Reinventarea lui David

Categorii: Povesti biblice

02-Feb-2019 12:35 - 1113 vizionari

Un film de pe Youtube din 2015 cu numai 634 de vizualizari.

Din acest film am aflat de povestea lui David si Nabal.

Filmul afirma:

Numai Cartile lui Samuel (1 Regi si 2 Regi la unele biblii si 1 Samuel si 2 Samuel la altele) au fost scrise in perioada in care a existat Regele David.

Celelalte doua carti ale regilor (3 Regi si 4 Regi la unele biblii si 1 Regi si 2 Regi la altele) si Cronicile (1 Cronici si 2 Cronici) sau Paralipomena (1 Par si 2 Par), au fost scrise la 400-500 de ani dupa perioada lui David.

Cartea Regilor si Cronicile il stiau pe David din cartea lui Samuel si au recreat legenda conform vointei autorilor.

Cartea Regilor prezinta istoria evreilor ca o judecata a comportamentului regilor, iar David a fost regele perfect.

Cand Cronicile au fost scrise nu mai era regat in Israel, nu mai era speranta, Israelul era sub stapanire Persana si era administrat de preoti la Templul reconstruit.

Cronicile nu au interes sa sublinieze ce bun era David, ce rezultate a obtinut, dar David este fondatorul Templului si preotii pretind ca se trag din linia lui David.

In Cartea lui Samuel, la sfarsitul cartii, David a cumparat terenul de la Aravna (Ornan), 2 Regi 24:21, si a facut un altar.

In 1 Cronici 21:22-26 si in 1 Cronici 22:1-19: David cumpara terenul de la Ornan (Aravna), face un altar, deseneaza schitele Templului, angajeaza oameni, ofera banii, alege preotii, pune garzile si spune lui Solomon ca el a vrut sa ridice Templul, dar Domnul l-a randuit pe Solomon sa o faca, ...

Aravna este Ornan in Par1.21:15.

In Cronici, unde se vorbeste de David, nu este mentionata Bathsheba, nici Absalom si nici Goliat.

Multi oameni mor in jurul lui David si cu fiecare moarte David ajunge mai puternic.

Interesant filmul si, citind din Cartile lui Samuel, Cartile Regilor si Cronici, observ detalii picante despre David si viata lui.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.