Calea spre ateism

Categorii: Religie, Crestinism, Nebuni in credinta, Paulism, Povesti biblice, Univers simulat

09-Apr-2017 13:15 - 199 vizionari

Cea mai scurta cale catre ateism pentru un Crestin este sa gaseasca un sens (sau o scuza, o logica sau o farama de adevar) in Biblie.

Am vrut sa afirm asta pe 1 aprilie, ca un fel de pacaleala, dar nu este pacaleala.

Nu sunt ateu, sunt agnostic si incerc sa gasesc o explicatie logica pentru religie.

Unii au abordat nihil sine deo, dar altii au declarat omnia sine deohttp://www.ateu.ro/

Altii au trecut de la Dumnezeu la Dumnezero: https://dumnezero.blogspot.ro/

Divinitatea nu are nevoie de religie.

Creatorul nu are nevoie de slava, cantece, adorare sau vorbe repetate lingusitor. Pot si eu, in calitate de creator, sa construiesc un program care sa imi cante (exemplu in Antonie cel Mare si moartea prematura) niste laude, dar nu ma ajuta cu nimic. Daca ofer liber arbitru unui Program AI (vezi filmul A.I. Artificial Intelligence (2001)), il las sa invete si sa ma caute si, eventual, ma iubeste dupa ce ma cunoste, atunci sunt fericit, pentru ca mi-am atins scopul: o forma de viata independenta si capabila sa evolueze si sa se transforme. Nu ma astept ca Programul AI sa devina ca mine, dar asta este alta poveste.

Singura explicatie logica privind spiritualitatea si rolul omului pe pamant este fenomenul reincarnarii: Creatorul universului simulat in care ne aflam, in {bunatatea, mila, dreptatea} lui infinita ne-a oferit un numar infinit de vieti ca sa evoluam, sa-l cautam si sa ne apropiem de el.

Avem liber arbitru, asta este clar: ingerii rasculati au avut liber arbitru cand s-au revoltat. Adam si Eva au avut posibilitatea de a alege sa fie animale cu sentimente, vointa si fara ratiune sau sa fie oameni cu sentimente, vointa si ratiune. Sunt constient ca povestea Genezei si a lui Adam si Eva sunt niste povesti sumeriene, sau povestea lui Cain si Abel este o legenda care povesteste vrajba dintre pastori si agricultori. Agricultorii cunosc binele si raul, adica stiu ce plante sa cultive si ce plante sunt otravitoare, iar pastorii nu cunosc diferenta, ei doar cresc si inmultesc animale, le hranesc si le ucid cand este vremea.

Invatand, citind multe carti importante, inclusiv Biblia, Vedele si Coranul, omul se apropie de Dumnezeu, dar inca nu il cunoste si este agnostic.

Dupa ce il gasesti pe Dumnezu, iti declari dragostea, prin cantari si alte manifestari.

Dar citind Biblia, Crestinii vor descoperi ca nu il cunosc pe Dumnezeu.

Nu pot ignora baza ridicola a Crestinismului (pentru ca Legea era prea grea, Fiul trebuie sa moara ca sa satisfaca orgoliul Tatalui) spusa de Pavel/Paul/Saul: Daca Hristos n-a inviat, zadarnica este atunci propovaduirea noastra, zadarnica este si credinta voastra - Cor1.15:14

Nu pot ignora atrocitatile facute de zeul Vechiului Testament, nu pot ignora lipsa de referinta la Satan si ingerii lui, nu pot ignora Cartea lui Iov. Se vede clar, conform Bibliei, cate victime a facut Satan, 10, reprezentand familia lui Iov.

Singura referinta la ingerii lui Satan (adversarul sau oponentul lui Dumnezeu) este in Cartea lui Enoh si Cartea Jubileelor, dar ambele nu sunt aprobate sa fie incluse in Biblie, iar aprobarea nu este nici de la Evrei, nici de la Crestini.

Refuz sa cred intr-un sistem care a mintit timp de aproape 2000 de ani pe credinciosi, sustinand Paulismul, sustinand violenta, sclavia (pana in 1856 in Tarile Române bisericile aveau robi tigani) si ignoranta: procesul lui Giordano Bruno, Geocentrism, procesul lui Galileo Galilei, …Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

IstoricContorizari incepand cu 9 iunie 2014:
Flag Counter
Serviciul DNS este oferit gratuit de Free DNS.

Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.