ideologic (termen marxist) unii impotriva altora – inchizitia s-a fondat pe credinta si prin credinciosi.

Probabil Saul si Amalec (din tinutul Agag) au fost prinsi fara voie in razboiul dintre Enki si Enlil.
Daca Enlil ucide direct, cu puteri de zeu, este judecat de forurile intergalactice.
De aceea avea nevoie de diferite justificari pentrru crimele sale din Vechiul Testament.
Dar daca semintiile pamantului se ucid intre ele, zeii si autoritatile intergalactice nu pot interveni datorita aplicarii primei directive = neamestecarea in dezvoltarea unei civilizatii.

In Cartea Esterei exista un personaj, Aman, care a fost un Amalecit – cautare Aman in ebible.ro
Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti: Aman a vrut sa ucida tot poporul evreu in Cartea Esterei, in timpul ocupatiei persane sub regele Artaxerxe cel Mare.
Deci Amalecitii nu au disparut complet, ei se regasesc si dupa Invazia regatului de Nord al Israelului.

Zeii au condus cu violenta civilizatia noastra pana la Iisus, in timpul erei Berbecului.
Iisus a incercat sa aduca pacea universala propunand o schimbare radicala in mentalitatea omenirii: iubeste-ti dusmanul, in timpul erei Pestilor.
Acum suntem in era Varsatorului, era ratiunii si a adevarului si abea acum suntem pregatiti sa aplicam invataturile lui Iisus, dar dupa ce ne debarasam de minciuna, de dogma si de ridicol.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.