In ce luna s-a nascut Iisus

Categorii: Crestinism

24-Dec-2014 15:46 - 2064 vizionari

Nu stim cu precizie pe ce data s-a nascut Iisus, dar studiind Biblia putem afla indicii.

Ca o continuare si o explicatie la articolul Cand s-a nascut Iisus, adaug:

Prima zi a anului evreiesc incepe in martie-aprilie.

Schimbul lui Abia poate sa pice in prima parte a anului sau in a doua parte a anului, preotilor le vine randul sa slujeasca de doua ori pe an.
In timp ce preotul Zaharia, tatal lui Ioan Botezatorul, slujea la altarul tamaierii (Luca 1:9-11) i s-a aratat un inger si i-a dat vestea ca va avea un fiu.
Dupa sase luni de la acest incident (Luca 1:24), Fecioara Maria primeste vestea ca va avea si ea un fiu, Iisus Emanuel, Luca 1:26-27.
Asadar Iisus se naste la sase luni dupa Ioan Botezatorul.

O mica paranteza:

Domnul John O. Reid in articolul sau a gresit cand a determinat ca Ioan Botezatorul s-a nascut pe 13-19 iunie.
Iunie + sase luni = Decembrie.
Se pare ca John O. Reid a considerat momentul in care ingerul a facut anuntul (cand Zaharia era de serviciu la Templu) ca fiind momentul nasterii lui Ioan, dar trebuia sa mai adauge noua luni.
Astfel eu am refacut calculul si am obtinut altceva.

In Luca 1:41-44, Ioan Botezatorul era in pantecele mamei sale, Elisabeta, si l-a recunoscut pe Iisus, asadar Ioan Botezatorul inca nu era nascut, iar Biblia, cand foloseste termenul zamislit, se refera la momentul conceptiei, nu la momentul nasterii copilului – Matei 1:20, Luca 1:24 si Luca 1:36.
Luca 1:57 - Si dupa ce s-a implinit vremea sa nasca, Elisabeta a nascut un fiu.

Interesant este ca 30 de ani mai tarziu, Ioan Botezatorul se va indoi de misiunea lui ai a lui Iisus: Matei 11:2-3 si Luca 7:20.
Acestea sunt povesti ridicole: Ioan Botezatorul recunoaste pe Iisus cand este in pantece, dar 30 de ani mai tarziu, cand se afla in temnita, trimite ucenicii la Iisus sa-l intrebe daca El este Mesia. Contradictii intre evanghelisti, dar mai ales intre Luca 1:41-44 si Luca 7:20. Minciuna si propaganda sunt evidente in Noul Testament.

Serviciul unui preot tine 8 zile, iar lui Zaharia (din ceata lui Abia) ii vine randul in schimbul al optulea - 1 Cronici 24:10, adica dupa 64 de zile de la inceputul anului sau dupa 64+24x8 = 256 de zile numarand de la inceputul anului. Distanta intre doua servicii ale unui preot este de 6 luni.
24 schimburi x 2 ori pe an x 8 zile un schimb - 3 slujbe cu toti preotii x 8 zile = 360 de zile.

Daca serviciul lui Zaharia pica in prima parte a anului, atunci se intampla dupa 64 de zile de inceputul anului evreiesc (martie-aprilie) adica dupa 2 luni, in mai-iunie.
Ioan Botezatorul se naste 9 luni mai tarziu, in februarie-martie, iar Iisus se naste 6 luni mai tarziu, in august-septembrie.

Daca serviciul lui Zaharia pica in a doua parte a anului, atunci se intampla dupa 256 de zile de inceputul anului evreiesc (martie-aprilie) adica dupa 8 luni, in noiembrie-decembrie.
Ioan Botezatorul se naste 9 luni mai tarziu, in august-septembrie, iar Iisus se naste 6 luni mai tarziu, in februarie-martie.

De unde a iesit ca Iisus se naste in decembrie?
Dintr-o mare minciuna.
Iisus nu este Sol Invictus, nici Mithra, nici alti zei pagani.
Orice asemanare cu zeii pagani este intentionata si minciuna trebuie scoasa la iveala.
Misiunea lui Iisus a fost alta.

Ecclesiastul 7:1: Mai de pret este un nume bun decat untdelemnul cel binemirositor si ziua mortii decat ziua nasterii.

Conform ecleziastului, Evreii pretuiesc ziua mortii mai mult decat ziua nasterii.

Nu putem sti cand s-a nascut, Iisus, dar in mod sigur nu s-a nascut pe 25 decembrie, intr-o zi de sarbatoare pagana.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.