24,000 de victime si legamantul de preotie vesnica

Categorii: Povesti biblice

09-Dec-2014 20:44 - 1738 vizionari

Imediat dupa ce Valaam, profetul Moabitilor, a binecuvantat pe Israel, in Numeri capitolul 25, Israel a inceput sa se amestece (hibridizeze) cu fetele din Moab.

Atunci Yahweh a zis catre Moise, Numeri 25:4, “Ia pe toate capeteniile poporului si le spanzura de copaci pentru Domnul inainte de asfintitul soarelui, ca sa se abata de la Israel iutimea maniei Domnului”.

Bineinteles, Moise s-a executat, poporul l-a ascultata si au murit atunci 24,000 de oameni, Numeri 25:9.

Pentru ca Finees, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, a omorat cu sange rece (Numeri 25:7-8) pe un israelit si pe femeia sa (o madianita) in cortul lor cu o lance, Yahweh face un legamant de pace cu Finees pentru ca a abatut mania lui Yahweh, Numeri 25:10-13.

Legamantul lui Yahweh cu Finees consta in promisunea ca Finess si fiii sai vor fi preoti vesnic.

Ridicol!

Este ridicol sa afirmi ca, daca ucizi cu sange rece in numele Domnului esti rasplatit si rasplata este promisiune de preotie vesnica pentru tine si fiii tai.
Asta este fanatism religios si mai lipsea promisiunea ca, dupa moarte, in rai sa-l astepte pe el si fiii sai cate 70 de virgine.

Finess este din neamul lui Levi si deja neamul lui Levi era promis (afierosit) Domnului si destinat sa aduca jertfe la Templu – Exodul 29:29-30, Exodul 40:13, Numeri 3:3, Numeri 3:6, Numeri 3:10.

Legamantul de preotie vesnica este ridicol, pentru ca urmeaza sa vina Iisus si sa devina Marele Preot, iar Iisus este din neamul lui David, iar David este din tribul lui Iuda, nu din neamul lui Levi.

Eu nu cred ca Iisus este Marele Preot, misiunea lui Iisus a fost alta, dar daca intr-adevar este Mare Preot, atunci se alege praful de promisiunea lui Yahweh facuta lui Finees si povestea devine ridicola.

Misiunea lui Iisus a fost sa elibereze Evreii de demonul Yahweh, care este Tatal minciunii, iar ce religie cred crestinii ca urmeaza este Paulism, nu Crestinism.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.