Ingeri si oameni

Categorii: Misticism, ocultism

16-Jul-2014 16:22 - 2573 vizionari

Google: human created before angels
Ce ne invata Biblia despre ingeri?

Nu pot spune ca stiu cand au fost creati ingerii, dar pot deduce ca au fost creati inainte de creatia omului si mai pot afirma ca ingerii au pacatuit inaintea omului (Satan tenteaza pe Eva).
Iov 38:7 – Omul (nu numai Iov) nu exista cand stelele diminetii cantau laolalta cu ingerii.

Omul este considerat mai presus decat ingerii pentru ca omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Dumnezeu este spirit (Ioan 4:24) si oamenii au spirit si ingerii sunt spirit (sunt duhuri, dar pot avea si corp material).
Spiritul este partea imateriala a fiintei (adica duh sau fantoma).
Dar omul are si suflet, iar sufletul este scanteia divina si partea care face diferenta intre oamenii cu suflet si cei fara suflet, totul devine logic cand cautam adevarul.
Cand fiinta umana moare trupul se intoarce in pulbere si spiritul se intoarce la Dumnezeu, Creatorul - Ecleziastul 12:7.

Ingerii nu au suflet.
Se pare ca ingerii sunt un fel de roboti cu liber arbitru, ei pot alege sa se rascoale impotriva lui Dumnezeu si sa devina ingeri cazuti.
Ingerii nu pot evolua, ei nu acumuleaza experienta, pentru ca nu au suflet.
Sufletul este entitatea care se reincarneaza si poarta informatia din vietile anterioare.
Sufletul sufera, sufletul decide ce lectii sa invete, sufletul se corecteaza si evolueaza.

Ingerii nu inteleg deplin planurile Domnului, dar slujesc pentru oameni si observa cu interes destinul omenirii (evolutia omului si procesul de mantuire al omului) - 1 Petru 1:12.

Omul este cu putin mai mic decat ingerii:
Psalmi 8:5 - Micsoratu-l-ai pe dansul cu putin fata de ingeri, cu marire si cu cinste l-ai incununat pe el.
Evrei 2:7 -  L-ai micsorat pe el cu putin fata de ingeri; si cu marire si cu cinste l-ai incununat si l-ai pus peste lucrurile mainilor Tale.

Ingerii nu au sex si nu fac sex si nu se inmultesc (exceptie ingerii cazuti si ficele oamenilor in cartea lui Enoh):
Matei 22:30 - Caci la inviere, nici nu se insoara, nici nu se marita, ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu in cer.
Marcu 12:25 - Caci, cand vor invia din morti, nici nu se mai insoara, nici nu se mai marita, ci sunt ca ingerii din ceruri.
Indemnul cresteti (spiritual, cand sufletul acumuleaza experienta prin reincarnari) si va inmultiti este dat de Dumnezeu numai oamenilor.

Ingerii sunt organizati in legiuni (ca demonii) - Matei 26:53.

Omul va judeca pe ingeri:
1 Corinteni 6:3 - Nu stiti, oare, ca noi vom judeca pe ingeri?

Ingerii sunt slujitori, aplicatori ai legii, implinitori (duhuri de minciuna pe gura profetilor sau de incercare a lui Iov), mesageri (dau vesti lui Abraham, Agar, Sara, Lot in Sodoma, Avraam, …, Zaharia, Maria, Iosif, …).

Legea a fost randuita prin ingeri in mana unui Mijlocitor - Galateni 3:19.

Coloseni 2:18 - Inchinarea la ingeri este fatarnica.

Evrei 1:14 - Ingerii sunt duhuri slujitoare trimise sa slujeasca pentru mostenitorii mantuirii.
Mostenitorii mantuirii sunt fiintele umane, cele care au suflet, asadar ingerii sunt destinati sa slujeasca (sa asiste) fiintele umane in procesul de acumulare de informatii pentru dobandirea vietii vesnice.

