Luca 1:41-44 vs Luca 7:20

Categorii: Crestinism

25-Dec-2014 10:05 - 1633 vizionari

Nu ma indoiesc de faptul ca Ioan Botezatorul a fost un mare profet care a propovaduit cu duhul lui Ilie, daca, nu cumva, era chiar Ilie reincarnat.

Observ ca Evanghelistul Luca, adesea calca pe bec in evanghelia lui.
Cautand numele Elisabeta in biblie prin serviciul oferit de ebible.ro, descoper ca numai Luca le stie pe toate cele spuse in privinta mamei lui Ioan Botezatorul.
Cum este posibil ca un istoric sa scrie din auzite despre lucruri atat de personale, ma refer la discutia privata dintre Fecioara Maria si Elisabeta, mama lui Ioan Botezatorul.

Luca 1:41-44 - Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant,
Si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?
Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu.

Asadar Ioan Botezatorul il recunoste pe Iisus si are o reactie observata cu uimire de mama sa, care se umple de Duh Sfant, …

Luca 7:20 - Si ajungand la El, barbatii au zis: Ioan Botezatorul ne-a trimis la Tine, zicand: Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul?

Ioan Botezatorul s-a indoit de misiunea lui (anuntarea venirii Mesiei evreilor) si de misiunea lui Iisus (eliberarea Poporului Ales de demonul YHWH, Tatal Minciunii) si si-a trimis ucenicii sa-L intrebe pe Iisus daca El este cel ales sau este doar un scamator.

Cum este posibil ca acelasi autor sa afiseze doua situatii contradictorii?
De unde reiese ca Biblia este inspirata de Dumnezeu?
Evident Biblia prezinta fortat cateva aspecte: virgina va naste pe Emanuel, profetia glasului care striga in pustiu (Ioan Botezatorul) si vesteste pe Mesia, atestarea lui Iisus (Ioan Botezatorul boteaza cu apa, dar Iisus boteaza cu foc sau cu Duh Sfant, evanghelistii nu au cazut de acord cu ce: Matei 3:11, Luca 3:16, Marcu 1:8, Ioan 1:26), invierea mortilor prin puterea lui Iisus(Matei 27:52 - Mormintele s-au deschis).

Problema este ca IIsus dupa ce a murit pe cruce s-a dus in locuinta mortilor (care nu este iadul) pentru trei zile (numar magic sugerat fortat de Biblie) si nu si-a putut tine promisiunea facuta talharului in Luca 23:43: Si Iisus i-a zis: Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in rai.

Din nou Luca calca pe bec.
Pana cand vom mai tolera Evanghelii inconsistente?
In ultimii ani s-au descoperit manuscrise uluitoare in pestera Qumran (Manuscrisele de la Marea Moarta, intre anii 1946 si 1956) care aduc aspecte tulburatoare privind istoria Crestinismului.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.