Apocalipsa lui Stefan, primul martir crestin

Categorii: Crestinism

02-Feb-2017 19:31 - 2264 vizionari

Cautand pe Internet, am gasit Apocalipsa lui Stefan la listverse.

Din ce pricina a murit Stefan, primul martir crestin?

Tot ce stim oficial este din cartea Faptele Apostolilor, singura carte care detaliaza Inaltarea Lui Iisus:

Stefan plin de har si de putere, facea minuni si semne mari in popor, Faptele Apostolilor 6:8-11, dar era si cam dezlegat la vorba spunand Voi cei tari in cerbice si netaiati imprejur la inima si la urechi, voi pururea stati impotriva Duhului Sfant, precum Si parintii vostri, asa si voi! (Faptele Apostolilor 7:51)

Astfel Stefan a maniat multimea si si-a grabit pieirea: Faptele Apostolilor 7:55-58.

Dar exista si o versiune neoficiala, apocrifa si exclusa din Biblie, pentru ca vine cu povesti mai gogonate decat Faptele Apostolilor: este vorba despre Apocalipsa lui Stefan, Google: the revelation of stephen sau Duck: the revelation of stephen.

http://www.gnosis.org/library/revstev.htm
http://wesley.nnu.edu/index.php?id=2002

In Apocalipsa lui Stefan, imediat dupa ce multimea ajunge la culmea furiei (dupa cum e in Faptele Apostolilor 7:54), Stefan este dus la Pilat, Pilat refuza sa-l acuze, de teama sa nu repete greseala cu crucificarea Lui Iisus, Caiafa ordona sa-l biciuiasca pe Stefan.

Stefan nu se lasa si timp de trei zile si trei nopti se cearta cu 3000 de oameni, iar in a patra zi este adus la Cezareea de Palestina in fata lui Saul din Tars, cel care mai tarziu se va numi Paul/Pavel.

Saul, plin de furie, il bate pe Stefan, batranii lui Israel il condamna pe Stefan, iar a doua zi Stefan e crucificat.

Dar un inger il coboara pe Stefan de pe cruce si ii vindeca ranile.

Apoi vin sapte oameni si ii toarna plumb topit lui Stefan in gura si in urechi (obiceiul vremurilor, mai tarziu obicei medieval, sau invers), apoi ii bat cuie in piept si in picioare, dar din nou apare un inger si il vindeca pe Stefan si multi oameni au vazut, au crezut si s-au convertit.

In ziua urmatoare asupritorii lui Stefan s-au adunat, l-au scos pe Stefan afara din cetate si l-au judecat. Stefan, ca de fiecare data, s-a rugat pentru ei, i-a binecuvantat si i-a iertat pentru gestul lor si i-a dojenit duhovniceste, etc, apoi s-a uitat in sus si a vazut Cerurile deschizandu-se (aproape ca in Faptele Apostolilor 7:55-58) …

Apoi seara tarziu, la a patra straja de noapte, o lumina a aparut deasupra lui Stefan, o voce l-a imbarbatat spunand tu esti primul meu martir, timpul tau este aproape si te voi scrie in Cartea Vietii Vesnice. Desigur, daca au fost martori, acestia au crezut si s-au convertit.

Imediat Consiliul Batranilor lui Israel s-a intrunit de urgenta si a decretat ca Stefan trebuie omorat cu pietre (vezi Faptele Apostolilor 7:58), iar din Consiliu facea parte si Abibas (fiul lui Gamaliel), Nicodimus, Gamaliel (invatatorul sau maestrul lui Saul), Pilat, nevasta lui Pilat si cei doi copii ai lui Pilat.

Consiliul a votat, majoritatea a decis, iar multimea l-a batut cu pietre pe Stefan, atat de multe incat soarele s-a intunecat.

Nicodim si Gamaliel l-au aparat pe Stefan de pietre si au murit impreuna cu Stefan.

Pilat i-a luat pe toti trei si i-a pus pe fiecare in cate un cosciug de argint cu numele fiecaruia scris pe el, dar cosciugul lui Stefan era aurit.

Toate cele trei cosciuge au fost depuse in capela privata a lui Pilat.

Peste noapte, un inger a aparut si i-a teleportat pe toti trei.

A doua zi Pilat s-a trezit de dimineata si s-a dus sa arda tamaie la morminte, dar acestea erau goale. (Un fel de surpriza de Paste.)

In noaptea urmatoare Stefan ii apare in vis lui Pilat si il linisteste ca sa nu mai jeleasca, pentru ca s-a rugat lui Dumnezeu sa le ascunda cadavrele, apoi da cateva indicatii lui Pilat, etc, etc, etc.

 

Apocalipsa lui Stefan este o poveste impresionanta care nu a impresionat cronicarii vremii si nici pe sfintii parinti care au aprobat canonul biblic.

Este o dovada clara ca Noul Testament este o colectie de gogonele si ca dintre multitudinea de gogorite scrise in primele trei secole dupa Cristos s-au selectat cele mai plauzibile minciuni (vezi Matei 27:52-53), cu probleme de inconsistenta si care tot mai mult observ ca sustin Mitul Iisus.

/* Nu ma intereseaza politica, nu am incredere in politica, nici in politicieni si astept cu nerabdare sa ne ridicam nivelul vibrational atata de mult si sa ne deschidem al treilea ochi suficient incat sa nu mai avem nevoie de politica si de politicieni. Sa cunostem Adevarul si Adevarul sa ne faca liberi - Ioan 8:32. */


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.