Misterele Eleusine

Categorii: Religie

04-Dec-2014 22:49 - 1024 vizionari

Crestinismul a ucis misterele grecesti sau Misterele Eleusine.
Dar mai bine afirm: Crestinismul a asimilat tot ce a putut si a distrus restul.

Google: The Eleusinian Mysteries

Din Enciclopedia Britanica: Homer (in Imn catre Demetra) spune ca zeita pamantului (Demetra) s-a dus la Eleusis ca sa isi caute fiica (Persefona) rapita de Hades (Pluto), zeul tinutului subteran, lumea mortilor.

Se spune ca Misterele Eleusine reprezinta un cult agrar sarbatorit inca din Perioada Miceniana, epoca de bronz in Grecia Antica, 1600-1100 BC.

Misterele Eleusine reprezinta cel mai mare secret al religiei Greciei Antice.

Existau doua tipuri de mistere: marile mistere si micile mistere si asta imi aminteste de Tainele Crestinismului.

Dupa Wikipedia: In anul 170 AD templul zeitei Demetra a fost distrus de Sarmatieni (sau Sauromati – triburi iraniene) si reconstruit de Imparatul Marcus Aurelius. Crestinismul a castigat popularitate insecolele 4-5 si Misterele Eleusine au inceput sa fie uitate. Ultimul imparat pagan, Iulian (Iulian Apostatul, cel care s-a opus oficial Crestinismului), a incercat fara succes sa reinvie Misterele Eleusine. Imparatul Teodosius a inchis locasele de cult Eleusine prin decret imperial in 392 AD, apoi Alaric, regele Gotilor, a daramat restul in 396 AD in Attica. Povestea este atestata de Eunapius, un filozof grec si istoric din secolul 4 AD.

De la io9.com: Misterele Eleusine au fost practicate timp de aproape 2000 de ani.
Demetra (zeita agriculturii) a adus foametea (prin seceta) in lume ca sa isi salveze fiica rapita de Hades.
Zeus porunceste lui Hades sa elibereze pe Persefona, dar o lege a Tinutului Subteran spune ca oricine consuma fructe din Tinutul Subteran nu mai are voie sa depaseasca granitele Tinutului Subteran.
Desigur, Persefona a mancat fructe din Tinutul Subteran si intre Zeus si Hades se incheie o intelegere ca Persefona sa se intoarca in Tinutul Subteran intre 4 si 6 luni in fiecare an.
In perioada in care Persefona este in Tinutul Subteran, Demetra este suparata si pamantul nu mai da rod.
Povestea este menita sa explice succesiunea anotimpurilor.
In Misterele Eleusine erau primiti (initiati) toti cei care cereau asta, sclavi, femei, barbati, singurele conditii erau sa vorbeasca greceste si sa nu fie acuzati de crima.
Cel mai important ritual consta intr-o vizita de 10 zile in orasul Eleusis, o perioada de post si la finalul postului consumarea de kykeon, o fiertura de orz cu mentă.
Orzul are un parazit (Ergot, Claviceps - un gen de ciuperci parazite care aparțin familiei) care secreta ergometrine si acid d-lisergic-amida, un precursor de LSD.
Dupa ce erau drogati cu LSD, vlaguiti de post, participantii intrau in stadiul final al calatoriei, unde cele mai secrete aspecte ale Misterelor Eleusine erau aratate sub forma de viziuni, sugerand ca exista o viata eterna. Probabil vălul de iluzie al matrix-ului era subtiat si oamenii puteau vedea realitatea ascunsa de falsii demiurgi.

Setea de cunoastere a realitatii a fost potolita pentru unii timp de aproape 2000 de ani prin Misterele Eleusine, dar a fost inlocuita de promisiunea de viata vesnica a Crestinismului.
Problema este ca omenirea a avut viata vesnica dintotdeauna (reincarnarea este reala si atestata si documentata stiintific) si Crestinismul nu a adus nimic nou.
Misiunea lui Iisus a fost eliberarea Poporului Ales de Tatal Minciunii si restul Noului Testament sunt mituri preluate si adaptate si combinate cu conspiratii Pauliste.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.