Biblia este un bun somnifer pentru unii

Categorii: Religie

04-Jul-2013 13:14 - 745 vizionari

Biblia este un somnifer eficient pentru unii si o carte deosebit de interesanta pentru altii.
Oricum ai privi situatia, Biblia este bine sa fie citita.
Niste oameni rai au tiparit o carte numita Noul Testament impreuna cu psalmii.
Nu inteleg cum de s-a permis asa ceva; Cuvantul Lui Dumnezeu se studiaza intreg!

Vechiul Testament este o carte de invataturi (Tora) si o carte de istorie (a poporului evreu).
Noul Testament este o carte de invataturi, ale lui Iisus, si de istorie a crestinismului timpuriu, faptele apostolilor plus niste epistole, incheiata cu o Apocalipsa (revelatie) scrisa prin anii 70 – 90.

Cum trebuie sa citim Biblia: ca o carte de istorie, ca o carte de invataturi si, cand intalnim insiruiri de nume si de neamuri, sa nu ne pierdem rabdarea.
In 1 Timotei 1:4 se spune sa nu ascultam basme si nesfarsite insirari de neamuri.
In Tit 3:9 se mai spune ca de intrebarile nebunesti si de insirari de neamuri si de certuri si de sfadirile pentru lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si desarte.
Asadar sa nu ne lasam descurajati de bogatia de informatii oferita de Biblie.

Evreii isi consemnau arborele genealogic pe bastoane (toiege) de lemn, de aceea Biblia este atat de precisa cand prezinta numele mosilor si stramosilor.
In anul 740 BC imperiul asiro-babilonian invadeaza Regatul de Nord al Israelului si asimileaza 10 triburi.
Ca sa nu se piarda istoria si traditia poporului evreu, aproximativ in anul 600 BC, in timpul ocupatiei babiloniene, a inceput sa fie pastrat in scris cartea numita mai tarziu Vechiul Testament.

Vechiul Testament ne ofera o imagine a zeilor conducatori din Era Berbecului (de la Moise pana la Iisus, aproximativ 2500 de ani).
Vechiul Testament povesteste intamplari de la facerea lumii pana in anul 333 BC.
Vechiul Testament a inceput sa fie consemnat prin anii 600 BC si completat pana in secolele 3-2 BC, cand a fost realizata Septuaginta.

Noul Testament completeaza Vechiul Testament.
Noul Testament vine ca o confirmare a legilor din Vechiul Testament.
Noul Testament nu este atat de bine legat ca Vechiul Testament, pentru ca este scris de mai multi autori si contradictiile sunt evidente.

 

Cand eram copil, pe la 14-15 ani, am citit tot Vechiul Testament si am retinut doar ca este o carte de istorie, de invataturi si de strategie.
Noul Testament nu m-a impresionat cand eram mic, nici Apocalipsa, pentru ca nu am inteles-o.

15-20 de ani mai tarziu am inteles grozaviile si ororile din Vechiul Testament si un pic din pildele si parabolele din Noul Testament, iar Faptele Apostolilor si epistolele nu m-au impresionat nici atunci, nici acum, doar Apocalipsa mi-a atras atentia si m-a determinat sa calculez evenimente din preajma lui 21 decembrie 2012 (1260 de zile).
Numarul 1260 (de zile) este amintit in Biblie in Daniel 7:25, Daniel 12:7, Apocalipsa 11:2-3, Apocalipsa 12:6, Apocalipsa 12:14, Apocalipsa 13:5.
Se vede clar ca 1260 de zile este egal cu o vreme si vremuri si jumatate de vreme (3.5 ani) si este egal cu 42 de luni in Apocalipsa 12:6 si Apocalipsa 12:14 si Apocalipsa 13:5.
21 decembrie 2012 – 1260 de zile = 10 iulie 2009, este o data calculata de mine cand trebuia sa inceapa un eveniment deosebit.

In momentul de fata eu consider ca Vechiul Testament este baza legaturii cu Dumnezeu si incerc sa imi imaginez un Crestinism fara Paul, fara Inchizitie, fara Cruciade si fara schizme.
Dumnezeu S-a revelat in Vechiul Testament atat prin manifestare directa, cat si prin profeti, iar in Noul Testament prin Iisus, prin pogorarea Duhului Sfant si prin vorbirea in limbi (glossolalie).

Pentru ca Noul Testament este o varza inconsistenta, revin la Vechiul Testament ca sa inteleg unde au gresit fondatorii crestinismului.Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.