Conceptia Imaculata

Categorii: Crestinism, Povesti biblice

25-Dec-2018 00:47 - 1339 vizionari

Dupa Mitul Iisus urmeaza Mitul Maicii Domnului, Regina Cerului.

Am gasit pe Youtube un film interesant in care se mentioneaza:

- In Evanghelia dupa Marcu nu este amintita Buna Vestire, nu apar pastori, nu apar magi, Irod nu cauta Pruncul sa-l omoare, nu este mentionata genealogia lui Iisus Emanuel Cristos. In capitolul 3 Marcu face o referire la familia lui Iisus Emanuel, dar inca nu aminteste numele mamei lui. Numele mamei apare in capitolul 6 cand locuitorii din Nazaret se mira de minunile lui Iisus si il numesc fiul Mariei.

- Evanghelia dupa Matei spune un pic mai mult decat Marcu: ingerul anunta pe Iosif ca Maria va naste un fiu conform scripturii si il va numi Emanuel in Matei 1:18-25, in capitolul 2 apar magii care ofera daruri, nu sunt pastori, iar Irod incearca sa-l omoare pe prunc. Familia fuge in Egipt si scapa.

- Evanghelia dupa Luca vine cu si mai multe povesti: anuntarea nasterii lui Ioan Botezatorul, Ingerul Gabriel aduce Vestea cea Buna Mariei, nu anunta pe Iosif, apar pastorii, dar nu mai apar magii cu daruri, iar Irod nu incearca sa-l omoare pe prunc. Familia este in siguranta si nu se mai duce in Egipt, se intoarce in Galileea in cetatea Nazaret - Luca 2:39. Despre Maria, mama lui Iisus, Luca nu mai aminteste mare lucru: minunea transformarii apei in vin din Cana Galileea si Maria martora la crucificare.

- In Evanghelia dupa Ioan nu sunt anunturi ingeresti, nu sunt pastori, nici magi, nici Irod nu-l urmareste pe prunc sa-l omoare. Nici macar nu este mentionat numele mamei lui Iisus: in Ioan 2:4 o numeste femeie pe mama lui si in Ioan 19:26-27 zice Femeie, iata fiul tau! si Iata mama ta!

Interesant este nu cat si ce se spune despre Maria, mama lui Iisus, in evanghelii, ci ce povesti crestino-fantastice apar cateva secole mai tarziu:

- Parintii Mariei, mama lui Iisus Emanuel, se numeau Ana si Ioachim.

- Mama Mariei era stearpa, dar divinitatea s-a indurat si i-a dat un copil.

- Copilul a crescut pana la 3 ani cu parintii, apoi copila a fost dusa la Templu si a crescut in altar, in Sfanta Sfintelor.

- Timp de 12 ani Maria a stat in Sfanta Sfintelor rugandu-se si lucrand si a fost hranita de ingeri.

- Cand a venit vremea sa se marite, Maria a refuzat, spunand ca isi inchina viata Domnului.

- Atunci preotii au trecut peste vointa Mariei si au hotarat sa o marite cu acel om credincios si varstnic al carui toiag se va inverzi peste noapte daca este pus in Sfanta Sfintelor. Asa a ajuns Iosif sa-i fie sot Mariei.

- Desi Iosif este de neam imparatesc, este un dulgher sarac.

- Desi Maria este obisnuita de mica sa vorbeasca cu ingerii, Buna Vestire o uimeste, …


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.