Sargon cel Mare si Moise

Categorii: Religie

17-Jun-2014 15:06 - 2208 vizionari

Vechiul Testament este o carte sfanta si consistenta.
Este sfanta pentru credinciosi si este consistenta pentru ganditori si trebuie sa repet asta ca sa nu pierd pamantul de sub picioare, daca si VT este varză ca NT, eu in ce sa mai cred?

Vechiul Testament este consemnat in scris incepand cu anii 603 BC pana in anii 580 BC.

Sargon cel Mare este mentionat in tablite Sumeriene datate ca fiind din anii 1800 BC si povestea lui se refera la anii 2300 – 2200 BC.

Sargon cel Mare (Sargon la wikipedia) a fost un rege Sumerian si fiu nedorit al unei preotese, care imediat dupa nastere este pus intr-un cos de nuiele si abandonat pe râu, o poveste gasita in Biblioteca lui Azurbanipal. Preoteasa isi pierdea functia daca se afla ca are un copil. De obicei preotii faceau parte din familia regala si astfel Sargon este de vita regala si mai tarziu ajunge rege. Sargon este abandonat curentului de ape cu intentia sa nu mai fie salvat.

La o mie de ani dupa Sargon apare Moise (1391–1271 BC), Exodul 2:1-3, copilul unei femei sarace din semintia lui Levi, sotia unui om oarecare, tot din semintia lui Levi.
(Este foarte important ca Moise este din tribul lui Levi.) Moise este abandonat printre trestii cu intentia sa fie gasit si viata lui sa fie salvata.

Din cauza interdictiei impuse de egipteni (evreii erau robi la egipteni si egiptenii au dat lege sa se pastreze numai nou nascutii evrei de sex feminin – Exodul 1:16) Moise este abandonat de mama sa intr-un cos de nuiele si lasat sa pluteasca pe râu.
In Biblie nu se mentioneaza (nici in original) numele râului, dar mai mult ca sigur ca râul se numeste Nil.

Asadar povestea lui Moise este o legenda preluata din timpul ocupatiei Asiriene din legendele Sumeriene si mentionata in scris in timpul ocupatiei Babiloniene.

Google: sargon and moses

De la tektonics.org, http://www.tektonics.org/copycat/sargon.php, aflu ca in limba Egipteana mose inseamna copil si Tutmose inseamna copilul lui Tut si asta sugereaza ca numele Moise este inventat, inca o dovada ca povestea lui Moise este copiata dupa povestea lui Sargon.

Exista multe legende (peste 72) din toate timpurile, dinainte de Cristos si pana in secolul 18, din diferite regiuni ale globului (Asiria, Grecia, Persia, Roma, Germania, Islanda, Irlanda, China, Turcia, Albania) care prezinta aceeasi poveste: abandonarea unui copil datorita unei legi date de autoritati menite sa omoare copiii nou-nascuti, copil pregatit (initiat) pentru o anumita misiune, care apoi devine un mare erou salvator.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.