Ingerii si demonii au aceeasi natura si pot fi folositi pentru diferite scopuri: vindecare, aparare, atac, distrugere, …
Ingerii si demonii pot fi evocati (chemare de ingeri) sau invocati (conjurare de demoni).
Ingerii si demonii sunt spirite care pot lua forma materiala.
Exista culturi (religii) in care spiritelor li se comanda, li se dau ordine precise cu scop benefic sau malefic.
Exista culturi sau religii in care oamenii se roaga la spirite si le cer ajutorul pentru o activitate benefica sau malefica.
Si exista culturi unde spiritele sunt considerate egale cu fiintele umane, in religiile şamanice, iar şamanul intra in transa si se consulta (nu se roaga si nu comanda) cu spiritele.

Google: who first presented angel hierarchy
Cea mai semnificativa prezentare a ierarhiei ingerilor a facut-o Pseudo-Dionisus Areopagul (a nu se confunda cu Dionisus Areopagul) in cartea numita De Coelesti Hierarchia.
Nu se poate afirma cu precizie cand s-a nascut Pseudo-Dionisus Areopagul (se considera secolul 5-6 AD), nici cand a murit, nici cand a scris De Coelesti Hierarchia.
Se pare ca majoritatea ideilor lui Pseudo-Dionisus Areopagul au fost copiate cuvant cu cuvant din lucrarile lui Proclus Lycaeus, 8 februarie 412 – 17 aprilie 485 AD, unul dintre ultimii filozofi clasici.
Plecand de la perioada in care a trait Proclus Lycaeus, istoricii au putut estima perioada in care a trait Pseudo-Dionisus Areopagul.

Dupa cartea lui Pseudo-Dionisus Areopagul avem ingeri impartiti in trei grupe de cate trei.
Prima grupa este cea mai aproape de Dumnezeu: Serafimi, Heruvimi (Geneza 3:24) si Tronuri (Coloseni 1:16).
Apoi urmeaza grupa a doua: Stapaniile (Coloseni 1:16 si 1 Petru 3:22), Domniile (Coloseni 1:16) si Puterile (Romani 8:38 si 1 Petru 3:22).
Ultima grupa: Incepatoriile (Coloseni 1:16), Arhan­ghelii (1 Tesaloniceni 4:16 si Iuda 1:9) si Ingerii (Romani 8:38 si 1 Petru 3:22).
Google: ierarhia ingerilor
Mai multe detalii se gasesc la crestinortodox.ro: http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/ingeri/numarul-ingerilor-ierarhia-ingereasca-69081.html
Asadar crestinii s-au ghidat dupa cartea lui Pseudo-Dionisus Areopagul si au asimilat (inghitit nemestecat si fara sare) ierarhia ingereasca.

Este interesant ce ne vorbeste Biblia despre ingeri.
Si mai este interesant ce mai spune despre ingeri si demoni Cartea lui Enoh si Cartea Jubileelor, chiar daca nu au fost incluse in Vechiul Testament.
Apoi urmeaza lucrarile lui Pseudo-Dionisus Areopagul si a altora privind ingerii, pline de manifestari descoperite prin har si duh sfant.

Problema este ca sfintii parinti se retrag in pustiu si cauta mantuirea, falsii purtatorii de daruri lucreaza (ilegal) in Ziua Domnului (Duminica), Crestinismul risca sa dispara in viitorul apropiat, iar eu imi bat capul cu ingerii si ierarhia lor.

In concluzie, ingerii au liber arbitru pentru ca o parte din ei au facut sex cu fiicele oamenilor si au complotat impotriva Creatorului.
Ingerii sunt duhuri slujitoare trimise sa slujeasca pentru mostenitorii mantuirii si ajuta cu placere pe cine cere ajutor, pentru ca vor fi judecati de oameni la judecata finala.
Ingerii nu pot evolua pentru ca, desi sunt spirite, ingerii nu au suflet si numai cine are suflet se poate mantui.
Asadar comportati-va ca si cum ati avea suflet si cautati-l pe Dumnezeu prin Adevar, fara a neglija rolul si ajutorul ingerilor.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.