OpenBSD renunta procfs si la lkm

Categorii: Unix

16-Mar-2015 19:40 - 1479 vizionari

Am incercat sa pornesc OrientDB sub JDK 1.7.0 compilat nativ pentru OpenBSD, dar nu am reusit din motive de compatibilitate cu versiunea de Java.

Atunci am incercat sa folosesc JDK 1.8, dar Oracle ofera pentru download numai versiunea pentru Linux.

Ca sa execut programe de Linux sub OpenBSD, trebuie sa execut cativa pasi (se poate numai in versiunea pe 32 de biti si numai dupa recompilare kernel), printre care si activarea sistemului de fisiere procfs.

Se pare ca OpenBSD a renunat la procfs in septembrie 2014.

openbsd-procfs-lkm

Din motive de securitate, de stabilitate si de simplificare, echipa care lucreaza la dezvoltarea sistemului OpenBSD a renutat in septembrie 2014 la cateva facilitati considerate de mine utile.

Obisnuiam sa fac teste cu OpenBSD, sa ma bucur de simplitatea (900 MB toata instalarea sistemului) si robustetea lui: simplu, eficient si securizat.

Dezvoltarea de aplicatii-driver, care sa fie incarcate dinamic in kernel va fi imposibila, iar dezvoltarea driverelor (integrate direct in kernel) pentru periferice va fi mult ingreunata.

Am facut si eu o data un modul OpenBSD, construit dupa exemplul din documentatie, si am observat ca o greseala de program poate bloca intreg sistemul, dar asta nu inseamna ca suportul pentru incarcarea dinamica a modulelor (lkm) trebuie inlaturata complet.

Acum nu mai am motiv sa testez si sa folosesc OpenBSD si urmeaza sa ma bazez numai pe Linux.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.