Farisei, Saduchei, Esenieni si Nazareni

Categorii: Religie, Povesti biblice

05-Jan-2017 17:38 - 2532 vizionari

La un moment dat am gasit pe Internet o afirmatie care mi-a dat de gandit: Profetia lui Daniel din vremea lui Nebuchadnezzar (Beltsatar) (Daniel 2:25-46) este copiata dupa visul lui Zoroastru.

De la http://zoroastrian.angelfire.com/3.html aflam ce secte existau in lumea iudaica in vremea lui Iisus:

- Fariseii: invatatori ai legilor iudaice combinate cu legile persane, foarte populari printre cei mai saraci locuitori ai regiunii

- Saducheii: pastratori ai Legii Mozaice neatinse de influientele asiro-babiloniene, foarte putini la numar si populari numai printre cei mai bogati locuitori ai regiunii si printre tribul lui Levi (tribul din care se alegeau preotii pentru templu)

- Esenienii: un grup de barbati celibatari care traiau in saracie si aveau grija de orfani si practicau magia

- Nazarenii: un grup desprins de Esenieni, care se casatoreau si, probabil, proveneau din orfanii crescuti de Esenieni, majoritatea crescuti in satul Nazaret

Sunt sigur de influentele asiro-babiloniene in religia iudaica prin doua observatii: Prima luna a anului iudaic se numea Aviv inainte de invazia asiro-babiloniana si Nisan dupa. A doua observatie: Majoritatea povestilor din Vechiul Testament sunt spuse de doua ori, provenind din doua surse diferite, Regatul de Nord si Regatul de Sud, regiuni cucerite in etape separate.

Tot de la http://zoroastrian.angelfire.com/3.html:

Termenul Farisei (in greceste) provine din FAROOSHIYM, care in Ebraica inseamna Persani, adica adepti ai religiei persane, religia oficiala a Imperiului Persan.

Anumiti Farisei au dorit sa invete magia persana, magia lui Zoroastru, si s-au numit OSSENIYM (vindecatori) adica Esenieni in greceste.

Ca o reactie la cultele aparute sub domnia asiro-babiloniana, o parte dintre invatatii evreilor (carturari, preoti), considerand ca religia iudaica a fost infectata de credintele persane, condusi de un preot numit Tzadok, reprezentand miscarea de rezistenta care a refuzat sa se converteasca la persianism, s-au numit TZODOKIYM, adica sustinatorii lui Tzadok, adica Saduchei in greceste.

Intocmai ca Magii persani, Esenienii erau celibatari. (Celibatul, abstinenta sexuala, intocmai ca la Tesla, amplifica creativitatea si puterile magice.)

O parte din Esenieni, asteptand nu unul, ci trei salvatori nascuti din virgina, au decis sa se casatoreasca si s-au rupt de Esenieni, numindu-se NAZAROTH, adica pastratori ai secretelor magice, stabilindu-se in satul numit NAZARETH, adica Locul Pastratorilor.

Pe Internet am gasit nazar: http://biblehub.com/hebrew/5144.htm, tradus ca devotat, dedicat, separat, … si nici o traducere despre OSSENIYM si NAZAROTH.

O cautare pe Internet a termenului OSSENIYM sau cautare FAROOSHIYM sugereaza ca Iisus a fost Zoroastrian:
https://sites.google.com/site/beliefsofmagi/Zoroastrian-Jesus
http://zoroastrian.angelfire.com/JESUS.html

De la http://www.jesusneverexisted.com/nazareth.html: In Vechiul Testament nu exista nici o mentiune la satul Nazaret. In cartea lui Iosua, Iosua 19:10-16, este descrisa zona in care trebuia sa se afle Nazaret, dar nu este acolo, gasim doar Betleem (Vihlaim la Hrestini). In epistolele lui Saul/Paul/Pavel nu gasim referire la Nazaret. Probabil Nazaret s-a format ceva mai tarziu de perioada in care trebuia sa fie Iisus, iar Iisus este doar un mit.

Concluzia: Iudaismul este influientat de Zoroastrism, iar Crestinismul este bazat pe minciuni, una din ele fiind inaltarea.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.